نیروگاه بادی منجیل به عنوان بزرگترین نیروگاه از نوع انرژی های تجدیدپذیر با فراهم شدن زیرساخت های لازم آماده درج نماد و عرضه اولیه 25 درصدی سهام در فرابورس ایران شده است.
به گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از ایرنا، نیروگاه بادی منجیل نخستین نیروگاه بادی ایران و خاورمیانه است که در سال 1373 با نصب نخستین توربین های 300 کیلوواتی ساخت
Nord -Tank دانمارک در سایت منجیل و بر فراز بلندی های مشرف بر شهر افتتاح و به تدریج با نصب توربین های بیشتر در همان سایت و سایتهای هرزویل و رودبار و سرانجام سیاهپوش توسعه یافته و به بهره برداری رسید.
این نیروگاه در سال 1394 با نصب توربین های 660 کیلوواتی
V47-45 و رسیدن به ظرفیت نهایی 92.2 مگاوات به بهره برداری کامل رسید.
در راستای اصل 44 قانون اساسی، کل سهام شرکت تولید نیروی سبزمنجیل از طریق سازمان خصوصی سازی در دی ماه سال 1396 شمسی برای فروش به مزایده گذاشته شد که شرکت امید تابان هور به عنوان برنده مزایده و مالک جدید نیروگاه معرفی شد. بعد از گذشت سال ها تولید برق توسط این نیروگاه اکنون قرار است بخشی از سهام این نیروگاه در فرابورس کشور عرضه شود.
بر همین اساس روزهای اخیر تحلیلگران بازار سرمایه در محل این نیروگاه حضور یافته و از نزدیک در جریان فرایندهای این نیروگاه قرار گرفتند؛ محمدتقی بابایی، مدیرعامل و نایب رییس هیاتمدیره گروه سرمایهگذاری انرژی امید تابان هور در این بازدید سرمایه فعلی شرکت را هشت هزار میلیارد تومان اعلام کرد و این نکته را گفت که روند افزایش سرمایه تا 9.5 هزار میلیارد تومان نیز تا دو سال آینده در دستور کار قرار گرفته است تا به سهم 3 درصدی تولید برق پایدار کشور تا سال 1407 دست یابد.
اکنون این گروه 3 درصد برق تولیدی بخش خصوصی، 1.7 درصد برق تولیدی کل کشور، 30 درصد برق بادی کل کشور و 10 درصد برق تولیدی تجدیدپذیر ایران را تأمین میکند. این اعداد نمایشدهنده نقش راهبردی گروه در سبد انرژی ایران است.
نیروگاه بادی منجیل با استقرار در چهار سایت عملیاتی (سیاهپوش، رودبار، منجیل، هرزویل)، دارای 159 دستگاه توربین فعال است که با توجه به افزایش سطح فیلتراسیون فنی، ظرفیت عملی تولید به بیش از 90 مگاوات رسیده است. این نیروگاه از منظر ظرفیت عملیاتی و تکنولوژی، پیشرفتهترین و بزرگترین نیروگاه بادی کشور شناخته میشود.
پس از پذیرش نیروگاه منجیل در فرابورس در اردیبهشت سال جاری، طبق برنامهریزی و با هماهنگی سازمان بورس و اوراق بهادار، امکان درج نماد و انجام عرضه اولیه سهام این شرکت تا پیش از پایان سال مالی منتهی به 30 آذر 1404 فراهم شده است. این عرضه اولیه 25 درصدی، رویداد مهمی در راستای عمقبخشی به بازار سرمایه و توسعه سبد مشارکت مردمی در صنعت برق سبز خواهد بود.
علاوه بر پروژههای اصلی، خرید و نصب 10 دستگاه توربین 660 کیلوواتی برای سایتهای جدید نیروگاه در برنامه است. بازسازی، ارتقای تجهیزات کنترلی، بهروزرسانی بخش مانیتورینگ و توسعه خطوط انتقال نیز در دستورکار قرار دارد تا پایداری و بهرهوری تولید برق به حداکثر برسد.
بر اساس سند راهبردی، ارزش کل طرحها و پروژههای در دست اجرا تا پایان سال 1407 بالغ بر 1.4 میلیارد یورو هدفگذاری شده است که از محل آورده نقدی، تسهیلات بانکی، افزایش سرمایه و عرضههای اولیه در بازار سرمایه تأمین خواهد شد.
«احمد حقانی» مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق سبز منجیل نیز در این زمینه اعلام کرد: فرآیند احداث نیروگاه سال 73 با نصب دو توربین آغاز شد و تاسیس رسمی شرکت سال 87 صورت گرفت. آن زمان نیمی از توربینها غیرفعال بودند و ظرفیت تولید برق شرکت حدود 38 مگاوات بود. اکنون ظرفیت تولید به حدود 90 مگاوات افزایش یافته است.
وی ادامه داد: تعمیرات توربینها توسط نیروهای داخلی انجام و تا حد امکان مهندسی معکوس انجام شده است. طرح توسعه با خرید 10 دستگاه توربین 660 کیلووات در برنامه قرار دارد و سایت منجیل از زمان آغاز بکار، 9 میلیون یورو سوخت صرفهجویی کرده است.
حقانی افزود: قیمت ثابت خرید برق نیروگاه منجیل 4950 تومان و نحوه فروش مستقیم به سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران(ساتبا )است. نرخ خرید هر کیلووات ابتدا 340 تومان بوده، ضریب خورده و اکنون حدود 12 برابر میشود؛ البته در 10 ساله دوم که از 1407 شروع میشود، ضریب به 0.8 رسیده و کاهش مییابد.
نظرات شما