مدیر HSE شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تشریح برنامههای راهبردی این حوزه، از کاهش چشمگیر حوادث، بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی و اجرای برنامه های محیطزیستی نظیر مدیریت پسماند خبر داد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، داود عمادی، مدیر
HSE شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفتگو با خبرنگار نیپنا با تأکید بر اینکه راهبرد کلان این حوزه بر اساس اسناد بالادستی، برنامه هفتم توسعه، سند راهبردی صنعت پتروشیمی و الزامات
HSE وزارت نفت تدوین شده است، گفت: «این چارچوبها مبنای طراحی و اجرای برنامههای عملیاتی پیشرو و راهبردی در حوزه ایمنی، بهداشت، محیط زیست و مدیریت شرایط اضطراری قرار گرفتهاند.»
وی افزود: «با اجرای این برنامهها، گامهای مؤثری برای ارتقای وضعیت بهداشت، ایمنی، محیط زیست و همچنین تابآوری صنعت در برابر شرایط اضطراری برداشتهایم. هرم برنامههای عملیاتی ما بر همین مبنا تنظیم شده و محورهای آن شامل توسعه فضای سبز، مدیریت پسماند، کنترل فلرینگ و تقویت مدیریت شرایط اضطراری است. هدف ما این است که با اجرای این برنامهها، جهش و تحول محسوسی در حوزه محیط زیست صنعت پتروشیمی ایجاد کنیم.»
روند نزولی حوادث در صنعت پتروشیمی
وی در خصوص وضعیت حوادث در صنعت پتروشیمی اظهار کرد: «خوشبختانه روند حوادث در چند سال اخیر نزولی بوده و در سال گذشته نیز شاهد وقوع حادثه جدی نبودهایم. با توجه به ماهیت پیچیده و شیمیایی فرایندهای این صنعت که ذاتاً مستعد وقوع حوادث فرایندی است، ما از چند سال پیش استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرایند را آغاز کردیم که نتایج بسیار خوبی داشته است.»
عمادی ادامه داد: «در سالهای گذشته، حوادث فرایندی عمده نداشتهایم و امیدواریم با استقرار کامل این سیستم، بتوانیم با اطمینان بگوییم که حوادث فرایندی در صنعت پتروشیمی تحت کنترل قرار دارد. البته در کنار این، حوادث شغلی نیز وجود دارند که اغلب ناشی از بیاحتیاطیها و خطاهای انسانی هستند. برای کاهش این موارد نیز ارتقای فرهنگ ایمنی را بهعنوان یکی از سیزده برنامه راهبردی خود دنبال میکنیم.»
هوش مصنوعی در خدمت
HSEمدیر
HSE شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره بهرهگیری از فناوریهای نوین در این صنعت گفت: «سند راهبردی هوش مصنوعی صنعت پتروشیمی تدوین شده و فعالیتهای آن آغاز شده است. در این مسیر، حوزه
HSE بهعنوان پایلوت اجرای برنامههای عملیاتی مرتبط با هوش مصنوعی در نظر گرفته شده است. ما آمادگی کامل داریم که این فناوری ابتدا در حوزه
HSE پیادهسازی شود و در همین راستا با مدیریت برنامهریزی شرکت به توافقاتی نیز رسیدهایم. امیدواریم نخستین خروجیهای اجرایی این اقدام، در حوزه
HSE قابل مشاهده باشد.»
رتبهبندی شرکتها و ایجاد رقابت سازنده
وی با اشاره به رتبهبندی شرکتهای پتروشیمی در زمینه رعایت الزامات
HSE و مسائل محیطزیستی اظهار داشت: «تلاش ما این است که با ایجاد فضای رقابتی سالم، انگیزه لازم برای رشد و ارتقای عملکرد شرکتها فراهم شود. البته ما به جای تعیین یک شرکت بهعنوان "اول"، بیشتر مجموعهای از شرکتهای برتر را شناسایی میکنیم که حدود 20 شرکت در این گروه قرار دارند.»
*مدیریت پسماند؛ از ضایعات تا سوخت جایگزین
مدیر
HSE شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره راهبردهای کاهش اثرات زیستمحیطی نیز توضیح داد: «یکی از برنامههای راهبردی ما، کمینهسازی و مدیریت پسماند صنعتی است. ما به پسماند بهعنوان یک منبع و سوخت جایگزین نگاه میکنیم، نه بهعنوان ضایعات اضافی. هدف این است که با بازگشت این مواد به چرخه تولید، از آنها بهرهبرداری مجدد کنیم.»وی تصریح کرد: «سال گذشته مرحله جمعآوری اطلاعات را انجام دادیم و امسال اجرای عملیاتی این برنامه را در دستور کار قرار دادهایم. انتظار داریم خروجی این طرحها، کاهش محسوس آثار زیستمحیطی و افزایش بهرهوری در صنعت پتروشیمی باشد.»
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بازدید از غرفه هلدینگها و... 9 اردیبهشت 1404
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی با مدیریت پژوهش و... 6 اسفند 1403
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، با صدور حکمی حسن علیمراد را به سمت... 19 دی 1403
12 آبان 1403
29 خرداد 1403
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از ارائه پیشنهاد اجرای طرح تخصیص سوخت ناوگان... 24 اردیبهشت 1403
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی سرمایهگذاری همسو با راهبرد تکمیل زنجیره ارزش صنعت... 17 اردیبهشت 1403
نظرات شما