رئیس شورای تامینکنندگان دام کشور ضمن اشاره به اینکه با ورود منظم گوشتهای وارداتی به بازار، بازار گوشت رقابتی و قیمتها کاهشی خواهد شد، از واردات دام زنده پایه پروار با ارز تالار دوم به کشور خبر داد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، منصور پوریان در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه عرضه بره نسبت به ماههای قبل بهتر شده است، گفت: افزایش عرضه دام زنده خصوصا دام زیر یکسال و کاهش تقاضا منجر به کاهش قیمت دام زنده در بازار نسبت به دو هفته گذشته شده؛ به طوری که قیمت دام زنده سبک به صورت نقد به کیلویی 230 هزار تومان و مدت دار 250 تا 260 هزار تومان و قیمت گوساله کشتاری نیز کیلویی 185 تا 205 هزار تومان رسیده است که طبیعتا میتواند بر قیمت گوشت نیز اثرگذار باشد.
گوشتهای وارداتی بازار را اشباع کرده
وی افزود: معمولا هر سال در این فصل و ماه مشابه این کاهش قیمت صورت میگیرد. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که ورود گوشتهای منجمد گوسفندی و گوساله و گوشتهای وارداتی بازار را اشباع کرده است. یعنی ثبات و کاهش قیمتی که از اسفندماه در بازار گوشت مشاهده میشود، به دلیل همین واردات است.
رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور تصریح کرد: در حال حاضر جمعیت دام سبک کشور 72 میلیون راس می شود که از این میزان 42 میلیون راس مولد و 30 میلیون راس بره زیر یکسال و کشتاری است. اگر تولید بهاره را نیز به آن اضافه کنیم جمعیت افزایشی خواهد شد. همچنین گوساله آماده کشتار زیاد، ولی تقاضای کشتار کم است.
برنامهریزی برای ازدیاد عرضه دام در پاییز و زمستان
پوریان در ادامه گفت: در حال حاضر قیمت گوشتهای منجمد موجود در بازار کمتر از 300 هزار تومان و گوشت گرم وارداتی نیز 300 تا 370 هزار تومان است و هیچ کمبودی وجود ندارد. علاوه بر آن تصمیم جدیدی در خصوص پروار گوسالهها در دامداریها گرفته شده که با این تصمیم در ماههای پاییز و زمستان نیز با ازدیاد عرضه مواجه خواهیم شد.
مراقب باشیم دامداران دچار ضرر و زیان نشوند
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: در کنار این افزایش عرضه و کاهش قیمت باید به دام مازاد دامداران نیز توجه شود و مانند مرغ مازاد مرغداران شرکت پشتیبانی امور دام نسبت به خرید این دامهای مازاد اقدام کند. همچنین باید صادرات نیز در دستورکار قرار گیرد تا دامداران دچار آسیب نشوند.
وی با بیان اینکه گوشت به صورت فراوان در بازار وجود دارد و بازار اشباع شده است، گفت: در مرحله اول برنامهریزیها به گونهای بود که این کالای پروتئینی به وفور در بازار موجود شود. اما مرحله دوم مکانیسم تعیین قیمت است. در بحث واردات قیمتها مشخص و ثابت است. در بحث تولید داخل اما برنامهریزی ها در جهت کاهش قیمت و رقابتی شدن بازار خواهد بود.
رئیس شورای تامینکنندگان دام کشور با تاکید بر اینکه هزینه تولید گوشت تولید داخل بالا است، گفت: قطعا بازار در روزهای آینده رقابتی خواهد شد. چون گوشت وارداتی در بازار زیاد است. همچنین با رسیدن واردات لاشه به بیش از 400 تن شاهد کاهش 100 هزار تومانی قیمت هر کیلو گوشت تولید داخل خواهیم بود. از طرفی قرار است واردات دام زنده پایه پروار با ارز تالار دوم نیز انجام شود که قطعا در کاهش قیمت دام موثر خواهد بود.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
افزایش جوجهریزی در 3 ماه پایان سال که به ماهانه بیش از 150 میلیون قطعه رسیده ثبات را در... 13 اسفند 1402
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور از تداوم ثبات قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده و... 12 آبان 1402
نظرات شما