آنطور که رئیس اتحادیه مشاوران املاک میگوید، در حال حاضر در بازار مسکن نه ارزانی داریم و نه گرانی، تنها رکودی که قبل از جنگ وجود داشته، بر بازار حاکم است.
به گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، معمولا در شرایط جنگهای بلندمدت بازارهایی مثل بازار مسکن در کشورهای جهان دچار رکود میشود و در مواردی قیمت خانه کاهش پیدا میکند اما به دلیل آنکه فقط شش روز از تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران گذشته نمیتوان فعلا برآوردی از شرایط آینده بازار ملک ارایه داد؛ چرا که ممکن است به دلیل خسارتهای سنگین موشکی وارد شده به رژیم صهیونیستی، اذعان رسانههای غربی مبنی بر تحلیل پدافندهای اسرائیل، ناتوانی در رهگیری موشکهای ایران و ارسال پالسهایی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به این نبرد، به زودی با آتشبس شرایط عادی بر کشور حاکم شود.
در حال حاضر اغلب دفاتر مشاور املاک در شهر تهران تعطیل است. البته اتحادیه املاک تهران تعطیل نیست و فعالیت خود را انجام میدهد؛ هرچند تعداد مراجعات به این اتحادیه نسبت به روزهای قبل از جنگ
کاهش چشمگیری یافته است. درباره جدیدترین وضعیت بازار مسکن با رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت و گو کردیم.
کیانوش گودرزی با بیان اینکه اتحادیه املاک همانند بسیاری دیگر از اتحادیهها به فعالیت معمول خود ادامه میدهد و تعطیل نیست اظهار کرد: بازار ملک قبل از جنگ در رکود قرار داشت و هم اکنون نیز وضعیت به همان صورت است. بازار مسکن برای چندین سال در رکود به سر میبرد. شرایط مشابهی از زمان کرونا وجود داشته و خرید و فروش به شدت کاهش یافته است. ملک نتوانسته به شرایط قبلی خود بازگردد. همچنین، برخی قوانین جدید که در مجلس به تصویب رسیده بود، مانع از خرید و فروش شده است
وی افزود: در حال حاضر، با توجه به موضوع جنگ، اوضاع فقط ثابت شده و خرید و فروشی مانند گذشته صورت نمیگیرد. اما قیمتها نه ارزان شده و نه گران. به طور کلی، بازار ثابت مانده تا وضعیت مشخص شود و خودش را بازیابی کند. رکود بازار مقداری بیشتر شده است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره وضعیت بازار اجاره نیز گفت: با بررسیهایی که بازرسان ما انجام دادهاند، قبل از اعلام استانداری مبنی بر تعیین سقف مجاز افزایش اجاره بها به میزان 25 درصد، قیمتها بین 20 تا 25 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته بود. بنابراین، نیازی به تعیین سقف و عدد نبود.
گودرزی ادامه داد: در برخی مناطق، مانند مناطق یک و دو تهران افزایش اجاره بها نسبت به سال گذشته به 30 درصد هم رسید، اما به طور کلی در تهران، افزایش بین 20 تا 25 درصد مشاهده شد. در مناطق جنوبی، جایی که پیشتر اتباع ساکن بودند، به تدریج با خروج آنها شاهد خانههای خالی هستیم. اما در شهرستانهای اطراف تهران، رشد اجاره بها بیشتر بوده و در برخی مناطق حتی بالای 30 درصد افزایش داشتهایم. در پردیس افزایش اجاره حدود 20 درصد بود که علت آن کمبود تقاضا نسبت به دیگر مناطق اطراف تهران است اما در شهرهایی مانند رباط کریم و اسلامشهر به خاطر تراکم جمعیتی، اجاره بیش از 30 درصد افزایش یافته است.
به گفته وی، صحبتهایی درباره تعیین اجاره بهای مشخص برای هر منطقه در تهران شده بود، اما خوشبختانه این کار انجام نشد. در حال حاضر در بازار مسکن نه ارزانی داریم و نه گرانی، تنها رکود وجود دارد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
با وجود گذشت یک هفته از پایان حملات رژیم صهیونیستی، وضعیت مستأجرانی که واحدهای... 9 تیر 1404
معاون امور برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از برخورد جدی و قانونی با هرگونه... 31 خرداد 1404
به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران قفلشدن نه تا دوازده ماهه... 18 خرداد 1404
با وجود اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، همچنان گزارشهایی از تخلفات گسترده در... 4 خرداد 1404
در بازار کالاهای اساسی افزودن ویتامینها بهانهای به دست تولیدکنندگان بوده تا... 1 خرداد 1404
یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: موضوعی که طی روزهای گذشته به عنوان افزایش قیمت... 24 اردیبهشت 1404
ایران یکی از تولیدکنندگان مهم حبوبات در جهان است. در واقع حبوبات یک محصول راهبردی برای... 18 اردیبهشت 1404
هر گرم طلای 18 عیار امروز 18 فروردین 1404، بدون تغییر محسوس نسبت به روز گذشته به قیمت 7... 18 فروردین 1404
نظرات شما