سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) پیش‌بینی خود را درباره رشد تولیدات آمریکا و سایر تولیدکنندگان خارج از اوپک‌پلاس، کاهش داد.

به گزارش نسیم اقتصاد، اوپک در گزارش ماهانه این سازمان اعلام کرد که تولیدات نفت کشورهای خارج از اوپک‌پلاس در سال 2025، به اندازه 800 هزار بشکه در روز افزایش پیدا خواهد کرد. این رقم در پیش‌بینی قبلی این سازمان روزانه 900 هزار بشکه بود که از کاهش تولیدات این کشورها حکایت دارد.
 
افت رشد تولید در کشورهای خارج از اوپک‌پلاس(اعضای اوپک به علاوه روسیه و سایر متحدان) کار اوپک‌پلاس را برای برقراری توازن در بازار راحت‌تر خواهد کرد. در سال‌های اخیر، افزایش تولید نفت شِیل آمریکا و همچنین سایر کشورها، قیمت طلای سیاه را تحت‌الشعاع قرار داده است.
 
در پی تصمیم اوپک‌پلاس مبنی بر تسریع افزایش تولید در ماه‌های مه و ژوئن و همچنین به‌دنبال تعرفه‌های اعمال‌شده از جانب دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، قیمت نفت در هفته‌های اخیر به شدت تحت فشار قرار گرفته است.
 
پس از گزارش امروز اوپک‌، قیمت نفت روند کاهشی خود را حفظ کرد و هر بشکه نفت خام برنت زیر 66 دلار معامله شد.
 
هر بشکه نفت خام برنت پنجم ماه مه نزدیک به 60 دلار معامله شد که پایین‌ترین قیمت معاملات آتی نفت از سال 2021 محسوب می‌شد.
 
اوپک در گزارش امروزش همچنین اعلام کرد که انتظار دارد در سال 2025، سرمایه‌گذاری در حوزه اکتشاف و تولید در کشورهای خارج از اوپک‌پلاس، حدود پنج درصد نسبت به پارسال کاهش پیدا کند.
 
در سال 2024، سرمایه‌گذاری با افزایش حدود سه میلیارد دلاری نسبت به سال پیش از آن، به 299 میلیارد دلار رسید.
 
سازمان کشورهای صادرکننده نفت پس از کاهش تقاضا در ماه گذشته به‌دلیل تاثیر داده‌های سه‌ماهه نخست و تعرفه‌های تجاری، پیش‌بینی خود را درباره رشد تقاضای جهانی در سال 2025 و 2026، بدون تغییر نگه داشت.
 
به گفته این سازمان، توافق تجاری 90 روزه آمریکا و چین در هفته جاری، گامی در مسیر تعدیل اختلال در بازار بوده است.
 
کاهش تولیدات قزاقستان
 
در گزارش اوپک همچنین به این نکته اشاره شده است که تولید نفت خام کشورهای اوپک‌پلاس در ماه آوریل به اندازه روزانه 106 هزار بشکه کاهش یافت و به 40.92 میلیون بشکه رسید که بخشی از آن به دلیل کاهش تولیدات قزاقستان بوده است. این کشور برای پایبندی به سهم تولید، از سوی اوپک‌پلاس تحت فشار قرار دارد.
 
کاهش 41 هزار بشکه‌ای نفت قزاقستان که تولیداتش همواره از هدف‌گذاری اوپک‌پلاس تجاوز کرده، بیشترین رقم در بین کشورهای این سازمان بوده است. به ادعای این گزارش، تولیدات نفت ایران، لیبی و نیجریه نیز کاهش یافته است.

لینک کوتاه
تولیدات نفت اوپک‌پلاس کاهش

اخبار مرتبط

نظرات شما