اینکه قیمت دام زنده از ابتدای سال تا حدی ثابت مانده است، اختلاف قابل توجهی بین نرخ دام در کشتارگاه و قیمت بالای گوشت در بازار مصرف همچنان وجود دارد.آنطور که گفته می شود عامل اصلی این فاصله، هزینههای بالای نهادهها، حملونقل و بستهبندی است. تیتر:
به گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، بازار گوشت قرمز در حالی روزهای پرنوسان خود را پشت سر میگذارد که دامداران از ثبات قیمت دام زنده و در مقابل افزایش هزینههای نهاده، حملونقل و نگهداری دام گلایهمند هستند. بهرغم عرضه مناسب و تأمین داخلی، شکاف میان «قیمت دام زنده» و «قیمت گوشت برای مصرفکننده» نشان میدهد که مشکل اصلی نه در تولید، بلکه در چرخه توزیع و ساختار بازار است؛ جایی که هزینههای جانبی و واسطهگری، بار اصلی گرانی را بر دوش خانوار ایرانی میگذارد و این روزها که قیمت دام زنده کاهشی بوده نیز فشار را بر دوش دامدار نیز وارد میکند.
منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: امروز قیمت دام نر کشتاری در محدوده 280 تا 290 هزار تومان قرار دارد و سایر اقلام نیز متأسفانه پایینتر از این نرخ معامله میشوند و دلیل اصلی این وضعیت عرضه گسترده دام در این فصل است؛ موضوعی که بهطور سنتی در تابستان تکرار میشود؛ اما متاسفانه فشار را در مرحله اول به دامدار تحمیل میکند.
وی افزود: تفاوت امسال با سال گذشته بیشتر در بخش دام کشتاری مشاهده میشود، بهطوریکه میزان دام قابل کشتار افزایش یافته و در کنار آن دامهای پرواری نیز وارد بازار شدهاند. در مورد گوساله هم باید گفت که قیمت آن بین 185 تا 200 هزار تومان است.
پوریان درباره نهادههای دامی تصریح کرد: پیشتر نهادههای دولتی با نرخ حدود 11 هزار و 500 تومان در بندر و حدود 13 هزار تومان در انبار به دست دامدار میرسید، اما با کاهش عرضه نهاده دولتی، قیمتها در بازار آزاد سرسامآور شد. در حالیکه مهمترین عنصر در بخش دامداری و نگهداری دام، نهاده است، افزایش هزینه واردات و گرمای هوا فشار مضاعفی بر دامداران وارد کرده است.
وی ادامه داد: نکته مهم این است که از ابتدای سال 1404 تا امروز قیمت دام زنده تغییر چندانی نداشته و فقط در مقاطع پرمصرف مثل عید قربان نوسان مختصر داشته است. در حالیکه هزینه نهادهها و سایر اقلام بالا رفته، قیمت دام زنده ثابت مانده و این موضوع دامدار و تولیدکننده را تحت فشار قرار داده است.
رئیس شورای تأمین دام کشور در خصوص فاصله قیمتی دام زنده و گوشت در بازار گفت: این فاصله بسیار زیاد است. گوشت بستهبندی شده با توجه به نوع عرضه و هزینههای جانبی با قیمتهای بالاتری در بازار عرضه میشود. همچنین کشتارگاهها لاشه را با نرخ حدود 620 تا 650 هزار تومان عرضه میکنند و پس از افزودن هزینه حمل، قطعهبندی و سایر هزینهها، قیمت برای مصرفکننده بالاتر میرود. این قیمت شاید برای مصرفکنندگان بزرگ بصرفه باشد؛ اما برای مصرف خانوار مناسب نیست و در نتیجه منجر به حذف این کالا از سبد غذایی خانوار خواهد شد هرچند که تاکنون نیز مصرف پروتئین گوشتی خانوار به مرغ تمایل بیشتری یافته است.
وی در عین حال تأکید کرد: خوشبختانه در ماههای اخیر با وجود محدود بودن واردات، بازار گوشت دچار کمبود و نوسان نشده است، چراکه تولید داخلی توانسته بخش عمده نیاز را تأمین کند.
پوریان در پایان خاطرنشان کرد: این موفقیت نشاندهنده اهمیت تولید داخلی است و ضرورت دارد حمایتهای ویژه از دامداران و تولیدکنندگان صورت گیرد تا چرخه تأمین گوشت در کشور پایدار بماند.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه قیمت دام زنده توافقی است، گفت: با توجه به... 13 خرداد 1404
یک مسئول صنفی گفت:در حال حاضر در شرایطی بهسر میبریم که بین نرخ گوشت و قیمت دام زنده... 11 اسفند 1403
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از افزایش تولید گوشت قرمز در سال 1403 به 923... 29 بهمن 1403
دام زنده سبک اکنون هر کیلو 300هزار تومان و لاشه گوسفندی درب کشتارگاه 570 هزار تا 580 هزار... 19 دی 1403
روند قیمتها در بازار فروش دام در استانها نشان میدهد که گوسفند زنده به طور میانگین... 25 آذر 1403
معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر وضع مطلوب جمعیت دامی داخلی، از برآورد... 4 آذر 1403
رصد بازار کالاهای اساسی نشان میدهد هر کیلوگرم گوشت قرمز بین 670 تا 850 هزار تومان خرید و... 1 آذر 1403
رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: بنابرآمار ماهانه 5 تا 6 هزارتن گوشت منجمد تنظیم بازار... 9 مهر 1403
نظرات شما