به دنبال تصویب 20 درصد افزایش عوارض خروج از کشور در سال آینده در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1402، معاون گردشکری دلایل این افزایش را توضیح داد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، علیاصغر شالبافیان به ایسنا گفت: رقم افزایش عوارض خروج از کشور 20 درصد تعیین شده است که 30 درصد از منابع کلی عوارض خروج از کشور به حوزه گردشگری اختصاص مییابد.
او اضافه کرد: سه هزار و 400 میلیارد تومان درآمد پیشبینی شدۀ عوارض خروج از کشور در لایحه بودجه 1402 بود که 20 درصد به این مبلغ اضافه خواهد شد و مبلغ کلی آن به حدود چهار هزار میلیارد تومان خواهد رسید که از این مبلغ 30 درصد به حوزه گردشکری اختصاص مییابد، اگر این لایحه در صحن علنی مجلس مصوب شود و شورای نگهبان هم تایید کند، قانون آن لازمالاجرا میشود.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: این منابع قرار است برای توسعه گردشگری اختصاص پیدا کند و محل مصرف آن هم مشخص است؛ توسعه زیرساختهای گردشگری و تبلیغات و بازاریابی ایران.
شالبافیان در پاسخ به این پرسش که افزایش مبلغ عوارض خروج از کشور و بیشتر شدن سهم گردشکری از این منابع، به تأمین بودجه برای "مقابله با ایرانهراسی" ربطی دارد، اظهار کرد: طبیعتاً یکی از همان نکاتی (محل مصرف این درآمد) بود که گفته شده است. البته برای مقابله با ایرانهراسی ردیف بودجه مجزایی را در لایحه پیشنهاد کردهایم که هنوز در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه بررسی نشده و آن ردیف با عنوان بازارسازی و ایجاد ظرفیتهای گردشگری پیشنهاد شده است.
او درباره تضامین پرداخت کامل این منابع به بخش گردشگری با توجه به کوتاهیهای تا کنون در تخصیص و پرداخت این منابع به گردشگری، گفت: خوشبختانه در متن مصوب کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، محل مصرف این منابع مشخص است و امکان اینکه در جای دیگر مصرف شود وجود ندارد. مزیت دیگرش این است که صددر صد این منابع تخصیص میِیابد، به معنی که 30 درصد منابع عوارض خروج از کشور حتما باید تخصیص پیدا کند.
افزایش 20 درصد عوارض خروج از کشور در لایحه پیشنهادی دولت مطرح نشده، اما به گفته رحیم زارع ـ سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1402 ـ، موضوع آن، پیشنهاد الحاقی کمیسیون فرهنگی به تبصره 7 لایحه بودجه بود که به تصویب کمیسیون تلفیق رسید، البته اجرایی شدن این مصوبه در سال آینده منوط به تصویب در صحن علنی و تایید شورای نگهبان خواهد بود.
در صورت افزایش 20 درصدی عوارض خروج در سال 1402، این میزان برای سال آینده در سفر اول 480 هزار تومان، سفر دوم 720 هزار تومان و سفرهای سوم و بیشتر 960 هزار تومان خواهد شد. پیشتر این مبالغ به ترتیب برای سفر اول 400 هزار تومان، سفر دوم 600 هزار تومان و سفر سوم 800 هزار تومان بود که طبق مصوبه مجلس، سهم گردشگری از هر یک از مبالغ 80 هزار تومان بود که در برخی سالها این مبلغ ناچیز کامل تخصیص نیافته است.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: بر اساس احکام مالیاتی قانون بودجه 1403 کل کشور، عوارض... 28 مرداد 1403
ستاد اربعین اعلام کرد: عوارض خروج از کشور تا پایان اربعین حسینی رایگان شد. 23 مرداد 1403
بر اساس بودجه سال 1403 عوارض خروج از کشور با افزایش نرخ مواجه شده بود. نرخی که بالاخره در... 7 مرداد 1403
بر اساس لایحه بودجه سال جاری، عوارض خروج از کشور برای هر نفر 520 هزار تومان تعیین شد که 120... 20 خرداد 1403
با تلاشهای صورت گرفته از سوی قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و پیگیریهای کمیسیون توسعه... 26 اسفند 1402
استاندار کرمان اعلام کرد که عوارض 50 درصدی صادرات خرما پس از پیگیری های مختلف حذف شد. 1 اسفند 1402
طبق اعلام معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، عوارض صادراتی پیاز و گوجه فرنگی... 19 دی 1402
بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت(WHO)، ایران رتبه دوم در مصرف آنتی بیوتیک در جهان... 3 دی 1402
نظرات شما