قیمت نفت در معاملات روز جمعه، افزایش یافت اما تحت تاثیر نگرانی سرمایه گذاران نسبت به کندی فعالیت اقتصادی و فلج شدن تقاضا برای سوخت، برای چهارمین فصل متوالی کاهش پیدا کرد.
به گزارش نسیم اقتصاد، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ماه اوت که روز جمعه منقضی شد، با 56 سنت معادل 0.8 درصد افزایش، در 74 دلار و 90 سنت در هر بشکه بسته شد. نفت برنت برای کل هفته 1.5 درصد و برای ژوئن، 3.8 درصد افزایش به ثبت رساند. برنت در سه ماه منتهی به پایان ژوئن، شش درصد کاهش داشت.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 78 سنت معادل 1.1 درصد افزایش، در 70 دلار و 64 سنت در هر بشکه بسته شد و برای کل هفته، 2.1 درصد و برای ژوئن 3.7 درصد افزایش رقم زد. این شاخص در سه ماه گذشته، حدود 6.5 درصد کاهش داشت.
بهای معاملات نفت در نیمه اول سال میلادی جاری را با 14 درصد کاهش به پایان برد. قیمتها از افزایش نرخهای بهره در اقتصادهای بزرگتر و روند احیای آهستهتر از حد انتظار تولید و مصرف چین، تحت فشار قرار گرفته اند.
سیگنالهای قوی شدن فعالیت اقتصادی آمریکا و کاهش شدید ذخایر نفت این کشور در هفته گذشته، تا حدودی از قیمتها پشتیبانی کرد.
قیمت نفت روز جمعه از گزارش وزارت بازرگانی آمریکا که نشان داد نرخ رشد تورم سالانه در ماه گذشته، کندترین روند را در دو سال اخیر داشته است، پشتیبانی شد.
جان کیلداف، از شرکای شرکت "اگین کپیتال" در نیویورک گفت: نشانههای ملایم شدن رشد تورم میتواند روند افزایش دوباره نرخهای بهره توسط فدرال رزرو را متوقف کند.
عامل دیگری که از قیمتها پشتیبانی کرد، بازبینی صعودی تقاضا برای نفت خام و فرآوردههای پالایش شده در آمریکا بود. آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد تقاضا برای نفت و فرآوردههای نفتی در آوریل، اندکی کاهش داشت و به 20.446 میلیون بشکه در روز رسید اما از نظر فصلی، قوی ماند.
قیمتها همچنین از برنامه عربستان سعودی برای کاهش تولید به میزان یک میلیون بشکه در روز در ژوییه که علاوه بر توافق اوپک پلاس برای تمدید محدودیت عرضه تا پایان سال 2024 اعلام شد، حمایت شدند.
تحلیلگران بانک "اچ اس بی سی" در یادداشتی نوشتند: با وجود اعلام دو دور جدید کاهش تولید از سوی اوپک پلاس و عربستان سعودی، قیمت نفت تا حد زیادی پایین 80 دلار در هر بشکه مانده است زیرا بازار بیشتر از این که تحت تاثیر عوامل بنیادین عرضه و تقاضا بود، تحت تاثیر نگرانیهای اقتصاد کلان قرار گرفته است. هر چند که پیش بینی میشود کمبود عرضه در نیمه دوم سال 2023 به حدود 2.3 میلیون بشکه در روز میرسد اما تصور میکنیم که این وضعیت در تابستان ادامه پیدا کند.
بر اساس گزارش رویترز، آمار شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز نشان داد شرکتهای انرژی آمریکایی هفته گذشته شمار دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی را برای نهمین هفته متوالی کاهش دادند که طولانیترین روند کاهش از ژوییه سال 2020 است.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
رویداد نوآوری نفت ایران (NIOC Innovative Summit 2025) همزمان با بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی... 15 اردیبهشت 1404
شرکت نفت سپاهان به منظور شفاف سازی و پاسخ به فضاسازی های تخریبی و مشکوک اطلاعیه ای را... 12 اسفند 1403
مراسم رونمایی از بستهبندی جدید محصولات شرکت نفت سپاهان روز یکشنبه پنجم اسفند ماه 1403... 5 اسفند 1403
طبق اعلام سازمان بورس، در دی ماه امسال، معاملات برخط با 66.7 درصد بیشترین سهم را از... 23 بهمن 1403
بازار غیر رسمی ارز امروز (چهارشنبه) بدون متقاضی و آرام گذشت و حضور واسطهها در این بازار... 3 بهمن 1403
از فردا (دوشنبه اول بهمن)، سامانه نیما بهطور کامل جای خود را به بازار ارز تجاری میدهد... 30 دی 1403
اعمال تحریمهای ظالمانه برعلیه کشورمان در سالهای اخیر باعث شد تا در حرکتی هوشمندانه... 23 دی 1403
23 دی 1403
نظرات شما