همان طور که انتظار می‌رفت بانک مرکزی ترکیه در نشست خود تصمیم گرفت نرخ بهره را با یک درصد کاهش به 75/ 8 درصد برساند.

به گزارش نسیم اقتصاد، کمیته پولی بانک مرکزی در بیانیه‌ای به مناسبت هشتمین کاهش متوالی نرخ بهره در یک سال اخیر اعلام کرد این بانک از تمامی ابزارهای موجود خود برای حمایت از بخش‌های مختلف اقتصاد ترکیه در برابر پیامدهای ویروس کرونا استفاده خواهد کرد.

لیر در خطر ریزش

این تصمیم بانک مرکزی باعث رقم خوردن روز تلخ دیگری برای لیر شد تا جایی که نرخ برابری لیر در مقابل دلار به کمترین سطح خود از اوت 2018 رسید. در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با 75/ 0 درصد صعود به 9/ 6 لیر رسید تا به این ترتیب کاهش ارزش لیر در برابر دلار طی سه ماه نخست امسال از 10 درصد فراتر رود و دلار به یک قدمی شکستن مرز روانی مهم 7 لیر برسد. ترکیه اکنون بیشترین شمار مبتلایان به کرونا را در خاورمیانه دارد و 2491 نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به کووید-19 از دست داده‌اند. با افزایش سرعت شیوع کرونا در ترکیه، محدودیت‌های تردد در برخی شهرهای ترکیه تمدید شده و وضعیت در استانبول که قطب اصلی مالی ترکیه به‌شمار می‌رود از همه وخیم‌تر است.

باند اردوغان در راس بانک مرکزی

به‌دنبال برکناری رئیس قبلی بانک مرکزی ترکیه و روی کار آمدن تیم جدید، چرخه کاهش نرخ بهره در ترکیه آغاز شده است. اظهارات مقام ترکیه‌ای درخصوص ضرورت کاهش نرخ بهره و تورم در شرایطی بیان می‌شود که صندوق بین‌المللی پول به ترکیه درخصوص مخاطرات کاهش بیش از حد سریع نرخ بهره هشدار داده بود. این نهاد به مقامات ترکیه توصیه کرده است به جای تاکید بر کاهش سریع نرخ بهره، روی کاهش تدریجی و با دوام نرخ بهره و تورم تمرکز کنند؛ چراکه کاهش سریع نرخ‌ها می‌تواند باعث افزایش آسیب‌پذیری اقتصاد در برابر بحران‌های پیش رو باشد. ارزش پول ملی ترکیه از سال 2018 تاکنون 42 درصد در برابر اسکناس امریکایی تضعیف شده است. در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل 505/ 7 لیر و هر پوند معادل 592/ 8 لیر اعلام شد.

هزینه 8 تریلیون دلاری برای مبارزه با کرونا

به‌دنبال شرایط وخیم ایجاد شده بر اثر شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، در مجموع تاکنون بیش از 8 هزار میلیارد دلار کمک مالی تقبل شده که هنوز هم کافی به‌نظر نمی‌رسد. شکاف گسترده میان کشورهای ثروتمند و فقیر، به‌صورت آشکار باعث ایجاد نابرابری در این بحران شده و ملل ثروتمند با ایفای نقش سپر بلا، ضربه‌های بیشتری را متحمل شدند.

کشورها و صندوق بین‌المللی پول

فرانسه و اسپانیا به تنهایی، بیش از 300 و 100 میلیارد دلار اعتبارات بانکی را تاکنون به کسب‌وکارها ارائه کرده‌اند. ایالات‌متحده نیز2300 میلیارد دلار کمک مالی را در این جریان اختصاص داده است. با این حال، کشورهایی که تحلیلگران صندوق بین‌المللی پول بیشتر در مورد آنها نگران هستند، فعلا قادر به شانه خالی کردن از بار مسوولیت بوده‌اند.

منبع: خبرآنلاین

لینک کوتاه
قیمت جدید «لیر» ترکیه

اخبار مرتبط

نظرات شما