در راستای طرح ساماندهی بازار مسکن که از نیمه اردیبهشت ماه امسال آغاز شده، تاکنون بیش از 3000 دفتر مشاور املاک متخلف در سطح کشور پلمب شده و بازرسیها همچنان ادامه دارد.
به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، حدود 174 هزار واحد صنفی مشاور املاک در سطح کشور فعالند که حدود 17 هزار واحد از این تعداد فاقد مجوز هستند؛ افرادی که بدون داشتن مسئولیت بعضا به آشفتگی بازار مسکن دامن میزنند.
دولت از نیمه اردیبهشتماه امسال طرح برخورد با مشاوران املاک متخلف و بدون مجوز را در دستور کار قرار داده است. در این راستا کارگروهی متشکل از نماینده وزارت راه و شهرسازی، وزارتخانههای اقتصاد و صمت، پلیس فراجا، سازمان تعزیرات حکومتی و دستگاههای امنیتی ذیل شوراهای مسکن استانها شکل گرفت. این کارگروه بنا به دستور سیدابراهیم رئیسی ـ رییسجمهور تشکیل شده است.
طبق گفته مشاور وزیر راه و شهرسازی تا کنون بیش از 3000 واحد صنفی متخلف در سطح کشور پلمب شده و بازرسیها در استانها ادامه دارد.
سیدجواد سادات همچنین یکی از محورهای اقدامات کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات را تسهیل در شناسایی خانههای خالی و عرضه آنها به بازار مسکن دانست و گفت: برای اولین بار پس از تصویب قانون مالیات بر خانههای خالی، هیاتهای رسیدگی مربوط به این موضوع، بیش از 50 جلسه برگزار کردند.
تاکنون حدود 63 هزار خانه خالی شناسایی و برای مالکین این خانهها برگه مطالبات مالیاتی صادر شده است. دولت اعلام کرده که از نیمه شهریور امسال، مالیات واحدهای خالی از سکنه را با جدیت دنبال میکند.
مشاوران املاک به عنوان صنفی که ارتباط مستقیم با بازار مسکن دارد بعضا در آشفتگیهایی که چند سال یک بار دامن بازار مسکن را میگیرد دخیل هستند.
مسئولیت شناسایی املاک فاقد مجوز با اتحادیه مشاوران املاک است. با اطلاعی که اتحادیه مشاوران املاک به پلیس اماکن ارسال خواهد کرد نیازی به مدت زمان 15 روزه اخطار نخواهد بود و بنگاههای املاک مکلف هستند تا نسبت به اخذ مجوز از درگاه ملی مجوزها اقدام کنند.
بررسیها نشان میدهد بعضی مشاوران املاک مرتکب دست کم شش تخلف صنفی میشوند؛ از دریافت کمیسیون بالاتر از نرخ مصوب گرفته تا دریافت بالابود، ارایه ندادن کد رهگیری و همدستی برای بالا بردن نرخ مسکن در مناطق از جمله تخلفات مرسوم بعضی بنگاهها است.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
منتقدان میگویند، ورود دولت به خرید واحد مسکونی موجب بالا رفتن بیشتر قیمت میشود. آنها... 2 اردیبهشت 1404
بازار مسکن در حالی سال 1403 را به پایان برد که مشخصه اصلی آن در این سال، «رکود تورمی» بود.... 14 فروردین 1404
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره معامله مسکن از طریق ارز در شهر تهران... 26 دی 1403
یک پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی، شرایط آینده بازار مسکن را پیشبینی کرد. 1 دی 1403
قیمت مسکن در منطقه یک تهران بهعنوان گرانترین محدوده بازار مسکن تا مرز متری 180 میلیون... 28 آذر 1403
رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: نرخ اجاره در تهران نسبت به سال گذشته بین 15 تا 30 درصد... 25 مهر 1403
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن گفت: بازار مسکن که بعد از گذشت 13 سال در رکود بوده است، با... 13 مهر 1403
کارشناس بازار مسکن گفت: بازار مسکن هماکنون در رکود تورمی قرار دارد اما قیمتها در... 6 شهریور 1403
نظرات شما