مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان توانیر گفت: ادارات بر اساس اسناد بالادستی و به‌منظور جلوگیری از خاموشی در فصول گرم سال باید نسبت به راه‌اندازی سلول‌های خورشیدی، دیزل‌ژنراتورها و باتری‌های الکتریسیته ذخیره‌کننده انرژی اقدام کنند.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایرنا، اعمال طرح مدیریت مصرف برق در بخش اداری یکی از برنامه‌های وزارت نیرو برای تأمین برق پایدار در تابستان امسال بود. وزارت نیرو با کمک مصوبه هیئت وزیران ساعت کاری بخش اداری را برای کمک به تأمین برق پایدار برای همه بخش‌ها تغییر داد.

علاوه‌برآن بخش اداری موظف شد در ساعت کاری نسبت به کاهش 30 درصدی مصرف برق نسبت به سال گذشته و 60 درصدی خارج از ساعت کاری نسبت به سال 1400 اقدام کند؛ همچنین مقرر شد اداراتی که نسبت به رعایت این مصوبه اقدام نکنند با قطع برق در ساعت‌های غیراداری روبرو شوند.

مدیریت سیستم‌های سرمایشی ادارات با کمک کنترل از راه دور و کنتورهای هوشمند نیز از جمله دیگر راهکارهایی بود که برای رعایت مدیریت مصرف در بخش اداری مورداستفاده قرار گرفت.

در همین رابطه اخیراً مصطفی رجبی مشهدی در خصوص تأثیر کاهش ساعت کاری بخش اداری در مصرف برق، گفت: ناترازی تولید و مصرف برق حداقل 10 هزار مگاوات است که باید برنامه‌هایمان به‌گونه‌ای باشد که همه مشترکان از برق مطابق با نیاز خود استفاده کنند.

وی ادامه داد: ساعت اوج مصرف روزانه از ساعت 11 تا 17 است. یعنی بیشترین میزان مصرف برق در این ساعت‌ها اتفاق می‌افتد که دلیل آن استفاده هم زمان وسایل سرمایشی در این ساعت‌ها است.

سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی به‌گونه‌ای انجام شد که ساعت خاتمه کار بخش اداری کشور بر اساس مصوبه هیئت وزیران ساعت 13 باشد و متناسب با آن وسایل سرمایشی در مناطق عادی ساعت 12 و در مناطق گرمسیر ساعت 13 خاموش شود.

رجبی مشهدی با اشاره به هدف‌گذاری کاهش هزار مگاواتی مصرف برق نهادها؛ سازمان‌های عمومی و غیردولتی نظیر بانک‌ها و شهرداری‌ها، گفت: شاهد محقق‌شدن 85 درصد از این ظرفیت 1000 هزار مگاواتی شدیم به‌نوعی که این امکان مهیا شد که بتوانیم این انرژی را به سایر بخش‌ها همانند صنعت و یا بخش‌های تولیدی کشور تحویل دهیم.

وی خاطرنشان کرد: صرفه‌جویی 850 مگاوات برق نیازمند احداث نیروگاهی به ظرفیت یک هزار و 200 مگاوات است که عدد بسیار بزرگی است و معادل 2 تا 3 نیروگاه بزرگ کشور است.

سخنگوی صنعت برق ادامه داد: طرح کاهش ساعت کاری ادارات ازاین‌جهت موفقیت‌آمیز بوده که میزان مصارف برق در ساعت اوج کاهش یافت و همکاری بسیار خوبی اتفاق افتاد و جا دارد از همه کارمندان و هم‌وطنانی که دراین‌خصوص روال عادی زندگی‌شان تغییر کرد تشکر و قدردانی کنیم.

همچنین بر اساس اعلام وزارت نیرو، عبدالحمید یاقوتی، مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان توانیر افزود: در دوره مدیریت مصرف برق ادارات سال جاری، تلاش کردیم تا از طریق سیستم‌های آنلاین و کنترل پذیر میزان مصرف برق ادارات را رصد کنیم و بر اساس ابلاغیه هیئت دولت، میزان مصرف برق این بخش را کنترل کنیم.

مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان توانیر با بیان اینکه در حوزه اداری میان ادارات کوچک و بزرگ تفاوت وجود دارد، گفت: بخش‌های اداری کوچک همانند بانک‌ها، اداره فرعی سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها به دلیل مجهز بودن به سیستم‌های کنترل پذیر تعامل حداکثری و بسیار خوبی با صنعت برق داشتند، اما برخی سازمان‌ها و نهادهای بزرگ دولتی به فراخور زمان سعی داشتند تا خود را از برنامه‌های مدیریت مصرف مستثنی کنند و یا مصرف بیش از حدی داشتند که در این حوزه نیز شرکت توانیر ضمن برخورد قاطع نه‌تنها استثنایی میان ادارات قائل نشد، بلکه در صورت لزوم نسبت به قطع برق ادارات پرمصرف اقدام کرد.

یاقوتی با مطلوب ارزیابی‌کردن میزان همکاری ادارات با صنعت برق در فصل گرم سال جاری ادامه داد: در سال گذشته میزان همکاری ادارات با صنعت برق چیزی حدود 650 مگاوات بود که امسال شاهد افزایش 200 مگاواتی میزان صرفه‌جویی بخش اداری بودیم.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های فراوان موجود برای کاهش مصرف برق در بخش اداری، بیان کرد: واقعیت این است که بخش دارای ظرفیت‌های فراوانی در حوزه صرفه‌جویی در مصرف برق است که کاهش مصرف برق سیستم‌های سرمایشی تنها بخشی از آن است.

مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان توانیر تأکید کرد: ادارات لازم است بر اساس اسناد بالادستی و به‌منظور جلوگیری از خاموشی در فصول گرم سال نسبت به راه‌اندازی سلول‌های خورشیدی، دیزل‌ژنراتورها و باتری‌های الکتریسیته ذخیره‌کننده انرژی اقدام کنند تا در سال‌های آینده با کمترین چالش به فعالیت‌های روزمره خود بپردازند.

 

لینک کوتاه
ادارات راه‌اندازی سلول‌های خورشیدی تامین برق

اخبار مرتبط

نظرات شما