رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به حضور تعداد زیادی از زائران مسن در حج سال جاری اشاره کرد و گفت: 22 هزار زائر اعزامی مبتلا به فشار خون هستند و 73 نفر رد استطاعت شدند.

به گزارش نسیم اقتصاد، نشست خبری سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با هدف تشریح برنامه‌های این مرکز در حج تمتع 1404 امروز چهارشنبه 27 فروردین‌ماه، برگزار شد.
 
مرعشی در این نشست خبری گفت: عملیات حج 1404 بیش از هفت ماه قبل آغاز شده و زائران از آبان ماه ثبت‌نام کرده‌اند. برای حج امسال به ازای هر 550 نفر زائر یک پزشک به حج اعزام می‌شود. امسال 643 کاروان برای عملیات حج تشکیل شده و هر پزشک زائران سه، چهار یا پنج کاروان را معاینه کرده‌ است. تعداد پزشکان معاینه‌کننده حجاج 154 پزشک است.
 
وی با اشاره به میانگین سنی بالای زائران ایران در حج گفت: از 83 هزار زائر ثبت‌نام شده، 22 هزار زائر مبتلا به فشار خون، 14 هزار و 685 نفر مبتلا به دیابت، پنج هزار و 840 نفر مبتلا به چربی خون، چهار هزار نفر نارسایی قلبی کنترل شده و 700 نفر عمل جراحی قلب در پرونده پزشکی خود دارند.
 
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت ادامه داد: با تعداد زائر در فصل گرم سال در یک کشور دیگر، در عملیاتی 60 روزه که هر زائر به صورت میانگین 35 روز در آب و هوای متفاوت از محل زندگی خود فعالیت خواهد کرد، مسئولیت حفظ و مراقبت از سلامت زائران بر عهده ما قرار دارد.
 
وی افزود: از 360 پزشک، 154 نفر در هتل‌های محل اسکان زائران حضور خواهند داشت. داروها نیز از ماه‌ها قبل خریداری شده و منتظر دریافت مجوز دولت عربستان برای ارسال داروها هستیم. این اقلام با تایید وزارت صحه عربستان باید در سامانه ثبت شود تا اجازه انتقال برای آنها صادر شود.
رد استطاعت جسمانی 73 نفر
 
مرعشی در خصوص افرادی که استطاعت جسمانی آنها تایید نشده است، گفت: 340 نفر رد استطاعت جسمی شدند. افرادی که به این رأی اعتراض داشتند در کمیسیون کشوری با حضور کارشناسان مجدداً ویزیت شدند که 73 نفر در نهایت رد استطاعت جسمی شدند.
 
وی درباره سن زائران حج گفت: بیش از هزار و 100 نفر بالای 80 سال و 65 نفر زیر 18 سال سن دارند. هشت هزار و 500 نفر بین 70 تا 80 سال هستند و تعداد زائران زیر 40 سال ما آمار کمی را به خود اختصاص داده است در حالی که تعداد زائران بالای 70 سال بیشتر است.
بیماران دیالیزی به حج اعزام نمی‌شوند
 
مرعشی اضافه کرد: تغییراتی در قوانین عربستان صورت گرفته و عدم استطاعت جسمانی زائران دیالیزی اعلام شده است. در سال‌های گذشته افراد دیالیزی مجوز می‌گرفتند و در بیمارستان‌های عربستان دیالیز می‌شدند اما عربستان امسال اعلام کرد که نباید افراد دیالیزی به حج بیایند که ما دو نفر زائر دیالیزی داشتیم که رد استطاعت جسمی شدند.
 
وی اضافه کرد: از سال‌های قبل بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته، نارسایی قلب و کبدی پیشرفته و افرادی که عدم توانایی حرکتی داشتند، جزو موارد منع سفر از سوی دولت عربستان بودند.
 
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت از انجام واکسیناسیون مننژیت زائران نیز خبر داد و گفت: با توجه به زمان باقی مانده تا آغاز حج به زائران توصیه می‌کنیم برای کسب آمادگی جسمانی پیاده‌روی کنند. همچنین داروهای مصرفی خود را برای زمانی بیش از مدت اقامتشان در عربستان همراه داشته باشند. همچنین همراه داشتن نسخه داروها و خارج نکردن داروها از جعبه و قوطی مربوطه ضروری است. مثل سال‌های گذشته نیز ورود داروهایی از جمله داروهای مخدر و هر نوع داروی مسکن مخدر مثل داروهای کدئین دار، روان‌گردان و ... به عربستان ممنوع است.
 
مرعشی در خصوص تعداد مراکز درمانی ایران در عربستان گفت: در مدینه یک مرکز تحت نظر با چند تخت و حضور پزشکان متخصص داریم که به صورت شبانه‌روزی خدمات تحت نظر ارائه می‌دهند و در صورتی که نیاز به بستری شدن زائری باشد از بیمارستان‌های سعودی استفاده خواهیم کرد. یک درمانگاه شبانه‌روزی نیز در مدینه داریم. در مکه به تعداد هتل‌های محل استقرار زائران ایرانی یعنی 57 هتل مطب‌های 8، 16 و 24 ساعته داریم. چهار مرکز نیز خاص تزریقات بانوان است. بیمارستانی در مکه نیز داریم که 50 تخت دارد و در ایام شلوغ تعداد تخت‌ها افزایش پیدا می‌کنند.
نیمی از زائران خانم هستند
 
وی با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد زائران امسال خانم هستند، گفت: امسال اضافه بر اینکه اتاق تزریقات ویژه خانم‌ها ایجاد شده، متخصصان طب اورژانس خانم نیز حضور دارند. متخصصان زنان و زایمان نیز در عملیات حج حضور دارند. توصیه اکید ما به زائران خانم این است که خودسرانه از قرص‌های ضد بارداری برای تغییر زمان عادات ماهیانه استفاده نکنند، چرا که خطرات زیادی برای آنها دارد. شماره تلفنی نیز در مکه و مدینه اعلام می‌شود تا بانوان در هر ساعتی مشورت‌‌های لازم را از متخصصان دریافت کنند.
 
مرعشی در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا در خصوص نحوه آموزش مباحث بهداشتی و پیشگیرانه به زائران حج گفت: پزشکان ما در سه جلسه آموزشی زائران شرکت می‌کنند و مباحث مربوطه را آموزش می‌دهند. همچنین کلیپ‌ها، موشن‌گرافی، تصویرسازی و ... نیز تهیه شده که در گروه‌هایی که کاروان‌ها در شبکه‌های اجتماعی تشکیل داده‌اند بارگذاری می‌شوند. مدیران کاروان‌ها نیز آموزش‌های پزشکی را دریافت می‌کنند.
 
وی افزود: زائران پزشک و پرستار نیز شناسایی شده و از آنها برای کمک به زائران دعوت شده است. تمامی 154 پزشک همراه کاروان‌ها آقا هستند، اما در میان متخصصان 20 پزشک خانم حضور دارند.

لینک کوتاه
زائر حج اسکان زائران

اخبار مرتبط