نمایندگان مجلس مصوب کردند که اعطای اعتبار جدید به بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی بدون دریافت وثیقه در قالب خط اعتباری یا اضافه برداشت، توسط بانک مرکزی ممنوع است.
به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایبِنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه سال 1401 کل کشور، با بند الحاقی 5 تبصره 16 ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در بند الحاقی 5 تبصره 16 ماده واحده این لایحه آمده است:
1- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است با استفاده از سامانه اطلاعاتی خود و عنداللزوم اطلاعات دریافتی از بانکها و مؤسسات اعتباری غیر بانکی(موضوع جزء(2) این بند) براساس تعاریف و مصادیق تعیین شده توسط شورای پول و اعتبار، مانده تسهیلات و تعهدات کلان و میزان پرداختی و مانده تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط و میزان پرداختی هریک از بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی را به تفکیک هر یک از اشخاص با تعریف شورای پول و اعتبار(مرتبط یا ذینفع واحد)، نرخ سود، مدت بازپرداخت، دوره تنفس، وضعیت بازپرداخت(جاری، سررسید گذشته، معوق یا مشکوک الوصول)، نوع و میزان وثیقه دریافت شده، بر تارنمای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در دسترس عموم قرار داده و به صورت فصلی به روز رسانی نماید.
2- بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موظفند اطلاعات مندرج در جزء(1) این بند را به صورت فصلی در اختیار بانک مرکزی قرار دهند. درصورت استنکاف از ارسال تمام یا بخشی از اطلاعات، در موعد مقرر، مؤسسه اعتباری حسب مورد به تشخیص بانک مرکزی، به یکی از جرائم مندرج در ماده(44) قانون پولی و بانکی کشور یا اجزای(3) یا(4) بند(الف) ماده(14) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران محکوم میگردد. بانک مرکزی موظف است گزارش همکاری یا تخلف بانکها و مؤسسات اعتباری غیر بانکی به صورت فصلی به کمیسیون اصل نودم(90) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و دیوان محاسبات کشور ارائه نماید.
3- اعطای اعتبار جدید به بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی بدون دریافت وثیقه در قالب خط اعتباری یا اضافه برداشت، توسط بانک مرکزی ممنوع است. نوع و میزان وثایق قابل پذیرش موضوع این بند توسط شورای پول و اعتبار تعیین میشود.
4- بانک مرکزی مکلف است درصورت تسویه اصل و سود مطالبات بانکها بابت اقساط تسهیلات اعطایی به زلزلهزدگان و سیل زدگان مناطق محروم و روستاها و شهرهای زیر یکصد و پنجاه هزار نفر جمعیت نسبت به بخشودگی جریمههای(وجه التزام) آنها اقدام نماید.
5- وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری بانک مرکزی موظف است در راستای توسعه دامنه وثائق بانکی و تسهیل دریافت تسهیلات خرد از شبکه بانکی، زیرساختهای لازم برای توثیق برخط اوراق بهادار نظیر سهام، اوراق مالی اسلامی، واحدهای سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله در بورس نزد شبکه بانکی را فراهم نماید.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
فهرست شعب کشیک بانک توسعه صادرات ایران در شهر تهران تا دوم مرداد ماه اعلام شد. 19 تیر 1404
هیات بانک مرکزی در اجلاس معاونین و وزرای دارائی و رؤسای بانکهای مرکزی عضو بریکس، لزوم... 18 تیر 1404
متولیان تریلیونها دلار از ذخایر بانکهای مرکزی جهان، در شرایطی که چند دستگی تجارت... 3 تیر 1404
بانک سپه از نخستین ساعات بامداد امروز به شبکه بانکی کشور متصل شد. 31 خرداد 1404
رئیس کل بانک مرکزی گفت: پیشنهاد تاسیس بانک مشترک کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای... 12 خرداد 1404
رئیس شعبه شهرکرد بانک توسعه صادرات ایران از آمادگی این بانک برای توسعه تعامل و حمایت... 10 خرداد 1404
بانک مرکزی در سال جاری و در قالب برنامههای افزایش سرمایه، افزایش نسبت کفایت سرمایه،... 10 خرداد 1404
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران به همراه جمعی از مدیران این بانک، از اولین نمایشگاه... 1 خرداد 1404
نظرات شما