رکورد افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی در دولت سیزدهم شکست به طوری که ظرفیت تولید برق نیروگاهی با به بهره‌برداری رسیدن طرح‌های جدید به 91 هزار مگاوات در آستانه فصل گرما رسیده است.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایرنا، افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور یکی از راهکارهایی است که وزارت نیرو در دولت سیزدهم برای عبور از اوج مصرف برق در تابستان امسال برای آن برنامه ریزی کرده بود و با توجه به اقدامات رکورد افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی شکست.
 
بر اساس این گزارش در سال گذشته هفت هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید وارد مدار شده است. با انجام اقدامات در دولت سیزدهم ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی از مرز 74 هزار مگاوات فراتر رفته و مجموعه ظرفیت نیروگاهی کشور به حدود 91 هزار مگاوات رسیده است که این اقدامات در تامین برق پایدار روزهای اوج مصرف تابستان نقش بسیار اثرگذاری خواهد داشت.
 
علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو نیز در این هفته اعلام کرد: رکورد افزایش ظرفیت نیروگاهی از نیمه سال 1400 تا پایان سال 1401 شکست و 7 هزار و 54 مگاوات ظرفیت جدید وارد مدار بهره‌برداری شد.
 
«همایون حائری» معاون برق و انرژی وزیر نیرو هم آبان‌ماه سال گذشته از برنامه‌ریزی برای افزایش 7 هزار و 787 مگاوات ظرفیت تولید برق تا سال آینده خبر داد و گفته بود: 3 هزار و 26 مگاوات از طریق واحدهای حرارتی جدید، یک هزار و 478 مگاوات از طریق تولید نیروگاه‌های صنایع، 850 مگاوات از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر، 188 مگاوات از طریق مراکز تولید پراکنده و 2 هزار و 245 مگاوات نیز با ارتقای توان نیروگاه‌های حرارتی و رفع محدودیت‌های تولید محقق خواهد شد.
 
پیام باقری رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: احداث نیروگاه‌های جدید، توسعه سبد تولید برق، توسعه و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش بازدهی نیروگاه‌ها و احداث نیروگاه با فناوری‌های نوین یا تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی که مستلزم سرمایه‌گذاری است، راهکاری برای کاهش خاموشی‌ها است.
 
براساس جدیدترین آمار منتشر شده از سوی شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران نشان می‌دهد ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور در آستانه پیک تابستان امسال به 90 هزار و 995 مگاوات رسید.
 
نیروگاه‌های بخاری کشور 15 هزار و 829 مگاوات با سهم 17.4 درصدی از مجموع کل ظرفیت منصوبه را به خود اختصاص داده‌اند.
 
نیروگاه‌های گازی هم با 22 هزار و 811 مگاوات و سهم 25.1 درصدی بخش دیگری از ظرفیت کل نیروگاهی را به خود اختصاص داده است.
 
ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی نیز 35 هزار و 559 مگاوات شده که سهم 39.1 درصدی از کل را دارد.
 
ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های برق‌آبی هم 12 هزار و 93 مگاوات با سهم 13.3 درصدی شده است.
 
نیروگاه‌های اتمی کشور یک هزار و 20 مگاوات با سهم 1.1 درصدی جایگاه خاصی در افزایش ظرفیت نیروگاهی به خود اختصاص داده است.
 
ظرفیت نیروگاه‌های تولید پراکنده هم با سهم 2.5 درصدی به رقم 2 هزار و 235 مگاوات رسیده است.
 
یک هزار و 41 مگاوات هم ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های تجدیدپذیر با سهمی 1.1 درصدی از کل ظرفیت منصوبه نیروگاهی را دارد.
 
نیروگاه‌های دیزلی هم با ظرفیت منصوبه 407 مگاواتی سهمی چهاردهم درصدی در افزایش ظرفیت نیروگاهی کشورمان دارد.

لینک کوتاه
ظرفیت نیروگاهی کشور نیروگاه‌های تجدیدپذیر

اخبار مرتبط

نظرات شما