رئیس انجمن ملی سیبزمینی گفت: امروز قیمت هر کیلو سیبزمینی سر زمین 8 تا 10 هزار تومان است اما همین سیبزمینی با قیمت بیشتری به دست مصرفکننده میرسد و این یعنی نظارت صحیحی از تولید تا توزیع وجود ندارد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، روز گذشته وزارت جهاد کشاورزی عوارض 60 درصدی برای صادرات سیب زمینی با کد تعرفه 07101000 از 15 اردیبهشت ماه و به منظور تامین نیاز داخل تا اطلاع ثانوی اعمال کرد.
خسرو طالبی - رئیس انجمن ملی سیبزمینی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به چرایی تعیین عوارض 60 درصدی برای صادرات سیب زمینی اظهار کرد: ناهماهنگیهایی که در تصمیم گیریهای وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، باعث نگرانی است زیرا اگر دلیل اصلی تعیین عوارض تامین بازار داخلی باشد، سازمان تعاون روستایی چندین هزار سیب زمینی را در اردبیل با قیمت کیلویی 8000 تومان خریداری کرده و در انبارها موجود است. یعنی کمبودی در این بخش نداریم.
وی با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است، گفت: از مبدا تا مقصد نظارت درستی بر توزیع محصولات وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در مبدا یعنی جنوب کرمان سر زمین کیلویی 8000 تا 10 هزار تومان است اما همان سیب زمینی در برخی از مناطق تهران به کیلویی 55 هزار تومان می رسد.
رئیس انجمن ملی سیبزمینی اضافه کرد: نیاز به نظارت بیشتر در بخش توزیع داریم. این درست نیست که تصمیمات از پشت میز گرفته شود. یعنی چون قیمت سیب زمینی در تهران به 55 هزار تومان رسیده برای صادرات آن عوارض 60 درصدی وضع شود. نیاز است بررسیهای میدانی صورت گیرد و با تشکلهای این بخش جلساتی گذاشته و با آنها مشورت شود.
تولید سالانه بیش از 5 میلیون تن سیب زمینی
وی با اشاره به اینکه سالانه 5 تا 5 میلیون و 500 هزار تن سیب زمینی در کشور تولید میشود، گفت: سرانه مصرف سیب زمینی با احتساب بذر حدود 4 میلیون و 800 هزار تن و میانگین صادرات در 5 سال گذشته نیز 500 تا 600 هزار تن است. سال گذشته 5 میلیون و 300 هزار تن سیب زمینی تولید و 300 هزار تن صادرات صورت گرفت. این یعنی با کسر نیاز بازار داخل، برای سال 1403 حدود 100 تا 150 هزارتن سیب زمینیهای سال گذشته در سردخانهها وجود دارد که قرار است با سیب زمینیهای جدید وارد بازار شود.
تصمیمات آنی انگیزه کشاورزان را کم میکند
این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات یکباره برای صادرات را عاملی برای کاهش انگیزه تولیدکنندگان دانست و گفت که با این تصمیمات استمرار تولید تهدید میشود و اثراث منفی آن بر بازار نمایان خواهد شد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به استانهای تولیدکننده سیب زمینی اشاره کرد و گفت: سیب زمینی در جنوب کرمان (جیرفت)، گلستان و خوزستان در حال تولید و عرضه به بازار است و از ماههای بعد علاوه بر این استانها، فارس، اصفهان، همدان و سپس اردبیل نیز اضافه میشوند.
رئیس انجمن ملی سیب زمینی در ادامه گفت: امروز قیمت هر کیلو سیب زمینی سر زمین 8 تا 10 هزارتومان است. این در حالیست که قیمت سیب زمینی برای تولیدکننده کیلویی 12 هزار تومان تمام میشود. حال سوال اینجاست که چرا باید تولیدکننده در حال حاضر سیب زمینی را که پارسال تولید کرده و هزینههای سردخانه و انبار را متحمل شده کیلویی 8 تا 10 هزار تومان بفروشد ولی مغازهداران کیلویی 55 هزارتومان؟ علت این موضوع چیست؟
وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان خصوصا وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم که تشکلهای بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند. انجمن هم برای تحقق شعار سال و جهش تولید و مشارکت های مردمی جهادی خدمت می کند.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهار کرد: در 7 استان سیب زمینی به اندازه کافی... 17 دی 1403
جلسهای با محوریت بررسی چگونگی اجرای طرحهای تولید و توسعه در شرکت بهرهبرداری نفت و... 9 دی 1403
وزیر نفت از افزایش ظرفیت تولید نفت تا حدود 250 هزار بشکه در روز خبر داد. 8 دی 1403
مدیرگروه مطالعات پولی مرکز تسهیل تأمین مالی تولید در وزارت امور اقتصادی و دارایی تأکید... 3 دی 1403
بررسی آخرین وضعیت نیروگاههای تامین کننده برق کشور نشان می دهد از نظر ظرفیت تامین برق... 27 آذر 1403
سرپرست مدیریت تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس گفت: با تجهیز و راهاندازی انبار فرعی... 18 آذر 1403
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به روند تامین کالاهای اساسی کشور گفت: براساس گزارشها،... 17 آبان 1403
وزیر نیرو با اشاره به برنامه وزارت نیرو برای توسعه ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر... 23 مهر 1403
نظرات شما