درحالی که به دلیل تقاضای مصرف خانگی بیشتر، توجه سیاستگذاران و نهادهای نظارتی بر روی کنترل قیمت گوشت گوسفندی متمرکز شده، قیمت گوشت گوساله به طور خزنده‌ای در حال افزایش است.

به گزارش نسیم اقتصاد، همشهری نوشت: آرشیو قیمت پنج ماه گذشته محصولات پروتئینی نشان می‌دهد از خردادماه تاکنون هر کیلو گوشت گوساله 200 هزار تومان افزایش قیمت داشته در حالی‌که در همین مدت افزایش قیمت گوشت گوسفندی حدود 100 هزار تومان در هر کیلوگرم بوده است.
 
جزئیات تغییر قیمت
 
خردادماه امسال و در شرایطی که قیمت گوشت گوسفندی به دلیل نزدیک شدن به عید قربان و کاهش عرضه به بازار، به سرعت در حال افزایش بود هر کیلو شقه بدون دنبه گوسفندی در قصابی‌های پایتخت به طور میانگین 410 هزار تومان به فروش می‌رسید.
 
این قیمت در شهریورماه تا 510 هزار تومان هم بالا رفت اما توزیع گسترده گوشت گرم وارداتی بازار را آرام کرد و فتیله قیمت را تا پایین کشید تا جایی که مهرماه هر کیلو شقه گوسفندی در قصابی‌های تهران به 490 تا 500 هزار تومان رسید و در یک ماه اخیر نیز این قیمت بدون تغییر بوده است، اما همین واردات با این که به صورت دام سنگین و گوشت گرم گوساله نیز انجام شد بر قیمت این محصول در بازار تاثیرگذار نبوده است.
 
مقایسه قیمت‌ های پنج ماه اخیر نشان می‌دهد از خرداد تا امروز قیمت هر کیلو مغز ران از کیلویی 500 هزار تومان به 690 هزار تومان و هر کیلو راسته مغز از 570 هزار تومان به 780 هزار تومان افزایش یافته است. قیمت هر کیلو فیله گوساله هم در برخی قصابی‌ها تا 950 هزار تومان بالا رفته است در حالی که تا خرداد بالاترین قیمت برای فیله 700 تا 750 هزار تومان بود.
 
این قیمت‌ها در مناطق مختلف تهران ممکن است تا 10 تا 20 هزار تومان کمتر یا بیشتر باشد اما در همه مناطق این رشد 180 تا 200 هزار تومانی نسبت به قیمت بهار امسال قابل مشاهده است. بخش زیادی از تقاضای مصرف گوشت گوساله متعلق به رستوران‌ها و کترینگ‌هاست اما بخشی زیادی از مصرف‌کنندگان خانگی نیز به مصرف آن تمایل دارند و این گوشت با توجه به چربی کمتر در مقایسه با گوشت گوسفندی، جزو رژیم غذایی بخشی از بیماران و ورزشکاران نیز محسوب می‌شود. با این حال در ماه‌های اخیر رشد شدید قیمت این محصول تحت‌الشعاع گرانی گوشت گوسفندی قرار گرفته و توجهی به آن نشده است.
 
کاهش عرضه دلیل رشد قیمت
 
فعالان بازار مهم ترین دلیل افزایش قیمت گوشت گوساله را همانند گوشت گوسفندی، کاهش عرضه عنوان می‌کنند. نایب رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی تهران در این‌باره گفت: در ماه‌های گذشته در کنار کشتار ضعیف، واردات گوشت منجمد برزیلی که نقش مهمی در تنظیم بازار داشت متوقف شد و این موضوع به رشد قیمت دامن زد. سید مهدی میرزا امین افزود: رستوران‌ها، تالارها و تولیدکنندگان سوسیس و کالباس که به طور معمول نیازشان را از گوشت منجمد تامین می‌کردند با توقف واردات به خرید گوشت گرم داخلی روی آوردند و این موضوع تقاضا را به شدت افزایش داد.
 
به گفته این فعال صنفی، فیله و راسته که بیشترین تقاضای خرید را دارد تنها 5 کیلوگرم از وزن 300 کیلوگرمی یک گوساله را تشکیل می‌دهد که با کاهش کشتار، میزان عرضه راسته و فیله هم کاهش پیدا کرد و قیمت‌ها را به شدت بالا برد تا جایی که قیمت فیله به بیش از 800 هزار تومان رسید. نایب رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی، اختلاف قیمت امروز گوشت گوساله نسبت به بهار امسال را 110 تا 120 هزار تومان عنوان کرد و افزایش قیمت بیش از این را گرانفروشی دانست. میرزا امین با اشاره به آغاز واردات و تاثیر آن بر تعدیل قیمت در بازار گفت: با توزیع گوشت‌های وارداتی قیمت در هفته ‌های اخیر کاهش داشته و به اعتقاد من تداوم واردات می‌تواند تا قیمت‌ها را پایان سال به همان قیمت اردیبهشت برساند.
 
واردات گوشت گرم و آرامش بازار
 
دولت با توجه به افزایش شدید قیمت گوشت قرمز واردات این محصول را از شهریورماه آغاز کرد. به گفته قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی، واردات روزانه 200 تن گوشت گرم شامل 120 تن گوسفندی و 80 تن دام زنده سنگین، امروز به روزانه 250 تن رسیده و گوشت گرم گوساله هم به محصولات وارداتی افزوده شده است. این واردات روند رو به رشد قیمت را متوقف و بازار این محصول را تا حدودی آرام کرد.
 
با این حال کاهش تقاضا با توجه به قیمت های بالا در این بازار چه برای گوشت گوسفندی و چه گوساله، به شدت مشهود است. تا جایی که مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور عرضه گوشت گرم در کالابرگ را به عنوان راهکار مطرح کرده است. افشین صدر دادرس با اشاره در این زمینه گفته است: در حال حاضر فقط گوشت منجمد گوساله در کالا برگ عرضه می‌شود، ولی می‌توان با عرضه گوشت گرم این شرایط را فراهم آورد که مردم به آن دسترسی بیشتری داشته باشند.

لینک کوتاه
قیمت گوشت گوساله گران قیمت فیله گوساله بازار گوشت

اخبار مرتبط

نظرات شما