بیشتر بانکهای مرکزی جهان انتظار دارند طلا بهعنوان یک دارایی ذخیره رشد کند؛ این در حالی است که چشمانداز آینده دلار را مبهم میدانند.
به گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از ایرنا، وبگاه مارکِتس اینسایدِر، در گزارشی آورده است:
از نظر بیشترِ بانکهای مرکزی در سراسر جهان، در حال حاضر طلا بهعنوان دارایی ذخیره اهمیت بیشتری یافته است؛ این موضوع نشان میدهد روند دلارزدایی در سالهای آینده ادامه خواهد داشت.
بر اساس گزارش شورای جهانی طلا، 62 درصد از بانکها انتظار دارند طلا در پنج سال آینده سهم بیشتری از کل ذخایر را به خود اختصاص دهد در حالی که سال گذشته، این میزان، 46 درصد بود.
این بررسی همچنین نشان داد که نیمی از بانکهای مرکزی انتظار دارند دلار طی پنج سال، 40 تا 50 درصد از ذخایر را تشکیل دهد؛ این در مقایسه با سهماهه سوم سال گذشته میلادی، که دلار 51 درصد و طلا 15 درصد از ذخایر را تشکیل میداد، نشاندهنده کاهش است.
در گزارش شورای جهانی طلا آمده است: افزایش ذخایر طلا جای تعجب ندارد؛ زیرا میزان نرخ بهره، نگرانی از تورم و ریسکهای ژئوپلیتیک، همچنان مانند سال گذشته، عوامل اصلی در تصمیمگیریهای مدیریت ذخایر بانکهای مرکزی هستند.
بانکهای مرکزی بهویژه پس از حمله روسیه به اوکراین در سال گذشته (که باعث شد تحریمهایی علیه مسکو اِعمال و داراییهای ارز خارجی این کشور مسدود شود)، به شدت طلا میخرند.
این باعث شده است که کشورهای بیشتری تلاش کنند آسیبپذیری اقتصاد خود را در برابر دلار کاهش دهند و طلا بهعنوان جایگزین برتر دلار ظاهر شود.
این روند در سال جاری ادامه یافته است؛ زیرا در سهماهه اول سال جاری میلادی، خرید طلا از سوی بانکهای مرکزی، در مقایسه با سال گذشته، 176 درصد افزایش یافته است؛ با این حال، بین چشمانداز بانکهای مرکزی در کشورهای پیشرفته و کشورهای در حال توسعه اختلاف وجود دارد و کشورهای نوظهور به نقش طلا در آینده خوشبینتر هستند؛ به عنوان مثال، بانکهای مرکزی کشورهای نوظهور انتظار داشتند ذخایر دلار کاهش یابد؛ در حالی که بسیاری از اقتصادهای پیشرفته پیشبینی کردند که سطح ذخیره دلار بدون تغییر باقی بماند.
شورای جهانی طلا در گزارش خود نوشت: بانکهای مرکزیِ بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه، نگرانیهای مداوم خود را درباره تأثیر ژئوپلیتیک بر تصمیمهای مدیریت ذخایر خود ابراز کردهاند و بسیاری از آنها، طلا را راهی برای مدیریت این ریسکها ارزیابی میکنند.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
رئیسکل امور بین الملل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام تمرکز این شرکت بر توسعه مقاصد... 19 اردیبهشت 1404
وزیر نیرو با بیان این که مصرف برق کشور در اردیبهشت ماه سال گذشته 46 هزار مگاوات بوده... 17 اردیبهشت 1404
وزیر نیرو با بیان اینکه در پی افزایش دمای هوا میزان مصرف آب در کشور به شدت افزایش پیدا... 16 اردیبهشت 1404
مازاد تولید گوشت مرغ باعث شده تا مذاکرات برای صادرات در حال انجام باشد و صادرات به... 13 اردیبهشت 1404
براساس اعلام مرکز آمار ایران، مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در اسفند سال گذشته... 9 اردیبهشت 1404
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با نماد «بوعلی» در فروردین ماه 1404 عملکردی درخشان از خود به... 7 اردیبهشت 1404
با تغییر نرخ ارز حبوبات نرخ این محصولات از جمله لوبیا چیتی، افزایش قیمت افسار... 7 اردیبهشت 1404
افزایش سقف کلی تسهیلات کمکودیعه مسکن از 80 همت به 200 همت از محل منابع موضوع ماده (4) قانون... 6 اردیبهشت 1404
نظرات شما