عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ارتباط با وضعیت شیوع سرطان ها در کشور، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش نسیم اقتصاد، مهر نوشت: افزایش سن امید به زندگی به دنبال کنترل بیماریهای واگیر، مهمترین عامل در میزان بروز سرطان شناخته میشود که علی قنبری مطلق عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر انجمن رادیوانکلوژی، به آن اشاره کرد.
این فوق تخصص خون و سرطان، در برنامه تلویزیونی پرسشگر، به بررسی وضعیت شیوع و بروز سرطان در کشور پرداخت و گفت: میزان بروز سرطان در ایران، در حد متوسط جهانی است؛ به طوری که حدود 155 هزار نفر در سال به آمار بیماران مبتلا به سرطان در کشور اضافه میشود.
وی افزود: میزان بروز سرطان در ایران طی دو دهه آینده افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد، به طوری که افزایش 115 درصدی را در میزان بروز سرطان خواهیم داشت.
قنبری مطلق، با عنوان این مطلب که میزان بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه خیلی بیشتر از کشورهای توسعه یافته خواهد بود، ادامه داد: مهمترین عامل بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، افزایش امید به زندگی است که نشأت گرفته از کنترل بیماریهای واگیر است که باعث شده طول عمر انسان افزایش پیدا کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب که در کشورهای توسعه یافته پیک امید به زندگی اتفاق افتاده است، افزود: عوامل دیگری هم در افزایش موارد ابتلاء به سرطان نقش دارند که میتوان به شیوه زندگی ناسالم و عوامل محیطی اشاره کرد.
دبیر انجمن رادیوانکلوژی، با اشاره به موضوع کم تحرکی و افزایش وطن، گفت: حدود 55 تا 60 درصد مردم کشورمان فعالیت بدنی مناسب ندارند و 60 درصد جمعیت بالای 18 سال در کشور، افزایش وزن دارند.
قنبری مطلق اظهار داشت: مواردی از این قبیل و البته افزایش امید به زندگی، در میزان بروز سرطان نقش دارند.
این فوق تخصص خون و سرطان به عوامل محیطی اشاره کرد و گفت: آلودگی هوا و آب، سهم زیادی در ابتلاء به سرطان دارند؛ به طوری که در شهرهای بالای 100 هزار نفر جمعیت کشور، میزان تولید گازهای نامناسب به ازای هر مترمکعب هوا، 115 میکروگرم است، در حالی که این عدد در متوسط جهانی، 63 میکروگرم است.
قنبری مطلق افزود: استفاده از سوختهای نامناسب که منجر به تولید گازهای سمی میشود، 2 برابر متوسط جهانی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ادامه به شایعترین سرطانها در مردان و زنان ایرانی اشاره کرد و گفت: در مردان، سرطان پروستات و زنان، سرطان پستان، شایعترین ها هستند و در هر دو جنس، سرطان پستان شایعترین است.
وی افزود: تا سال 95، سرطان معده در رده اول سرطانهای شایع مردان بود که به دلیل همین عواملی که توضیح داده شد، سرطان پروستات به رده اول آمد و سرطان معده در رده دوم قرار گرفت.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
امروز (30 آبان 1403) 20 سال از افتتاح رسمی فاز یک پارس جنوبی میگذرد. توسعه این میدان عظیم... 30 آبان 1403
با وجود آنکه سلامت زنان در کشورمان به مدد برنامههای اجرا شده، بهبودهای قابل توجهی را... 5 آبان 1403
دبیر علمی کنگره کنسرژنومیکس درباره افزایش سالانه نرخ ابتلا به سرطان در کشور هشدار داد و... 2 آبان 1403
دبیر علمی کنگره کنسرژنومیکس درباره افزایش سالانه نرخ ابتلا به سرطان در کشور هشدار داد و... 2 آبان 1403
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو از گفتمان این شرکت با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای... 11 مهر 1403
دیوان محاسبات اعلام کرد: در سال گذشته 81 میلیون نفر ایرانی یارانه دریافت کرده اند، 160... 24 شهریور 1403
تا 27 مردادماه با وکالتی کردن حساب خود در بانک صادرات ایران، در ایرانخودرو ثبتنام... 22 مرداد 1403
استاندار مازندران با تاکید بر گسترش روابط با کشورهای همسایه از مشخص شدن مجری ساخت کشتی... 13 مرداد 1403
نظرات شما