افزایش عجیب و غریب قیمت خودرو همچنان ادامه دارد و نوک پیکان ایجاد چنین شرایطی، به سمت بازار ارز است.
به گزارش نسیم اقتصاد، کارشناسان و تحلیلگران بازار خودرو اعتقاد دارند تا زمانی که بازار ارز به ثبات نرسد، سایر بازارها از جمله خودرو نیز ملتهب خواهد بود؛ نکتهای که در درون اظهارات اخیر سخنگوی دولت نیز میتوان مشاهده کرد.
امید قالیباف در یک برنامه رادیویی درباره دلایل افزایش قیمت خودرو گفت: از 2 منظر باید به این مسئله نگاه کنیم، یک بخش مربوط میشود به مسائل درون صنعت خودرو و شرایطی که خودروسازها در آن کار میکنند.
وی افزود: در کل تابستان و چیزی حدود پنج ماه بازار خودرو یک بازار کاملا آرامی بود؛ حتی قیمتها هم کاهنده بود و افزایش پیدا نمی کرد تا رسیدیم به یک عاملی که خارج از صنعت خودرو است مثل نرخ ارز و اتفاقی که برایش افتاد.
سخنگوی وزارت صنعت تصریح کرد: در این شرایط دو عامل روی قیمت خودرو اثر گذاشته؛ یکی بحث افزایش قیمت مواد وارداتی است که خودروسازها استفاده میکنند که شاید درصدش زیاد نباشد در افزایش نرخ خودرو، اما عامل دوم که بیشتر اثر می گذارد انتظارات تورمی است.
قالیباف عنوان کرد: انتظارات تورمی یعنی اینکه وقتی که نرخ ارز افزایش پیدا می کند تقاضاهایی که در آینده قرار است انجام شود به حال تبدیل میشود، برای این که انتظار این است که در آینده خودرو گران شود.
وی متذکر شد: در تولید خودرو کنترل نسبتا خوبی روی هزینهها داریم. در فصل تابستان کل رشد هزینههای تولید خودرو یعنی شاخص تورم صنعت خودرو دو درصد بود؛ البته در پاییز ممکن است که بیشتر از این بوده، اما برای سه ماه 2 درصد یعنی اینکه خیلی خوب کنترل شده است و در همان موقع هم بازار آرام بود.
سخنگوی وزارت صنعت یادآور شد: اتفاقی که باید بیفتد، افزایش تولید است که با سرعت زیادی رخ میدهد و تولید خودرو رشد خیلی خوبی دارد. در آبان ماه 122 هزار خودرو تولید کرده ایم که رکورد پنج سال گذشته را به صورت ماهانه زده است و این روند ادامه دارد.
قالیباف تاکید کرد: یک نکته دیگر هم که باید به آن اشاره کرد، عرضه در بورس است. اینجا یک مقداری باید ضابطهگذاری میشد؛ به طوری که خودروسازان کف عرضهای را به عنوان حداقل رعایت کنند تا رقابتی که روی خودروها میخورد، روی تابلو براساس یک حجم مناسبی باشد.
بازار خریدار ندارد
در این میان، در حال حاضر فعالان بازار خودرو اعتقاد دارند که در حال حاضر خریداری در بازار نیست و همه هر روز سرگردان تر از روز گذشته هستند که همین امر امکان پیشبینی وضعیت بازار را در روزهای آینده با ابهاماتی همراه ساخته است.
فعالان بازار خودرو همچنین عنوان میکنند که رکود به وجود آمده در بازار این روزها بیش از پیش عمیق شده و خریداران فقط نظارهگر این بازار آشفته هستند و جابهجا شدن نرخها را رصد میکنند.
قیمتها در بازار چگونه است؟
بررسی روند قیمتها در بازار حاکی از آن است که قیمت پژو 206 تیپ 2 به 405 میلیون تومان رسید. قیمت پژو 206 تیپ 5 نسبت به روز گذشته بدون تغییر، به نرخ 455 میلیون تومان به فروش رفت.
پژو 207 دستی پانوراما نیز به قیمت 550 میلیون تومان رسید و پژو پارس LX در حدود 5 میلیون افزایش قیمت داشت و 490 میلیون تومان قیمت خورد. اما قیمت پژو پارس اتوماتیک 15 میلیون گران شد و به 565 میلیون رسید.
بنا به این گزارش، سمند EF7 نیز 5میلیون تومان افزایش قیمت داشت و به 425 میلیون تومان رسید.
قیمت دنا اتوماتیک توربو نیز 675 میلیون اعلام شد که نسبت به دیروز تغییری نکرد. تارا اتوماتیک هم با افزایش 5 میلیون تومانی به 705 میلیون تومان رسید.
اما قیمت پراید 131 به 219 میلیون تومان رسید که نسبت به روز گذشته ثابت ماند. تیبا هاچبکپلاس هم 255 میلیون تومان قیمت خورد.
ساینا S دندهای نسبت به روز گذشته ثابت ماند. قیمت ساینا به 265 میلیون تومان رسید.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
وزیر نیرو با بیان این که مصرف برق کشور در اردیبهشت ماه سال گذشته 46 هزار مگاوات بوده... 17 اردیبهشت 1404
وزیر نیرو با بیان اینکه در پی افزایش دمای هوا میزان مصرف آب در کشور به شدت افزایش پیدا... 16 اردیبهشت 1404
مازاد تولید گوشت مرغ باعث شده تا مذاکرات برای صادرات در حال انجام باشد و صادرات به... 13 اردیبهشت 1404
براساس اعلام مرکز آمار ایران، مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در اسفند سال گذشته... 9 اردیبهشت 1404
قیمت خودرو که از حدود دو هفته پیش کاهشی شده بود مجدد از حدود دو روز پیش افزایشی شده و... 8 اردیبهشت 1404
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با نماد «بوعلی» در فروردین ماه 1404 عملکردی درخشان از خود به... 7 اردیبهشت 1404
با تغییر نرخ ارز حبوبات نرخ این محصولات از جمله لوبیا چیتی، افزایش قیمت افسار... 7 اردیبهشت 1404
افزایش سقف کلی تسهیلات کمکودیعه مسکن از 80 همت به 200 همت از محل منابع موضوع ماده (4) قانون... 6 اردیبهشت 1404
نظرات شما