تحلیلگران غربی به رویترز گفتند پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، بعید است باعث شود دولت بایدن اقدام چشمگیری علیه صادرات نفت ایران، انجام دهد زیرا نگران افزایش قیمت نفت و عصبانیت چین است.
به گزارش
نسیم اقتصاد، اندکی پس از عملیات ایران که در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی ایران در دمشق در اول آوریل انجام شد، سران جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات این کشور را متهم کردند در اعمال تدابیر فعلی، کوتاهی کرده است و هفته جاری، یک سلسله لوایح را برای تشدید تحریمها علیه ایران، معرفی خواهند کرد.
با این حال، چندین تحلیلگر منطقهای به رویترز گفتند: تردید دارند دولت بایدن، اقدام قابل توجهی برای تشدید تحریمهای فعلی آمریکا علیه صادرات نفت ایران انجام دهد.
اسکات مادل، مامور سابق سیا و مدیرعامل فعلی گروه «راپیدان انرژی» در این باره گفت: حتی اگر این لوایح تصویب شوند، دشوار بتوان دید که دولت بایدن، بیش از حد وارد عمل شود یا تحریمهای موجود یا تحریمهای جدید را برای کاهش یا محدود کردن صادرات نفت ایران به هر طریق معنیداری، اعمال کند.
با وجود تحریمهای آمریکا، گروه «راپیدان انرژی» تخمین میزند صادرات نفت ایران بدون در نظر گرفتن میعانات که یک نفت بسیار سبک است، به 1.6 تا 1.8 میلیون بشکه در روز رسیده است. به گفته مادل، این رقم نزدیک به دو میلیون بشکه در روز صادراتی است که ایران قبل از تحریمها، داشت.
تاثیر احتمالی هرگونه اقدامی روی قیمت بنزین، یکی از دلایلی است که بایدن ممکن است اقدام شدیدی برای محدود کردن صادرات نفت ایران، انجام ندهد.
کیمبرلی دونوان، کارشناس تحریمها و مبارزه با پولشویی در شورای آتلانتیک، گفت: تحریمهای مرتبط با نفت در دو سال گذشته، به شدت اجرا نشده است. من انتظار ندارم که دولت بایدن در واکنش به حملات موشکی و پهپادی ایران علیه اسرائیل، قوانین اجرایی را تشدید کند و دلیل عمده آن هم، نگرانی نسبت به افزایش قیمت نفت است. قیمت نفت و در نهایت قیمت بنزین در پمپ بنزینها، به موضوع مهمی در سال انتخابات تبدیل شده است.
مسئله چین
اجرای تهاجمی تحریمها همچنین میتواند روابط آمریکا و چین را که مقامات چینی و آمریکایی پس از یک دوره دشوار، تلاش کرده اند آن را ترمیم کنند، بیثبات کند.
چین، بزرگترین مشتری نفت ایران است. طبق ارزیابی شرکت تخصصی ردیابی نفتکش «ورتکسا آنالیتیکس»، چین در سال میلادی گذشته، رکورد 55.6 میلیون تن معادل 1.11 میلیون بشکه نفت خام ایران را خریداری کرده است. این حجم معادل 90 درصد از صادرات نفت خام ایران بوده و 10 درصد از واردات نفت به چین را تشکیل می دهد.
چندین تحلیلگر پیش بینی کردند واشنگتن ممکن است اقداماتی را علیه صادرات نفت ایران انجام دهد تا هرگونه واکنش احتمال رژیم صهیونیستی را ملایم کند. اما این اقدام، اقدام چشمگیری مانند تحریم یک موسسه مالی بزرگ چینی نخواهد بود و ممکن است شامل هدف قرار دادن نهادهای چینی یا سایر نهادهای درگیر در چنین تجارتی باشد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
رئیس مرکز بینالملل وزارت راه و شهرسازی گفت: روز گذشته (چهارشنبه، 21 آذر) ایران و ترکیه... 22 آذر 1403
راندمان نیروگاههای حرارتی ایران در سالهای گذشته به واسطه اقدامات توسعهای و... 12 آذر 1403
وزیر امور خارجه روسیه اظهار کرد که بریکس در سال 2025 توسعه گروه خود را بررسی خواهد کرد. او... 13 آبان 1403
بیست و سومین نشست روسای دولتهای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با تاکید بر تقویت و... 29 مهر 1403
وزیر صنعت، معدن و تجارت از توافق ایران و پاکستان برای رفع موانع تجارت دو کشور خبر داد. 27 مهر 1403
رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: بانک توسعه جدیدی که توسط بریکس ایجاد شده، میتواند بسیاری... 23 مهر 1403
مدیرعامل شرکت دانشبنیان راپکو به عنوان نخستین سازنده داخلی سیستم انتقال مواد... 21 شهریور 1403
نظرات شما