نامشخص بودن وضعیت مسکن مستأجران آسیبدیده
با وجود گذشت یک هفته از پایان حملات رژیم صهیونیستی، وضعیت مستأجرانی که...9 تیر 1404
نگاهی به شاخص نرخ قیمت مصرف کننده در بهار امسال حاکی از آن است که مجموع نرخ تورم در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته 3 درصد بهبود یافته است.
به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایرنا، در فروردین ماه امسال نرخ تورم 31.9 درصد، در اردیبهشت ماه 33 درصد و در خرداد ماه 34.1 درصد ثبت شد که میانگین این سه نرخ عدد 33 درصد را نشان می دهد؛ این در حالیست که میانگین تورم در بهار سال گذشته 36 درصد بود.
علاوه بر این، نرخ تورم در خرداد امسال عدد 34.1 درصد را به ثبت رساند در حالی که این نرخ در خرداد سال گذشته 34.4 درصد بود و به این ترتیب سه دهم درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته نیز بهبود یافته است.
با این وجود نگاهی به روند نرخ تورم سالیانه از ابتدای امسال نشان می دهد که نرخ تورم از 30.7 درصد در پایان اسفندماه به 34.1 درصد در پایان خرداد ماه رسیده است و به این ترتیب در سه ماهه نخست امسال 3.4 درصد رشد داشته است.
البته باید توجه داشت که در سال های گذشته نیز سیر تورم در فصل بهار به دلیل به روز رسانی نرخ کالاها و خدمات، افزایش می یابد و به طور تجربی روند نزولی و مهار آن از فصل تابستان کلید می خورد؛ از این رو انتظار می رود که در ماههای پیش رو از تب تورم مصرف کننده کاسته شود.
چه کالاهایی که بیشتر از نرخ تورم گران شدند؟
نکته دیگری که در نرخ تورم خردادماه دیده می شود، سبقت گرفتن برخی از اقلام از شاخص کل تورم نقطه به نقطه است؛ برای نمونه گروه «مبلمان و لوازم خانگی و نگهداری آنها» 40.1 درصد، گروه «خوراکی ها و آشامیدنی ها» 42.4 درصد، «بهداشت و درمان» 45.4 درصد و گروه «کالاها و خدمات متفرقه» 49.3 درصد رشد قیمت داشته اند در حالی که نرخ تورم نقطه به نقطه در خردادماه 39.4 درصد بوده است.
البته در مقابل گروه های کالایی شامل «دخانیات»، «مسکن، آب و برق و سایر سوخت ها»، «تفریح و فرهنگ»، «آموزش»، «پوشاک و کفش»، «هتل و رستوران»، «حمل و نقل» و « ارتباطات» کمتر از متوسط نرخ تورم رشد قیمتی در خردادماه تجربه کردند که در این میان ارتباطات با 25.6 درصد کمترین نرخ تورم را به خود اختصاص داده است.
کدام اقلام گرانی بیشتر گران شدند؟
نکته دیگر در خصوص افزایش قیمت کالاهای مصرفی خانوارها بیانگر آن است که گروه «لبنیات و تخم مرغ» با 10.1 درصد بیشترین تورم ماهانه را در خرداد ثبت کرده اند و پس از آن «میوه و خشکبار» با 9.3 درصد و «نان و غلات» با 6.7 درصد قرار دارد. از دیگر گروه های مربوط به اقلام خوراکی «چای و قهوه و کاکائو» با 6.1 درصد، «قند و شکر و شیرینی ها» با 4.8 درصد، «انواع گوشت قرمز و سفید» 4.2 درصد رشد قیمتی را در خرداد تجربه کردند و فقط تورم در بخش «سبزی ها و حبوبات» منفی 2.5 درصد بوده است.
کدام دهک ها بیشتر تورم را احساس کردند؟
نرخ تورم سالانه کشور در خرداد ماه 1404 برابر 34.5 درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهکهای مختلف هزینهای از 34 درصد برای دهک دوم، 34.8 درصد برای دهک نهم است. بر این اساس فاصله تورمی دهکها در این ماه به 0.8 واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (1.1 واحد درصد) 0.3 واحد درصد کاهش داشته است.
تورم منطقه یورو در ژانویه اندکی صعود کرد و به 2.5 درصد رسید و برای چهارمین ماه متوالی... 16 بهمن 1403
تورم بیماری مزمن اقتصاد ایران و عامل بسیاری از نابسامانیها و ناترازیهاست. لذا سال... 12 خرداد 1403
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در اردیبهشت امسال متوسط افزایش قیمت مواد غذایی نسبت به... 6 خرداد 1403
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، تورم سالانه بخش صنعت و بخش معدن در سال 1402 به ترتیب 1.8 درصد... 26 اردیبهشت 1403
نظرات شما