سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: واردات خودروهای خارجی باید به اجرا برسد تا بتوانیم انحصار را بشکنیم و ذرهای به فکر ملت ایران باشیم که مجبور هستند پول بنز را پرداخت کنند اما تیبا سوار شوند.
به گزارش نسیم اقتصاد، غلامرضا مرحبا در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره تامین ارز برای واردات خودرو در حالی که گفته میشود بانک مرکزی در تامین ارز برای کالاهای اساسی با مشکل مواجه است، اظهار داشت: مشکل تامین ارز برای کالاهای اساسی را تایید نمیکنیم اما این فیلمی که تولیدکنندگان خودرو در داخل بازی میکنند، تکرار شده و دیگر حنای آنها رنگی ندارد.
وی تاکید کرد: این ادعا که ارز واردات خودرو تامین نشده و هنوز ارز منشا را نداریم و بانک مرکزی در این زمینه تناقضاتی دارد، نمایشهایی است که خودروسازان اجرا میکنند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: واردات خودروهای خارجی باید به اجرا برسد تا بتوانیم انحصار را بشکنیم و ذرهای به فکر ملت ایران باشیم که مجبور هستند پول بنز را پرداخت کنند اما تیبا سوار شوند.
مرحبا با بیان اینکه باید اولین محموله خودروهای خارجی را وارد کشور کنیم و ارز آن تامین میشود، ادامه داد: تامین ارز خودروهای وارداتی قانون است و دستگاههای مربوطه باید به این قانون عمل کنند. امیدوارم تا پایان امسال اولین محموله وارد کشور خواهد شد و از انواع خودروهایی باشند که طبقات متوسط امکان دسترسی به آن را داشته باشند.
وی همچنین درباره راهاندازی رمز ریال و شروع به کار آن اظهار داشت: رمز ریال همان ریال دیجیتال است و آیین نامه و شرایط استفاده و کارکرد آن را بانک مرکزی اعلام خواهد کرد و طبیعتا از طریق سامانههایی قابل استفاده خواهد بود و مردم دیگر با گرفتاریهای پول فیزیکی مواجه نخواهند بود.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: در حال حاضر کارت اعتباری بینالمللی در کشور وجود ندارد و کارتهای بانکی هم از سپرده بانکی استقاده میکنند اما در بحث رمز ریال همان ریالی که در اختیار دارید ماهیت دیجیتال پیدا میکند.
مرحبا با بیان اینکه استفاده از مرز ریال راحتتر و امنتر است، گفت: نمونهای از مزیتهای رمز ریال این است که با ورود رمز ریال مشکل وجود ریالهای تقلبی در بازار حل میشود و دیگر انگیزهای برای تولید ریال تقلبی نخواهد بود. از دیگر مزایای رمز ریال است که مشکلات مرتبط با بحث خزانهداری و حمل و نقل و جابه جایی پول فیزیکی را نخواهیم داشت.
وی تاکید کرد: لازم نیست همه مردم از رمز ریال استفاده کنند و صحبت از رمز ریال برای جابه جاییها و تراکنشهای خرد نیست بلکه صحبت از حسابداری و بانکداری کلان در اقتصاد کلان است. ارقامهای درشت و قابل توجهی بین دستگاهها یا بین بانکها در حال جابهجایی است که با وجود رمز ریال این انتقالات بسیار سهلتر انجام میشود و همچنین با رمز ریال فیزیک پول کمتر چاپ خواهد شد و هزینههای دولت را کاهش میدهد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
قیمتها در بازار خودرو ایست کرد. 10 اردیبهشت 1404
بیتکوین پس از بازیابی سطح 90 هزار دلار در اوایل روز چهارشنبه، بیش از 6 درصد افزایش یافت... 3 اردیبهشت 1404
دبیر انجمن حبوبات ایران اظهار کرد: ثبت سفارش 25 الی 30 هزار تن حبوبات به ویژه لوبیا، موجب... 2 اردیبهشت 1404
محتشم درباره دورنمای بازار مسکن در میانمدت بیان کرد: باید ببینیم توافقی که بین ایرانی... 31 فروردین 1404
یک کارشناس اقتصادی گفت: افزایش قیمت ارز و طلا از تنشهای منطقهای، تعرفههای ترامپ... 22 فروردین 1404
صنعت داروسازی کشور با انبوهی از مشکلات و چالشهایی که سال گذشته درگیر آنها بوده است،... 16 فروردین 1404
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار اتاق اصناف ایران ضمن اشاره به تأمین بودن آجیل شب عید، تاثیر... 28 اسفند 1403
مدیر روابط عمومی بانک مرکزی گفت: با انجام جلسات معاملاتی امروز چهارشنبه 15 اسفندماه 1403... 15 اسفند 1403
نظرات شما