دیوان عدالت اداری با شکایتهای مکرر شرکتهای هواپیمایی و انجمن صنفی کارفرمایی شرکتهای مسافربری، رأی به ابطال نرخگذاری دستوری بلیت هواپیما داده است.
به گزارش
نسیم اقتصاد، شرق نوشت: براساس این رأی، شرکتهای هواپیمایی میتوانند کف و سقف قیمتهای خود را براساس میزان عرضه و تقاضا تعیین کنند. نکته مهم در مورد این رأی، اجرائینشدن آن توسط وزارت راه و شهرسازی و سکوت مراجع مربوطه در رابطه با نادیده گرفتهشدن آن است.
به نظر میرسد علت مقاومت وزارت راه و شهرسازی در مورد اجرائیکردن رأی دیوان عدالت اداری، به جهت نگهداشتن اقبال عمومی است. این در شرایطی است که افکار عمومی برای سالهای متمادی نسبت به زیانهای قیمتگذاری دستوری آگاهی نداشته و دولت از این سیاست به عنوان ابزاری برای مهار گرانی در بازار نام میبرده است درحالیکه ضعیفشدن بازار منجر به کاهش دسترسی عمومی به خدمات و افزایش پنهان قیمتها در بازارهای سیاه شده است.
شنیدهها حاکی از آن است که وزارت راه و شهرسازی، با وجود رأی دیوان عدالت اداری، همچنان با اعمال نفوذ روی شرکتهای هواپیمایی از تعیین نرخ پرواز توسط آنان جلوگیری کرده و نرخ دستوری خود را ابلاغ میکند.
حال باید دید که در روزهای آینده، کدام نهاد متولی پیگیریکردن عدم اجرای رأی دیوان عدالت اداری خواهد شد و بازار صنعت هوایی کشور را از این وضعیت نجات خواهد داد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
آن طور که وزیر راه و شهرسازی اخیرا اعلام کرده تعیین نرخ بلیت هواپیما به دولت ارتباطی... 25 فروردین 1404
در پی انتشار نامهای به نقل از سازمان بازرسی مبنی بر غیرقانونی بودن انتصاب سرپرست هیات... 25 آبان 1403
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی بر شناسایی متقاضیان واقعی مسکن در طرح... 26 شهریور 1403
دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار وزارت راه و شهرسازی گفت: نرخنامه معاملات مسکن هوشمند... 23 مرداد 1403
در حالی حدود 3 سال است که متقاضیان نهضت ملی مسکن آورده خود را واریز میکنند که راه و... 23 تیر 1403
سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید ایران با اشاره به آغاز عملیات اجرایی 165 هزار واحد نهضت ملی... 25 فروردین 1403
نظرات شما