رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، در مراسم امضای قرارداد خزانه‌داری شمش طلا با بانک ملت، ابراز امیدواری کرد که این اقدام منجر به افزایش سرمایه‌گذاری مردمی در این بازار وجذب بخشی از نقدینگی شود.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، وجیه‌الله جعفری در مراسم امضای قرارداد خزانه‌داری شمش طلا با بانک ملت که به منظور ارائه نخستین گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا که با حضور مدیران عامل بانک ملت، بورس کالای ایران و شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی زرشوران در بانک ملت، برگزار شد، تصریح کرد: در حال حاضر شمش معدن طلای زرشوران به عنوان پشتوانه انتشار گواهی سپرده طلا عرضه می‌شود اما مقرر شده است معادن دیگر تولیدکننده شمش نیز با این روش، اقدام به عرضه طلای خود در بورس کالا کنند. امیدواریم که سرمایه مردمی بیشتری برای خرید گواهی سپرده طلا جذب بورس کالا شود؛ همکاری ایمیدرو با بانک ملت و بورس کالا به منظور توسعه این روش، در برنامه قرار دارد.
 
افزایش ذخایر طلا
رییس هیات عامل ایمیدرو ضمن اشاره به برنامه اکتشاف این سازمان گفت: میزان ذخایر محتوای طلا در کشور حدود 360 تن است اما به زودی و با مشخص شدن نتایج اکتشافات، ذخایر جدید طلا اعلام خواهد شد. همچنین  یک واحد جدید تولید شمش طلا به ظرفیت تولید حدود 200 کیلوگرم در خراسان جنوبی در آستانه ورود به مدار تولید است.
وی ادامه داد: ذخایر جدید در استان‌هایی همچون آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، مرکزی، اصفهان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی قرار گرفته است که با برنامه های این سازمان، شاهد افزایش استخراج، تولید و فراوری خواهیم شد.
اقدام بزرگ ایمیدرو، بانک ملت و بورس کالا
در این برنامه رضا دولت آبادی- مدیرعامل بانک ملت- نیز با بیان  اینکه تاکنون تنها سکه و طلا در بورس کالا عرضه شده است، گفت: این قرارداد فعالیت جدید و بزرگی است که با همکاری ایمیدرو و بورس کالا عملی شده است. در گام نخست 250 کیلوگرم شمش - شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلا زرشوران- در بورس کالا عرضه می‌شود که دارای عیار 997 است.
وی ضمن تاکید بر اینکه وثیقه‌گذاری موضوعی مهم در ارائه تسهیلات بانکی است، تصریح کرد: تاکنون سازوکاری برای دریافت گواهی سپرده طلا به عنوان وثیقه تعریف نشده بود، اما با امضای این قرارداد و اجرایی شدن معاملات "گواهی سپرده کالایی شمش طلا"، می‌توان از آن گواهی به عنوان وثیقه نزد بانک استفاده کرد. پیشتر، مردم طلا را بصورت فیزیکی نگهداری می‌کردند که آن امر ریسک‌هایی به همراه داشت اما با روش کنونی نه‌تنها ریسکی وجود ندارد، که قدرت نقدشوندگی گواهی مربوطه، بالا و معادل ریالی آن به سرعت در اختیار خریدار قرار داده می‌شود.
مدیر عامل بانک ملت ادامه داد: جذب نقدینگی در بورس و هدایت آن به سمت تولید و توسعه و نیز معافیت از پرداخت مالیات و عوارض از اثرات ابزار جدید بورس کالا به شمار می‌آید. به زودی استان‌های دیگر نیز امکان استفاده از این ابزار جدید مالی خواهند داشت.
 
سوابق شکل گیری گواهی سپرده شمش طلا
طبق اعلام ایمیدرو، آبان ماه سال 1399 تفاهم‌نامه‌ای میان  ایمیدرو، بانک ملت، بورس و شرکت طلای زرشوران کالا به امضا رسید، که بر اساس آن مقدمات عرضه گواهی سپرده کالایی بر مبنای شمش طلا (24 عیار) فراهم شد.  طبق این قرارداد امکان صدور گواهی سپرده کالایی شمش طلا حتی در مقادیر پایین نیز فراهم است. بر این‌اساس پس از قرار دادن شمش طلای زرشوران نزد خزانه بانک ملت و احراز هویت آن‌ها، مورد پذیرش خزانه بانک قرار می‌گیرد و طی فرآیندی با همکاری بورس کالا، وارد سامانه گواهی سپرده کالایی و در نهایت تابلو بورس کالا می‌شود.
 
خریداران می‌توانند از یک دهم گرم گواهی سپرده طلا خریداری کنند و چنانچه میزان خرید به یک کیلوگرم برسد، خریدار قادر به دریافت شمش از خزانه داری بانک ملت خواهد شد. قدرت نقد شوندگی بالا، امنیت نگهداری، معافیت از پرداخت مالیات و عوارض، کارمزد پایین نسبت به بازار فیزیکی، شفافیت قیمت بر اساس عرضه و تقاضا و قابلیت دسترسی برای تمامی مردم از ویژگی‌های این اوراق است.

لینک کوتاه
هدایت نقدینگی تولید توسعه طلا گواهی سپرده طلا مدیر عامل بانک ملت

اخبار مرتبط

نظرات شما