عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: سامانههایی مثل «خودنویس» نقش کلیدی برای فروشنده، خریدار و حتی مستأجر دارند و شفافیت، کاهش هزینهها و مقابله با سوداگری را بهدنبال دارند.
به گزارش
نسیم اقتصاد، مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اهمیت توسعه سامانههای هوشمند در حوزه مسکن، سامانه «خودنویس» را بهعنوان یکی از ابزارهای نوین در تحقق شفافیت اقتصادی و مبارزه با سوداگری ملکی دانست و گفت: اجرای قوانین در این زمینه باید در راستای حل مشکلات مردم باشد. در این مسیر، یکی از الزامات، شفافیت در دسترسی به اطلاعات بهروز و استفاده از ظرفیت اطلاعات برخط برای کاهش هزینهها و جلوگیری از سوءاستفاده و سوداگری است.
وی با اشاره به وجود قوانین مؤثر در کنترل بازار مسکن، تصریح کرد: در حوزه مسکن چند قانون برای مقابله با سوداگری وجود دارد، مثل ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم درباره مالیات بر خانههای خالی و نیز قوانینی درباره نقل و انتقالات ملکی. در چنین شرایطی، سامانههایی مثل «خودنویس» نقش کلیدی برای فروشنده، برای خریدار و حتی برای مستأجر دارند.
یوسفی افزود: نباید نقش مشاورین املاک را نادیده گرفت. راهاندازی این سامانهها به معنی حذف مشاورین املاک نیست. ما در هر صنفی هم افراد صالح و متخصص داریم و هم افراد متخلف؛ بنابراین مشاورین املاک نیز میتوانند در ساماندهی گردش اقتصادی حوزه مسکن نقش مثبتی ایفا کنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به تلاش دولت سیزدهم در زمینه توسعه زیرساختهای دیجیتال در بازار املاک، اظهار کرد: سامانههایی مثل خودنویس که در دولت سیزدهم و با پشتوانه قانونی مجلس راهاندازی شد، به ما کمک میکند که از روشهای سنتی در حوزه مسکن عبور کنیم و از نرمافزارها، اپلیکیشنها و ظرفیت اقتصاد دیجیتال بهرهمند شویم.
وی افزود: این سامانهها علاوه بر ایجاد شفافیت در معاملات ملکی، به تصمیمسازان در حوزه مسکن نیز اطلاعات دقیق میدهند تا برنامهریزی صحیحتری داشته باشند.
یوسفی یکی دیگر از مزایای سامانههای معاملاتی را مقابله با اطلاعات نادرست در معاملات ملکی دانست و گفت: یکی از کاربردهای مثبت دیگر این سامانهها، جلوگیری از انتقال اطلاعات ناصحیح و فروش املاک با اطلاعات غلط است. ما گاهی شاهد هستیم که به متقاضیان، اطلاعات ناقص یا نادرست داده میشود که با وجود سامانههایی نظیر خودنویس، احتمال بروز این تخلفات کمتر خواهد شد.
وی افزود: اگر این سامانهها تقویت و اشکالات آنها برطرف شود، نه تنها موجب افزایش شفافیت در اقتصاد و بازار مسکن میشود، بلکه اجرا و نظارت بر قوانین مرتبط را هم تسهیل کرده و در نهایت به افزایش اعتماد عمومی به بازار مسکن و تسهیل دسترسی مردم به خدمات حقوقی و معاملاتی منجر خواهد شد.
یوسفی در پایان خاطرنشان کرد: بهرهبرداری کامل از سامانههایی همچون خودنویس، نیازمند همکاری نهادهای حاکمیتی و بخش خصوصی است تا نظام جامع اطلاعات ملکی کشور به نقطهای برسد که هرگونه تخلف، واسطهگری ناسالم و اطلاعات ناصحیح در معاملات به حداقل برسد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس با اشاره به ظرفیتهای سامانههای هوشمند... 13 اردیبهشت 1404
بازار مسکن در حالی سال 1403 را به پایان برد که مشخصه اصلی آن در این سال، «رکود تورمی» بود.... 14 فروردین 1404
یک پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی، شرایط آینده بازار مسکن را پیشبینی کرد. 1 دی 1403
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از ویژگیهای مثبت سامانه خودنویس املاک آن... 21 آذر 1403
عضو کمیسیون شوراها و عضو کمیسیون تلفیق متعقد است که سامانه خودنویس نه تنها ابزاری برای... 10 آبان 1403
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن گفت: بازار مسکن که بعد از گذشت 13 سال در رکود بوده است، با... 13 مهر 1403
یک نماینده مجلس گفت: هدف سامانه خودنویس در گام اول ارائه خدمات کارآمد و رایگان به مردم و... 11 مهر 1403
برآوردها از بازار مسکن در فضای پس از انتخابات ریاست جمهوری بر این پایه استوار است که... 13 مرداد 1403
نظرات شما