بنا بر پژوهش‌های انجام شده از سوی مرکز آمار کشور سال گذشته مرغ با وزن 2 هزار و 90 تن معادل 97.5 درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضه شده را به خود اختصاص داد.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از مهر، بازار گوشت مرغ از اردیبهشت تا به امروز نا به سامان بوده و نرخ هر کیلو مرغ بین 95 تا 100 هزار تومان در نوسان است در حالی که بر اساس مصوبه دولت قیمت هر کیلو گوشت مرغ باید 73 هزار تومان باشد. در هفته جاری هر کیلو گوشت مرغ گرم 95 هزار و 800 تومان بوده این عدد برای گوشت مرغ با کمر 89.500، بدون کمر 99.800 و سینه مرغ بدون استخوان بین 115.800 تا 130.500 در حال فروش است. همچنین هر کیلو گوشت چرخ کرده مرغ طی دو هفته اخیر از 120 هزار تومان در هر کیلو به 150 هزار تومان رسیده است. برخی فعالان بازار مرغ عنوان می‌کنند جوجه ریزی انجام شده طی ماه‌های اخیر تمام نیاز بازار را پوشش می‌دهند و این نهادهای نظارتی هستند که باید پاسخگو گرانی گوشت مرغ باشند و برخی هم عنوان می‌کنند به دلیل کمبود و گرانی نهاده‌های دامی و طیور و تحویل ندادن خوراک های دامی وارد شده مرغدارها نتوانسته اند به اندازه کافی جوجه ریزی داشته باشند؛ البته گرمای هوا هم بی تأثیر در این امر نبوده است.


به هر روی چند ماه است که بازار گوشت کشور اعم از گوشت قرمز و گوشت مرغ نا به سامان بوده و نرخ‌ها سلیقه‌ای تعیین می‌شوند.

در ادامه به وضعیت تولید و کشتار مرغ در کشور طی سال‌های اخیر پرداخته می‌شود.

بنا بر پژوهش‌های انجام شده از سوی مرکز آمار کشور سال گذشته مرغ با وزن 2 هزار و 90 تن معادل 97.5 درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضه شده را به خود اختصاص داد. در این راستا استان گلستان با 117 میلیون قطعه و به وزن 232 هزار تن بیشترین تعداد و وزن مرغ تولیدی را به خود اختصاص داده است.

طرح آمارگیری کشتار طیور کشتارگاه‌های کشور از دی 1399 توسط مرکز آمار ایران با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها و سازمان دامپزشکی کشور به مرحله اجرا درآمد که نتایج آن تا پاییز سال 1400 به‌صورت فصلی و پس از آن به صورت ماهانه منتشر شد.

نتایج حاصل از طرح تولید طیور در سال 1401

گفتنی است تعداد کل طیور زنده وارد شده به کشتارگاه‌ها یک میلیون و 123 قطعه به وزن 2 هزار و 794 تن بوده که از این عدد یک میلیون و 113 قطعه لاشه قابل مصرف به وزن 2 هزار و 143 تن عرضه شد. همان طور که آمد آمار مرغ‌های عرضه شده به وزن 2 میلیون و 90 تن بوده که 97.5 درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضه شده را به خود اختصاص داد. استان گلستان رتبه نخست را به خود اختصاص داد.

سایر انواع طیور که عمدتاً شامل بوقلمون، بلدرچین، شترمرغ و مرغ تخم‌گذار است 53 هزار تن معادل 2.5 درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضه‌شده را به خود اختصاص داد.

فراوانی تولید طیور در استان‌ها

استان‌های دارای بیشترین تعداد و وزن سایر انواع طیور به شرح ذیل است:

استان اصفهان با 803 هزار قطعه بوقلمون به وزن 7 هزار و 608 تن، استان یزد با 2 هزار و 988 هزار قطعه بلدرچین به‌وزن 649 تن، استان اصفهان با 17 هزار قطعه شترمرغ به‌وزن 726 تن، استان البرز با 5 هزار و 986 هزار قطعه سایر انواع طیور (مرغ تخم‌گذار، مرغ مادر و کبک) به وزن 9 هزار و 77 تن بیشترین آمار تولید طیور کشور را در سال 1401 به خود اختصاص داده اند.

لینک کوتاه
تولید طیور کشور مرغ

اخبار مرتبط

نظرات شما