شهردار سابق تهران با بیان این‌که در دهه‌های اخیر مسکن به دلیل تورم به کالای سرمایه‌ای تبدیل شده است گفت: مشکلات زیر ساختی شهرها هر روز بیشتر می‌شود و زمان آن رسیده که برای توسعه شهرها و ساخت و ساز به گونه دیگری فکر کرد.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، پیروز حناچی در چهارمین اجلاس ملی مشارکت در ساخت اظهار کرد: به بخش‌هایی از شهر بافت گفته می‌شود به این معنا که عمر مطلوب دارند و نیازمند بازسازی و نوسازی هستند و باید به آنها پرداخت. در سالهای پس از انقلاب مقیاس پارسل که کوچکترین مقیاس پلاک شهری است در دستور کار قرار گرفت.
 
وی افزود: در سالهای پس از انقلاب به دلیل تورم مسکن تبدیل به کالای سرمایه‌ای شد. انتخاب پارسل برای نوسازی تبعاتی به دنبال دارد چون تراکم تا دو و نیم برابر افزایش می‌یابد.
 
شهردار سابق تهران ادامه داد: منابع آب کشور محدود است و توجه به این موضوع نیز در نوسازی بافت‌ها مهم است.
 
به گفته حناچی، مشکلات زیر ساختی شهرها  هر روز بیشتر می‌شود و زمان آن رسیده که برای توسعه شهرها و ساخت و ساز به گونه دیگری فکر کرد. باید به جای پارسل‌ به بلاک‌های شهری فکر کنیم. که به واسطه آن می‌توان انواع و اقسام قراردادها را اجرا کرد. باید قانون خوبی در اختیار داشته باشیم که وظیفه دولت و توسعه دهندگان را  تضمین کرد و ساخت و ساز تنها افزایش تعداد واحدهای مسکونی نخواهد بود و خدمات رفاهی نیز توسعه خواهد یافت.
 
حناچی بیان کرد: پیش لایحه‌ای که توسعه دهنده را تعیین کند ضروری است. روش‌های کنونی قابل ادامه نیست و این تغییر موجب کیفیت بهتر مناطق شهری خواهد شد.
 
لزوم ایجاد پیوند بین فناوری و دانش مهندسی در پروژه‌ها
 
حیدر جهانبخش، دبیر علمی و اجرایی چهارمین اجلاس ملی مشارکت در ساخت نیز در این اجلاس گفت: سیاستگذاری هوشمند و تحول در توسعه حکمرانی شهری ضروری است. مشارکت مردم و افزایش سرمایه‌گذاری ما را وارد عصر جدیدی از توسعه شهری وارد خواهد کرد و تاکید ما این است که این هدف بدون مشارکت و سرمایه‌گذاری شکل نمی‌گیرد و عکس آن نیز حاکم است.
 
وی افزود: باید تعریف مشارکت در ساخت را به عنوان رکن سوم حکمرانی باید به سمت دو گانه دولت و مردم شکل گیرد. رکن دوم آینده پژوهشی و دانش مهندسی و فناوری‌های نو در خدمت مشارکت موثر و توسعه است.
 
به گفته جهانبخش ادامه داد: همچنین انسجام سیاستگذاری و حذف گلوگاه‌ها و موانع نهادی و مشارکت، پیشران عدالت فضایی و توسعه متوازن و منشور ملی مشارکت در ساخت؛ از گفتمان تا اقدام از دیگر اصول مشارکت در ساخت است.
 
این کارشناس صنعت ساختمان تصریح کرد: مشارکت،   سازوکار و مسکن هدف راهبردی است و در بستر نوین حکمرانی توسعه شهری و عمرانی و الگوی جدید حکمرانی،   مشارکت تنها ابزار تامین مالی نیست بلکه بستر هم‌افزایی مردم دولت و مهندسان  و فعالان این بخش است.
 
وی تاکید کرد: اگر پیوند فناوری و دانش مهندسی با پروژه‌های مشارکتی ایجاد شود کیفیت و کمیت تولید نیز بهبود خواهد یافت.
 
به گفته او مردمی‌سازی توسعه، جلب سرمایه و ارتقای کیفیت ساخت و سکونت در کشور سه جریان راهبردی است و در تلاش هستیم گفتمان مشارکت به سیاست عمومی بدل شود و از این گذار سیاست را به طرح و پروژه زنده و ماندگار بدل کرد.
 
تعاونی‌ها به دور از رانت، توسعه پیدا کنند
 
هم‌چنین امین مقومی ـ رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان در این اجلاس با اشاره به فرهنگ ساخت در کشور، گفت: توسعه تعاونی‌ها به دور از رانت‌ها از دیگر بخش‌ها در تکمیل و تحول در ساخت مشارکتی است.
 
وی به حضور شهرداری‌ها برای تمایل بیشتر مردم در سرمایه گذاری در ساخت تاکید کرد و گفت: این ارگان می‌تواند با شفاف سازی تحول جدی در بخش مشارکت در ساخت ایجاد کند.
 
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تصریح کرد: سازمان‌های نظام مهندسی حلقه‌ای مناسب و قابل اعتماد برای افزایش مشارکت در ساخت است که با بررسی‌های جدید می‌تواند ظرفیت‌ها را به اجرا در بیاورد.
 
مقومی با تاکید بر اعتقاد به تخصصی بودن و تحول نگرش در ساخت مسکن، گفت: اگر همچنان با رویکرد سنتی پیش برویم قطعا  بحران یزرگ و جدی در بخش مسکن تشکیل خواهیم شد. باید از حاشیه‌ها بگذریم و به اصل تحول در بخش ساخت و ساز پرداخته شود.

لینک کوتاه
تورم مسکن سازمان‌های نظام مهندسی

اخبار مرتبط

نظرات شما