فرمانده کل انتظامی کشور ضمن بیان اینکه افزایش قیمت تریاک باعث بیشتر شدن این تجارت کثیف شده است، افزایش کشت تریاک در افغانستان از یک طرف و افزایش تولید موادمخدر صنعتی از طرف دیگر را زنگ خطرهایی دانست که باید نسبت به جلوگیری و مقابله با آنها برنامه‌ریزی داشته باشیم.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، سردار رادان در مراسم سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: طبیعی است که وقتی موضوعی مسئله همه می‌شود، نتیجتا جهان را درگیر خود می‌کند؛ یکی از مسائلی که جهان را درگیر خود کرده، مسئله مواد مخدر است، گفت: به واسطه اهمیت موضوع در جهان، روزی را برای مبارزه با مواد مخدر قرار داده‌اند. جالب است که در جمهوری اسلامی ایران به واسطه اهمیت و نقش محوری که مبارزه با مواد مخدر دارد، هفته‌ای را لحاظ کرده‌اند تا بتوانند اقدامات و برنامه‌های گذشته، حال و آینده را مورد بررسی قرار دهند.

وی ادامه داد: امروز ما با موضوع مواد مخدر روبرو هستیم که به واسطه تجارتی پر سود، اژدهای چند سر مافیا، تلاش در وجود، ظهور و بروز دارد.

فرمانده کل انتظامی کشور  با اشاره به سخنان دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درباره افزایش کشت 32 درصدی تریاک در افغانستان گفت: این امر زنگ خطری است که نشان می‌دهد مقابله هم باید جدی‌تر باشد چرا که میزان درگیری در جهان و بین جوانان هم روبه افزایش خواهد گذاشت؛ اگر برای این امر برنامه‌ای ارائه نشود باید بپذیریم که در آینده تعداد مردم و جوانان درگیر با مواد مخدر، چه از جنس موادمخدر سنتی و چه صنعتی بیشتر خواهد شد.

فرمانده کل انتظامی کشور با بیان اینکه تولید تریاک در یک طرف و افزایش تولید مواد صنعتی از طرف دیگر زنگ خطر دوم را به صدا درآورده است که جهان همچنان درگیر خواهد بود، گفت: افزایش قیمت تریاک به دلایل مختلف باعث شد که ورود به این تجارت هم بیشتر شود. درآمد قاچاقچیان تریاک در سال 2021 از 425 میلیون دلار به یک میلیارد و 400 میلیون دلار در سال 2022 می‌رسد.

وی با بیان اینکه ایران افتخار دارد در عرصه مبارزه با مواد مخدر جز پیشتازترین کشورها در جهان است، گفت: برای نمونه فقط پلیس ایران در عرصه مبارزه با مواد مخدر نزدیک به 4000 شهید تقدیم کرده است. این شهدا، شهدای امنیت جهانی بودند و بعضی وقتها مقابله در خصوص امنیت در درون کشور است اما در این عرصه شهدای ما در عرصه امنیت جهانی پا گذاشتند، یعنی برای امنیت جهان ما مبارزه و مقابله کردیم و همچنان در این مسیر هستیم.

رادان گفت: کسانی که در مسیر تحریم ایران قدم برمی‌دارند بدانند این یکی از تحریم‌های غیرهوشمند بوده است و اولین ضرر متوجه کسانی است که ما را تحریم کرده‌اند؛ عرصه، عرصه جهانی است و موضوع، موضوع داخلی نیست و ما همچنان به مبارزه ادامه می‌دهیم. امروز به برکات برخی تحریم‌ها پیشرفتهایی کردیم که شاید در موضوع عدم تحریم، این پیشرفتها نبود.

فرمانده کل انتظامی کشور تاکید کرد که در راه مبارزه با مواد مخدر دنیا بداند هرچقدر ما در این تحریم باشیم بیشترین ضرر متوجه آنهاست و این حقیقتی است که باید بپذیرند.

وی ادامه داد: در کنار این امر پلیس همچنان عزم و اراده دارد تا به امر مبارزه با مواد مخدر ادامه دهد. تجربیاتی در این امر شامل حال پلیس جمهوری اسلامی ایران شده است که در ارتباط با کشورهای همسایه و سایر کشورها ما همچنان مشتاقانه و داوطلبانه تجربیات خود را در اختیار گذاشتیم و در راه مبارزه با مواد مخدر با گسترش روابط بین الملل دیگر کشورها را هم یاری کردیم که بتوانند از تجربیات ما چه در موضوع سخت افزاری و چه در موضوع نرم افزاری بهره مند شوند و بتوانیم پیوستگی مبارزه با مواد مخدر را به صورت واقعی رقم بزنیم و عملیاتی کنیم.

رادان با تاکید بر اینکه پلیس جمهوری اسلامی آمادگی دارد  تجربیات و دستاوردهای خود را در این زمینه در اختیار همه جهان در امر مبارزه با مواد مخدر قرار دهد، افزود: ضربه به بنیان های مالی قاچاقچیان یکی از مسیرهایی بوده که هوشمندانه عمل و تلاش کردیم که غیر از اینکه با مواد مخدر مبارزه کنیم، بنیانهای اقتصادی مافیا را نیز هدف قرار دهیم و در این امر بسیار خوب عمل کردیم.

فرمانده کل انتظامی کشور در ادامه گفت امروز در سروش شاهدیم که پلیس دریچه پیشگیری و درمان را هم باز کرده است.

وی همچنین اعلام کرد: در امر مبارزه با مواد مخدر همچنان قاطع، جدی و پویا هستیم. اقداماتی که در مرز انجام دادیم از بی‌نظیرترین اقداماتی بوده که یک کشور می‌تواند فقط در مبارزه با یک موضوع انجام دهد.

وی در بخش دیگری گفت: امروز علیرغم تحریم‌های ظالمانه توانستیم در مرزها اقدامات فیزیکی و الکترونیکی زیادی انجام دهیم.

به گزارش ایسنا، سردار احمدرضا رادان در حاشیه برنامه سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران نیز اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در عرصه مبارزه با مواد مخدر جز پیشتازترین دولت‌ها و نظام هاست. هیچ یک از کشورهای جهان در امر مبارزه و پیشگیری و درمان در فاصله‌ای نزدیک به ما نیستند.

وی با اشاره به مبارزه با موادمخدر اعلام کرد که پاکستان نسبت به گذشته بیشتر به این امر ورود و تلاش کرده است بخشی از مرزها را در حمایت از موضوع انسداد فیزیکی، موردتوجه قرار دهد.

فرمانده کل انتظامی کشور ادامه داد: سایر کشورها هم تلاش‌هایی در این زمینه دارند اما کافی نیست، حتما اگر موضوع  مبارزه با مواد مخدر امر جهانی است، امر مقابله باید جهانی و با پیوستگی همراه باشد.

رادان تاکید کرد: اتهامی در موضوع مبارزه با مواد مخدر متوجه ایران نیست و ایران در امر مبارزه با مواد مخدر جزو دولت‌هایی است که طلبکار است و بدهکار نیست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود مبنی بر اینکه برخی از کشورهای اروپایی استعمال برخی از مواد مخدر را قانونی اعلام کردند، آیا این موضوع به بیشتر شدن قاچاق مواد مخدر دامن می زند یا خیر، گفت: موضوع مقابله با مواد مخدر با پاک کردن مسئله مبارزه با مواد مخدر حل نمی‌شود و اینکه برخی جاها اصرار دارند برخی از مواد مخدر را قانونی کنند طبیعی است که مسئله را پاک می‌کنند.

وی تاکید کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر به شدت مخالف این امر است و در مجامع بین المللی هم اعلام کرده و تعدادی از کشورهای دیگر هم مخالفند.  


لینک کوتاه

اخبار مرتبط

نظرات شما