گازبانان، سفیران انرژی هستند که می‌توانند بیش از 23 درصد جمعیت کشور را که ساکن روستاها هستند، با ایجاد اعتماد اجتماعی که بزرگ‌ترین سرمایه ماست، تحت تأثیر قرار دهند.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در آیین رسمی آغاز طرح ملی «سفیران انرژی» که روز یکشنبه 9 شهریورماه به‌صورت ارتباط زنده اینترنتی برگزار شد، با بیان این مطلب، از تلاش‌های گازبانان سراسر کشور قدردانی و بر اهمیت نقش آن‌ها در پایداری شبکه، رعایت ایمنی و فرهنگ مصرف بهینه گاز تأکید کرد و گفت: هفته دولت را به همه عزیزان، به‌ویژه گازبانان که بیش از 5100 نفر در اقصی نقاط کشور هستند، تبریک می‌گویم.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد در زمینه بهینه‌سازی مصرف گاز اقدام مؤثری صورت گیرد، این امر جز با حمایت و مشارکت مردم و تک‌تک مصرف‌کنندگان امکان‌پذیر نیست.
توکلی با اشاره به اهمیت حضور بیش از 5100 گازبان در اقصی نقاط کشور گفت: گازبانان نقطه اتصال و پل ارتباطی مردم با شرکت ملی گاز ایران هستند و نقش آن‌ها در بهینه‌سازی مصرف و ایجاد اعتماد اجتماعی بسیار ارزشمند است؛ به‌ویژه که با ایجاد اعتماد اجتماعی که بزرگ‌ترین سرمایه ماست، کمک می‌کنند تا این نعمت ارزشمند و خدادادی به شکل خام سوخته نشود و خدمات شرکت ملی گاز به‌صورت مستمر، پایدار و بی‌منت به همه مشترکین ارائه شود.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان این‌که گازبانان، سفیران انرژی ما هستند؛ نماینده شرکت در مناطق مختلف و پیام‌رسانانی که می‌توانند با ادبیات و فرهنگ محلی، اطلاعات و توصیه‌های شرکت را به مشترکین منتقل کنند، افزود: برای این کار لازم است که خود گازبانان به دانش لازم و مرتبط با صنعت گاز، ایمنی، پایداری شبکه و استانداردهای روز در حوزه این صنعت آگاه باشند تا بتوانند پاسخگوی پرسش‌های مردم باشند.
توکلی همچنین به اهمیت رعایت اصول ایمنی در شبکه گاز تأکید کرد و گفت: هیچ‌کس در روستا بهتر از گازبان نمی‌تواند وضعیت تأسیسات گاز را ارزیابی کند. حساسیت نسبت به هر میزان گاز باید در رفتار، گزارش‌دهی و رفع موارد ناایمن مشهود باشد؛ چراکه حتی قدم‌های کوچک، اثرات بزرگی در پایداری و ایمنی شبکه دارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران به موضوع مدیریت سبد انرژی و صرفه‌جویی در مصرف گاز نیز اشاره و بیان کرد: کشور ما بیش از حد به گاز وابسته است و گازبانان می‌توانند با کمک به صرفه‌جویی، مسیر مصرف بهینه را تسهیل کنند.
به گفته توکلی، در حال حاضر حدود 80 تا 83 درصد سوخت نیروگاه‌ها از گاز طبیعی تأمین می‌شود، در حالی که میانگین جهانی تنها حدود 23 درصد است. استفاده از سوخت‌های تجدیدپذیر و کاهش مصرف گاز در نیروگاه‌ها، امکان ارزش‌آفرینی در بخش صنعت، رفع بیکاری و افزایش تولید را فراهم می‌کند و نهایتاً وضعیت تولید ناخالص کشور را بهبود می‌بخشد.
وی در ادامه، افزود: کاهش مصرف گاز در نیروگاه‌ها و استفاده از سوخت‌های تجدیدپذیر، فرصت بیشتری برای ارزش‌آفرینی در بخش صنعت ایجاد خواهد کرد و به تولید و اشتغال کمک می‌کند.
توکلی در بخش دیگری از سخنان خود، به برخی از مزایای این طرح اشاره کرد و گفت: از مزایای اصلی این طرح می‌توان به حضور گروه‌های محلی فعال در فضای مجازی اشاره کرد که بستری کم‌هزینه و اثربخش برای انتقال پیام‌های آموزشی فراهم می‌کنند. همچنین، ارتباط خوب گازبانان با دهیاری‌ها اهمیت زیادی دارد؛ چراکه دهیاران به‌عنوان مدیران محلی می‌توانند نقش بسزایی در اجرای موفق طرح ایفا کنند.
به گفته وی، علاوه بر این، پشتوانه تجربی در فعالیت‌های فرهنگی نیز از دیگر نقاط قوت طرح است، به‌ویژه نمونه موفق و اثربخش پویش «دو درجه کمتر» در سال گذشته.
معاون وزیر نفت در امور گاز در ادامه به برخی از انتظارات سازمان از این طرح ازجمله حمایت همه‌جانبه مدیران عامل و مدیران بهره‌برداری گازهای استانی در اجرای طرح اشاره کرد و توضیح داد: به این موارد، می‌توان عضویت داوطلبانه تمام گازبان‌ها در کانال «سفیران انرژی»، مطالعه و انتقال به‌موقع و دقیق پیام‌ها به مردم شریف روستاها، شناسایی نیازها و انتقال پیشنهادات به روابط عمومی‌ها، تبیین نکات آموزشی پیرامون مصرف درست گازطبیعی به زبان ساده و روان و بهره‌گیری مؤثر از ظرفیت گروه‌های روستایی در انتقال پیام‌ها افزود.
توکلی در بخش پایانی سخنان خود، تأکید کرد: هر قدم کوچک می‌تواند زمینه‌ساز تغییر بزرگ باشد و آموزش حتی یک نفر نیز نباید دست‌کم گرفته شود. علاوه بر گازبان، هر کارمند نیز می‌تواند نقش سفیر انرژی را ایفا کند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پایان، این رویداد و صفت نیکوی «سفیران انرژی» را به گازبانان تبریک گفت و خاطرنشان کرد: این کانال ارتباطی فرصت مناسبی برای تبادل نظر و رفع دغدغه‌های گازبانان است و امیدوارم این تعامل دوطرفه به حل بخشی از مشکلات و ارتقای فرهنگ مصرف درست گاز کمک کند.
شایان ذکر است، این طرح روز 5 شهریور و همزمان با روز کارمند آغاز شد و در روز جاری، از طریق ارتباط ویدئویی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با گازبانان پرتلاش، به‌صورت رسمی فعالیت خود را شروع کرد.

لینک کوتاه
طرح ملی سفیران انرژی شرکت ملی گاز ایران

اخبار مرتبط

نظرات شما