وزارت نفت اعلام کرد: برنامهریزی صحیح در مصرف سوخت معادل ازسوی نیروگاهها نقش کلیدی در جلوگیری از مشکلات احتمالی در تولید برق دارد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، وزارت نفت در خصوص بروز خاموشیهای اخیر در کشور اطلاعیهای صادر کرد که متن آن بدین شرح است:
«تأمین پایدار انرژی در کشور مستلزم مدیریت دقیق سبد سوخت از سوی نیروگاهها است. این سبد شامل گاز طبیعی، نفتگاز و نفتکوره است که در مجموع به آن «سوخت معادل» گفته میشود. برنامهریزی صحیح در مصرف این سوختها، نقش کلیدی در جلوگیری از مشکلات احتمالی در تولید برق دارد.
در حالی که آمارها نشان میدهد مدیریت صحیح سبد سوخت میتوانست از مشکلات اخیر جلوگیری کند، وزارت نیرو بهجای تمرکز بر سیاستگذاری صحیح و اجرای مصوبات مرتبط با مصرف سوخت مایع، تلاش دارد با فرافکنی، کمبود گاز را عامل اصلی خاموشیها جلوه دهد، این در حالی است که تأمین گاز و سوخت مایع، حتی فراتر از تعهدات انجام شده و در بسیاری از روزها بیش از میزان تکلیفشده به نیروگاهها تحویل داده شده است. نادیده گرفتن این واقعیت و چشمپوشی از نقش مدیریت نامناسب سوخت معادل، نهتنها مشکل را حل نمیکند، بلکه میتواند زمینهساز چالشهای مشابه در آینده باشد.
لزوم برنامهریزی در مصرف سوخت نیروگاهی
بر اساس دستورالعملهای بالادستی، نیروگاهها موظفند در فصول مختلف سال، بهویژه در تابستان که فرصت مناسبی برای ذخیرهسازی سوخت مایع فراهم است، سبد سوخت خود را بهگونهای مدیریت کنند که در ماههای سرد سال، تأمین برق بدون چالش ادامه یابد.
در اوایل مرداد امسال، تصمیمی اتخاذ شد که نیروگاهها را مکلف میکرد از 10 مرداد به بعد، روزانه 40 میلیون لیتر نفتکوره مصرف کنند، این در حالی است که مصرف واقعی در نیروگاهها بهطور میانگین تنها 24 میلیون لیتر در روز بوده است. نتیجه این عدم مصرف، کاهش 2.3 میلیارد لیتر نفتکوره در نیروگاهها بود که بهجای آن، نفتگاز بیشتری مصرف شد، این موضوع نشاندهنده عدم مدیریت بهینه سبد سوخت و تأثیر آن در تأمین انرژی در ماههای سرد سال است.
عملکرد وزارت نفت در تأمین سوخت نیروگاهها
با وجود افزایش بیسابقه مصرف گاز در دی و بهمن امسال که در برخی روزها رکورد 681 میلیون مترمکعب در روز را ثبت کرد، شبکه گازرسانی کشور پایدار باقی ماند و گاز مورد نیاز نیروگاهها مطابق تکالیف بالادستی تحویل شد، افزون بر این، میانگین تحویل نفتگاز به نیروگاهها 55 درصد بالاتر از تعهدات ابلاغی در سال 1403 بوده است.
همچنین، طبق آمار رسمی، مقدار تحویل سوخت مایع به نیروگاهها در بهمن 86 میلیون لیتر در روز بوده که 24 درصد بیشتر از سال گذشته است، این افزایش تأمین، بیانگر تعهد وزارت نفت در پشتیبانی از تولید برق پایدار در کشور است.
مدیریت تأمین برق در کشور وابسته به تنظیم صحیح سبد سوخت نیروگاههاست. در صورتی که مصرف نفتکوره در فصل گرم سال مطابق برنامهریزی انجام میشد، امکان استفاده بهینه از منابع در ماههای سرد سال فراهمتر بود، با این حال، تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاهها در دی و بهمن، مطابق تکالیف ابلاغی و حتی در بعضی روزها فراتر از آن انجام شده است که نشان از پایبندی وزارت نفت به وظایف خود در قبال تأمین پایدار انرژی دارد.
متعاقباً گزارشهای مبسوط و شفاف برای اطلاع افکار عمومی منتشر میشود.»
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: گمانهزنیهای افزایش... 7 دی 1403
مقدار سوخت معادل تحویلی به نیروگاهها با وجود کاهش دما هوا و افزایش مصرف گاز در بخش... 23 آذر 1403
وزیر نفت در حکمی مسعود رحیمی را بهعنوان مدیر کل بازرسی، نظارت بر عملکرد و رسیدگی به... 26 آبان 1403
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از رشد 98 درصدی تحویل سوخت مایع نیروگاهی... 23 آبان 1403
دوازدهمین جلسه کمیته مرجع تخصصی گروه فرآیند (تدوین استاندارد انبارش و حمل و نقل گوگرد)... 15 آبان 1403
وزیر جهادکشاورزی ضمن اشاره به اینکه برای افزایش بهرهوری و راندمان، اقدامات بسیار... 5 شهریور 1403
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأمین خوراک پایدار را از اولویتهای نخست وزارت نفت... 14 مرداد 1403
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بیان کرد: با توجه به زیرساختهای... 24 تیر 1403
نظرات شما