تاخت قیمت نفت در ریل صعودی

قیمت نفت روز جمعه تحت تاثیر اختلالات عرضه در لیبی و نیجریه و امیدواری سرمایه گذاران به تقاضای بالاتر برای سوخت، افزایش یافت و در مسیر ثبت سومین رشد هفتگی متوالی قرار گرفت.
روز پنج شنبه، تعدادی از میادین نفتی در لیبی در اعتراض یک قبیله علیه ربوده شدن یک وزیر سابق، تعطیل شد. در نیجریه هم شرکت شل، بارگیری نفت فورکادو را به دلیل نشت احتمالی نفت در یک پایانه، متوقف کرد.
به گفته تحلیلگران گروه "ای ان زد ریسرچ"، اعتراضات در لیبی، می تواند به تنهایی، بیش از 250 هزار بشکه در روز نفت را از بازار حذف کند.
ادوارد مویا، تحلیلگر شرکت OANDA هم اظهار کرد: قیمت نفت از انتظارات برای محدودتر شدن عرضه در بازار به دلیل اختلالات عرضه در لیبی و نیجریه، تقویت شده است و همزمان، صادرات نفت روسیه هم کاهش پیدا کرده است.
عربستان سعودی و روسیه که بزرگترین صادرکنندگان نفت جهان هستند، ماه میلادی جاری با کاهش بیشتر تولید موافقت کرده و حمایت بیشتری برای قیمت نفت فراهم کردند.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در جدیدترین گزارش ماهانه اش، پیش بینی خود از میزان رشد تقاضا برای نفت در سال 2023 را بالاتر برد و اعلام کرد که انتظار دارد تقاضا در سال میلادی آینده، 2.2 درصد رشد کند.
بانک ملی استرالیا در یادداشت تحقیقاتی اعلام کرد: اگر پیش بینی اوپک تحقق پیدا کند، قیمت نفت به بالای 100 دلار در هر بشکه صعود خواهد کرد. همچنین این بانک خاطرنشان کرد که افت ارزش دلار آمریکا، از قیمت کالاها، پشتیبانی خواهد کرد.
قیمت مصرف کننده در آمریکا، در ژوئن، ملایمترین رشد سالانه در بیش از دو سال گذشته را داشت و نشان داد تورم همچنان در حال ملایم شدن است. قیمت تولیدکننده هم در ژوئن رشد چندانی نداشت و رشد آن بر مبنای سالانه، کوچکترین رشد در حدود سه سال اخیر بود.
بر اساس گزارش رویترز، هر دو شاخص، بازار را امیدوار کردند که بانک مرکزی آمریکا به پایان سیکل تحکیم سیاست پولی نزدیک شده است. نرخهای بهره بالاتر، رشد اقتصادی را آهسته کرده و به تقاضا برای سوخت، ضربه میزند.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
تورم نان از مرز 100 درصد گذشت؛ لواش در قله...
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطهی نان و غلات در کشور به بیش از صد در صد... 8 آذر 1404
بازار جهانی طلا قرمزپوش شد؛ آخرین قیمتها...
در معاملات روز سهشنبه بازار جهانی، قیمت هر اونس طلا برای چهارمین روز پیاپی کاهش یافت؛... 27 آبان 1404
تورم مسکن در مهرماه عقبنشینی کرد
نرخ تورم سالانه مسکن در مهرماه امسال به 36.6 درصد رسید که نسبت به شهریورماه حدود یک واحد... 10 آبان 1404
تورم شدید در سبد خوراکی خانوارها؛ هشدار...
در مهرماه، اقتصاد کشور با جهش قابلتوجهی در تورم روبهرو شد؛ بهگونهای که قیمت نان و... 8 آبان 1404
تورم نان در یک سال دو برابر شد
3 آبان 1404
تورم اجاره 34 درصد شد/ 70 درصد درآمد...
براساس آخرین گزارش بانک مرکزی، نرخ تورم شهریورماه به حدود 42 درصد رسید. 29 مهر 1404
زنگ خطر در بازار جهانی انرژی؛احتمال ریزش...
بانک آو آمریکا پیشبینی کرد در صورت شدت گرفتن تنشهای تجاری و لغو تصمیم اوپکپلاس... 26 مهر 1404
ارتباط تورم و رشد نقدینگی در اقتصاد
19 مهر 1404




نظرات شما