جست وجویی در آمار گمرک ایران نشان می دهد که در سال گذشته و از زمانی که صادرات مرغ ممنوع شده بود حدود 4000 تن صادرات صورت گرفته است.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، در نیمه دوم سال گذشته بازار مرغ دچار نوسان شده و با افزایش قیمت همراه بود که در این بین کمبود مرغ برای تامین نیاز بازار مورد توجه قرا داشت و  دلایل متفاوتی برای آن اعلام شد.

 
در همین رابطه در اواخر سال موضوع صادرات مرغ در زمان ممنوعیت مطرح  شد که برخی  آن را موجب تنش در بازار دانستند و گرچه واکنش های متفاوتی به همراه داشت ، مسئولان مربوطه رسما گزارشی از وضعیت صادرات این کالا در زمان ممنوعیت اعلام نکردند.
 
این در حالی است که  از دهم آبان ماه طی مصوبه کارگروه ستاد تنظیم بازار ، صادرات مرغ به دلیل تامین نیاز داخل ممنوع شده بود. با این حال بررسی  آمار گمرک ایران در رابطه با تجارت خارجی نشان می دهد که صادرات مرغ از آبان ماه که ممنوع شده بود تا پایان سال در مواردی ادامه داشته است.
 
در سال گذشته در مجموع بیش از 31 هزار تن مرغ به ارزشی بالغ بر 46 میلیون دلار صادر شده که حدود 4000 تن در زمان ممنوعیت است.
 
طبق این گزارش در خرداد ماه 4.4 هزار تن به ارزش 7.6 میلیون دلار، تیرماه 10 هزار تن به ارزش 18.1 میلیون دلار، مرداد 1.2 هزار تن به ارزش 1.7 میلیون دلار ، شهریور 5.9 هزار تن به ارزش 6.2 میلیون دلار و مهرماه 6.9 هزار تن به ارزش 9.4 میلیون دلار صادرات مرغ انجام شده است.
 
اما جریان صادرات مرغ از آبان ماه تا پایان اسفندماه یعنی در زمان ممنوعیت به این نحو است که در آبان ماه 609.7 تن به ارزش 595.7 دلار، صادرات انجام شده و در ادامه در دی ماه 2.2 هزار تن به ارزش 2.3 میلیون دلار،  961 تن در بهمن ماه به ارزش بیش از یک میلیون دلار و 153.7 تن در اسفندماه به ارزش 156.8هزار دلار بوده است.
 
حجم 4000 تنی صادرات مرغ در قبال مصرف داخلی آن چندان قابل توجه نیست اما اینکه در این فاصله زمانی چه اتفاقی افتاده که صادرات مرغ با وجود مصوبه در رابطه با ممنوعیت  آن همچنان ادامه  داشته مورد توجه بوده و لازم به شفاف سازی دستگاه های مربوطه از جمله وزارت صمت و گمرک ایران است.

لینک کوتاه
صادرات ۴۰۰۰ تن مرغ زمان ممنوعیت

اخبار مرتبط

نظرات شما