گرمای هوا راندمان تجهیزات شبکه توزیع برق را کاهش می‌دهد، چرا که منجر به افزایش تقاضا شده و شبکه توزیع را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)، تغییرات اقلیمی این روزها صنعت برق را نیز به عنوان یکی از زیرساخت‌های مهم کشور تحت تاثیر قرار داده و با عوارضی چون افت توان نیروگاهی، خرابی سیستم‌های قدرت، افزایش هزینه‌های تولید و ایجا مخاطره در امنیت انرژی رو به رو کرده است.
بنا بر این گزارش هر درجه افزایش دما در کشور 1800 مگاوات افزایش تقاضای برق را به همراه دارد. از سوی دیگر، 400 مگاوات توان قابل تولید نیروگاه‌ها نیز با هر درجه افزایش دما، کاهش پیدا می‌کند و این یعنی با هر درجه افزایش دما، اختلاف بین تولید و مصرف برق به 2300 مگاوات می‌رسد.
بنابر اطلاعات به دست آمده افزایش دمای هوا می‌تواند تولید انرژی از نیروگاه‌های حرارتی را کاهش دهد. به ازای هر یک درجه افزایش دمای هوا، بالغ بر هفت‌دهم درصد از ظرفیت قابل تولید یک توربین گاز کاهش پیدا می‌کند.
از طرفی گرمای هوا راندمان تجهیزات شبکه توزیع برق را نیز کاهش داده و منجر به افزایش تقاضا می‌شود که شبکه توزیع را تحت تاثیر قرار می‌دهد، به عبارتی علاوه بر بخش تولید که با افت توان تولید و افزایش تقاضا همراه می‌شود، شبکه توزیع هم مورد آسیب قرار می‌گیرد و ممکن است قطعی برق یک تک مشترک ناشی از سوختن کابل یا فیوز پست توزیع، قطع برق یک محله ناشی از قطع برق فیدر 20 کیلوولت و حوادث گسترده‌تر در شبکه‌های بالادست توزیع را به وجود آورد.
در این بین ترانسفورماتور‌هایی که ولتاژ را در سراسر شبکه افزایش و کاهش می‌دهند نیز حساس هستند. آنها گرما را به عنوان محصول جانبی خود منتشر می‌کنند. این سیستم‌ها برای اینکه در یک سطح ایمن از کار نگه داشته شوند، دارای شاخصی هستند که به عنوان رتبه‌بندی قدرت شناخته می‌شود، یعنی بالاترین دمایی که در آن می‌توانند ایمن کار کنند. هنگامی که دمای محیط افزایش می‌یابد، این سقف کاهش یافته و بازدهی آن‌ها حدود یک درصد به ازای هر درجه سانتیگراد افزایش دما، کاهش می‌یابد.
در مقیاس بزرگ، این مساله می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر شبکه برق داشته باشد. به طور کلی، شبکه‌های برق به ازای هر سه درجه گرم‌تر شدن، حدود 1 درصد کارایی خود را از دست خواهند داد.
با ادامه افزایش دمای جهانی و استقرار گنبد حرارتی در غرب آسیا، این چالش‌ها می‌توانند حادتر شوند. در نیروگاه‌های کشور، کار‌های مهم ارتقاء و نگهداری در ماه‌های ملایم تابستانی انجام می‌شود. اگر این دوره به دوره‌ای تبدیل شود که در آن تقاضا برای برق در زمان‌های اوج مصرف بیشتر باشد، می‌تواند به چالش‌های جدیدی در هر کشوربینجامد.
پس با توجه به گرمی روز افزون هوا و افزایش تقاضای برق باید مدیریت مصرف در اولویت قرار گیرد تا اینکه چالش‌های یاد شده نشود. مدیریت مصرف علاوه بر اینکه از حوادث احتمالی در صنعت برق جلوگیری می‌کند به عبور آسان از شرایط سخت تابستان امسال نیز کمک خواهد کرد.

 

لینک کوتاه
گرما توزیع برق مدیریت مصرف

اخبار مرتبط

نظرات شما