رئیس اتحادیه بارفروشان تهران از ورود سیبزمینی بهاره به بازار خبر داد و گفت: این محصول از استانهای جنوبی کشور وارد شده و با توجه به افزایش عرضه، قیمتها روند کاهشی یافتهاند.
به گزارش
نسیم اقتصاد، در ماههای پایانی سال 1403، بازار میوه و ترهبار ایران با یک بحران تازه مواجه شد؛ افزایش چشمگیر قیمت سیبزمینی. محصولی که همواره یکی از اصلیترین اقلام سبد مصرفی خانوارها به شمار میرفت، حالا با قیمتهایی روبهرو شد که برای بسیاری غیرمنتظره و حتی غیرقابل باور بود. در برخی مناطق پایتخت، قیمت سیبزمینی به کیلویی 60 هزار تومان و حتی بیشتر هم رسید؛ عددی که آن را از سفره بسیاری حذف کرد و بازتابهای گستردهای در رسانهها داشت.
ماجرا به ماههای ابتدایی پاییز و زمستان بر میگردد؛ که بازار با کمبود این محصول مواجه بود و تقاضا بالا و در نتیجه قیمتها نیز سرسام آور افزایش یافت. در این بازه زمانی انتقاداتی نیز به وزارت جهاد کشاورزی وارد بود که همچنان صادرات سیب زمینی ادامه داشت و این تبادلات را برای تنظیم بازار داخلی متوقف نمیکرد اما وزیر جهاد کشاورزی در گفتوگویی با ایسنا گفت: برای چنین شرایطی باید از یک سال قبل برنامهریزی شود قانون اجازه توقف صادرات را به ما نمیدهد اما بر اساس برنامهریزیهای ما در سال آینده مشکلات مشابه نخواهیم داشت.
در بحبوحه گرانی، مسئولان وعده دادند که با ورود سیبزمینیهای بهاره، بازار آرام خواهد شد. این وعده اما با تأخیر عملی شد؛ چرا که محصولاتی که قرار بود در اسفند وارد بازار شوند، بهدلیل آسیبهای اقلیمی، یا وارد بازار نشدند یا بسیار محدود عرضه شدند. در نتیجه، بازار تا هفتههای پایانی فروردین، همچنان در التهاب بود.
برای کنترل وضعیت، بخشی از سیبزمینیهای سال گذشته که در سردخانهها نگهداری میشد، به بازار تزریق شد. هر چند این محصولات با قیمتی حدود 15 تا 20 هزار تومان عرضه میشدند، اما بهدلیل کیفیت پایینتر نسبت به محصول نو، آنطور که باید نتوانستند عطش بازار را پاسخ دهند. از سوی دیگر، واردات مقطعی هم با قیمتهایی در حدود 29 هزار و 500 تومان انجام شد، اما حجم آن نیز محدود و اثربخشیاش کوتاهمدت بود.
اکنون و با گذشت بیش از یک ماه از آغاز سال، بالاخره سیبزمینیهای بهاره وارد بازار شدهاند که اکبر یاوری - رئیس اتحادیه بارفروشان تهران - در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سیبزمینی نو یا بهاره از مدتی قبل وارد بازار شده و هماکنون از استانهایی مانند جنوب کرمان، جیرفت، خوزستان و بندرعباس در حال عرضه است. با گرمتر شدن هوا، تولید و عرضه از استانهایی چون اصفهان و گرگان نیز آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در مرحله اول کشت، سرما به بخشی از محصولات آسیب زد، گفت: در مرحله دوم، حجم بیشتری از سیبزمینی وارد بازار شده که بر قیمتها تأثیر گذاشته و موجب کاهش آنها شده است.
یاوری درباره قیمتها افزود: نرخ مصوب مشخصی برای سیبزمینی در میدان وجود ندارد، اما سقف قیمتی تعریف شده که فروشندگان نمیتوانند از آن بالاتر بروند. سیبزمینیهای سال گذشته که همچنان در سردخانهها نگهداری میشود، با قیمت 15 تا 20 هزار تومان عرضه میشوند. در حالیکه سیبزمینیهای نو و بهاره در حال حاضر بین 23 تا 33 هزار تومان به فروش میرسند.
به گفته رئیس اتحادیه بارفروشان تهران، روزانه بین 700 تا 800 تن سیبزمینی به میدان میوه و ترهبار تهران وارد میشود.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
بیتکوین پس از بازیابی سطح 90 هزار دلار در اوایل روز چهارشنبه، بیش از 6 درصد افزایش یافت... 3 اردیبهشت 1404
دبیر انجمن حبوبات ایران اظهار کرد: ثبت سفارش 25 الی 30 هزار تن حبوبات به ویژه لوبیا، موجب... 2 اردیبهشت 1404
محتشم درباره دورنمای بازار مسکن در میانمدت بیان کرد: باید ببینیم توافقی که بین ایرانی... 31 فروردین 1404
یک کارشناس اقتصادی گفت: افزایش قیمت ارز و طلا از تنشهای منطقهای، تعرفههای ترامپ... 22 فروردین 1404
صنعت داروسازی کشور با انبوهی از مشکلات و چالشهایی که سال گذشته درگیر آنها بوده است،... 16 فروردین 1404
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار اتاق اصناف ایران ضمن اشاره به تأمین بودن آجیل شب عید، تاثیر... 28 اسفند 1403
مدیر روابط عمومی بانک مرکزی گفت: با انجام جلسات معاملاتی امروز چهارشنبه 15 اسفندماه 1403... 15 اسفند 1403
رئیس اتحادیه صنف کفاشان دستدوز تهران ضمن تشریح وضعیت بازار شب عید درباره مشکل... 12 اسفند 1403
نظرات شما