رئیس اتحادیه بارفروشان تهران از ورود سیبزمینی بهاره به بازار خبر داد و گفت: این محصول از استانهای جنوبی کشور وارد شده و با توجه به افزایش عرضه، قیمتها روند کاهشی یافتهاند.
به گزارش
نسیم اقتصاد، در ماههای پایانی سال 1403، بازار میوه و ترهبار ایران با یک بحران تازه مواجه شد؛ افزایش چشمگیر قیمت سیبزمینی. محصولی که همواره یکی از اصلیترین اقلام سبد مصرفی خانوارها به شمار میرفت، حالا با قیمتهایی روبهرو شد که برای بسیاری غیرمنتظره و حتی غیرقابل باور بود. در برخی مناطق پایتخت، قیمت سیبزمینی به کیلویی 60 هزار تومان و حتی بیشتر هم رسید؛ عددی که آن را از سفره بسیاری حذف کرد و بازتابهای گستردهای در رسانهها داشت.
ماجرا به ماههای ابتدایی پاییز و زمستان بر میگردد؛ که بازار با کمبود این محصول مواجه بود و تقاضا بالا و در نتیجه قیمتها نیز سرسام آور افزایش یافت. در این بازه زمانی انتقاداتی نیز به وزارت جهاد کشاورزی وارد بود که همچنان صادرات سیب زمینی ادامه داشت و این تبادلات را برای تنظیم بازار داخلی متوقف نمیکرد اما وزیر جهاد کشاورزی در گفتوگویی با ایسنا گفت: برای چنین شرایطی باید از یک سال قبل برنامهریزی شود قانون اجازه توقف صادرات را به ما نمیدهد اما بر اساس برنامهریزیهای ما در سال آینده مشکلات مشابه نخواهیم داشت.
در بحبوحه گرانی، مسئولان وعده دادند که با ورود سیبزمینیهای بهاره، بازار آرام خواهد شد. این وعده اما با تأخیر عملی شد؛ چرا که محصولاتی که قرار بود در اسفند وارد بازار شوند، بهدلیل آسیبهای اقلیمی، یا وارد بازار نشدند یا بسیار محدود عرضه شدند. در نتیجه، بازار تا هفتههای پایانی فروردین، همچنان در التهاب بود.
برای کنترل وضعیت، بخشی از سیبزمینیهای سال گذشته که در سردخانهها نگهداری میشد، به بازار تزریق شد. هر چند این محصولات با قیمتی حدود 15 تا 20 هزار تومان عرضه میشدند، اما بهدلیل کیفیت پایینتر نسبت به محصول نو، آنطور که باید نتوانستند عطش بازار را پاسخ دهند. از سوی دیگر، واردات مقطعی هم با قیمتهایی در حدود 29 هزار و 500 تومان انجام شد، اما حجم آن نیز محدود و اثربخشیاش کوتاهمدت بود.
اکنون و با گذشت بیش از یک ماه از آغاز سال، بالاخره سیبزمینیهای بهاره وارد بازار شدهاند که اکبر یاوری - رئیس اتحادیه بارفروشان تهران - در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سیبزمینی نو یا بهاره از مدتی قبل وارد بازار شده و هماکنون از استانهایی مانند جنوب کرمان، جیرفت، خوزستان و بندرعباس در حال عرضه است. با گرمتر شدن هوا، تولید و عرضه از استانهایی چون اصفهان و گرگان نیز آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در مرحله اول کشت، سرما به بخشی از محصولات آسیب زد، گفت: در مرحله دوم، حجم بیشتری از سیبزمینی وارد بازار شده که بر قیمتها تأثیر گذاشته و موجب کاهش آنها شده است.
یاوری درباره قیمتها افزود: نرخ مصوب مشخصی برای سیبزمینی در میدان وجود ندارد، اما سقف قیمتی تعریف شده که فروشندگان نمیتوانند از آن بالاتر بروند. سیبزمینیهای سال گذشته که همچنان در سردخانهها نگهداری میشود، با قیمت 15 تا 20 هزار تومان عرضه میشوند. در حالیکه سیبزمینیهای نو و بهاره در حال حاضر بین 23 تا 33 هزار تومان به فروش میرسند.
به گفته رئیس اتحادیه بارفروشان تهران، روزانه بین 700 تا 800 تن سیبزمینی به میدان میوه و ترهبار تهران وارد میشود.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
وزیر اقتصاد گفت: در ساعات اولیه جنگ 12 روزه، یک دستور فوری برای شناسایی و تفکیک اقلام... 10 تیر 1404
واکنش بازار نفت به تحولات خاورمیانه و جنگ ایران و اسرائیل، نشانهای از تغییری مهم و... 8 تیر 1404
شاخص بورس تهران در جریان معاملات امروز برای دومین روز متوالی در هفته جاری قرمز پوش شد. 8 تیر 1404
بیگینژاد با اشاره به وضعیت تمدید قرارداد اجارهبهای مسکن مستاجران در شرایط فعلی... 3 تیر 1404
در معاملات روز دوشنبه، قیمت نفت اندکی کاهش یافت، اما بخش عمدهای از رشد چشمگیر هفته... 19 خرداد 1404
تحقق شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید» در بازار مسکن بدون تامین مالی، مشارکت بخش... 17 خرداد 1404
سرپرست دفتر بازرگانی داخلی جهاد کشاورزی گفت: با وجود یک میلیون و 900 هزار تن تولید داخل و... 13 خرداد 1404
بانک «جیپیمورگان» در گزارش تحقیقاتی اعلام کرد که ارزش کل بازار 13 ماینر ثبتشده در... 13 خرداد 1404
نظرات شما