مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از رشد 98 درصدی تحویل سوخت مایع نیروگاهی در 22 روزه ابتدایی آبان امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: وزارت نفت به تمامی وظایف خود در زمینه تولید و تحویل سوخت نیروگاهی در موعد مقرر عمل کرده است.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از شانا، کرامت ویس‌کرمی امروز (چهارشنبه، 23 آبان) در گفت‌وگو با برنامه میز اقتصاد شبکه خبر اظهار کرد: در 31 روز شهریور امسال مقدار تحویل نفت‌گاز نیروگاهی نسبت به سال 1402، 30 درصد افزایشی بوده است؛‌ یعنی در شهریور سال 1403 به طور میانگین روزانه 21 میلیون لیتر نفت‌گاز به نیروگاه‌ها تحویل شده است که این عدد در سال 1402، 16 میلیون لیتر بوده است.
 
وی افزود: همچنین در این ایام، به طور میانگین روزانه 24 میلیون لیتر نفت کوره به نیروگاه‌های کشور تحویل شده است که این عدد در سال گذشته (1402) با 13.5 میلیون لیتر تحویل روزانه، 74 درصد افزایش یافته است؛ بنابراین در مجموع در شهریور 1403، مجموع سوخت مایع نسبت به پارسال 50 درصد افزایش تحویل را نشان می‌دهد.
 
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تأکید کرد: در مهر سال 1403، مقدار تحویل نفت‌گاز نسبت به مهر سال 1402 برابر بوده، اما مقدار نفت‌کوره تحویلی، 79 درصد افزایش یافته است،
 
ویس‌کرمی با اشاره به اینکه در 22 روز آبان 1403، با تحویل میانگین روزانه 42 میلیون لیتر نفت‌گاز به نیروگاه‌های کشور که این عدد در سال گذشته 19.7 میلیون لیتر بوده است، 113 درصد نفت‌گاز بیشتری در مقایسه با مدت مشابه پارسال تحویل دادیم، افزود: در نفت کوره نیز 76 درصد افزایش تحویل داشتیم؛ در مجموع در 22 روز آبان 98 درصد سوخت مایع بیشتری تحویل نیروگاه‌های کشور شده است.
 
وی با تأکید بر اینکه کسر ذخایر سوخت در نیروگاه‌ها تابعی چند وجهی است که بستگی به عوامل متعددی از جمله تولید گاز و مصرف سوخت معادل دارد، گفت: مصرف نیز در بخش‌های مختلف از جمله برق و گاز ... باید در نظر گرفته شود.
 
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تصریح کرد: یکی از دلایل کاهش سطح ذخایر نیروگاهی از شهریور تاکنون، سرمای زودرس پاییز امسال نسبت به مدت مشابه پارسال با کاهش 3.8 درجه‌ سانتیگرادی دما بوده است که به دنبال آن مصرف خانگی، تجاری و صنایع عمده بالاتر رفته است و به همین مقدار سهم سوخت نیروگاه‌ها کاهش یافته است.
 
ویس‌کرمی همچنین موضوع به تعویق افتادن تعمیرات پالایشگاه‌های گازی و نفتی از نیمه نخست سال به پائیز امسال را مطرح کرد و گفت: این تعمیرات که باید در 5 ماه نخست سال انجام می‌شد،‌ به شهریور، مهر و آبان موکول شده است؛ بنابراین تمهیداتی اندیشیدیم که زمان تعمیرات را کاهش دهیم و با ریسک به ماه‌های پایانی سال منتقل کنیم،‌ اما در همین شرایط، مقدار تولید فرآورده‌های نفتی شامل نفت‌گاز و نفت‌کوره، روزانه 5 و 6 میلیون لیتر افزوده شده است.

لینک کوتاه
وزارت نفت تولید سوخت مایع نیروگاهی

اخبار مرتبط

نظرات شما