قیمت نفت تحت تاثیر نگرانی سرمایهگذاران نسبت به احتمال بروز رکود در آمریکا و تقاضای ضعیفتر برای سوخت، در معاملات روز پنجشنبه به روند افزایشی که در دو روز گذشته داشت پایان داد و کاهش پیدا کرد.
به گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت 20 سنت معادل 0.2 درصد کاهش یافت و به 87 دلار و 13 سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 15 سنت معادل 0.2 درصد کاهش، به 83 دلار و 11 سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص روز چهارشنبه تحت تاثیر گزارشی که نشان داد تورم در آمریکا آهسته شده و امیدها به توقف افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را برانگیخت، دو درصد افزایش یافته و به بالاترین حد خود در بیش از یک ماه گذشته صعود کرده بودند. با این حال، دوره های قبلی تحکیم سیاست پولی، نرخ بهره را به بالاترین حد خود از سال 2007 رسانده و این نگرانی ها را به وجود آورده که تمرکز فدرال رزرو روی متوقف کردن رشد تورم، ممکن است رشد اقتصادی و تقاضا برای نفت در بزرگترین مصرف کننده نفت جهان را سرکوب کند.
به گفته یینگ جون رونگ، استراتژیست بازار موسسه مالی آی جی، صحبت ها درباره احتمال رکود آمریکا که در گزارش اخیر فدرال رزرو برجسته شد، همچنان دورنمای دورنمای تقاضا برای نفت را زیر سوال برده و همزمان، تحت تاثیر دورنمای محدودیت عرضه قرار دارد.
شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا ماه گذشته 0.1 درصد رشد کرد که پایین تر از پیش بینی اقتصاددانان از رشد 0.2 درصدی آن و کمتر از رشد 0.4 درصدی در فوریه بود و این انتظارات را تقویت کرد که بانک مرکزی آمریکا احتمالا پس از افزایش نرخ بهره در ماه م، روند افزایش نرخ ها را متوقف می کند.
بازارها روز چهارشنبه آماری که رشد اندک ذخایر نفت آمریکا را نشان داد را نادیده گرفتند. طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر نفت هفته گذشته 597 هزار بشکه افزایش داشت در حالی که تحلیلگران در نظرسنجی رویترز کاهش 600 هزار بشکه ای ذخایر را پیش بینی کرده بودند در این بین، ذخایر بنزین و سوخت های دیگر در آمریکا کمتر از میزان پیشبینی شده کاهش یافت.
جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد دولت بایدن قصد دارد ذخایر نفت استراتژیک آمریکا را به زودی دوباره پر کند و امیدوار است این کار را در قیمت پایین تر نفت انجام دهد.
با این حال، قیمتهای نفت دو هفته پیش پس از اینکه اوپک و متحدانش دور جدید کاهش تولید از ماه آینده را اعلام کردند، به سطوح بالاتری صعود کردند.
بر اساس گزارش رویترز، فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی، پیش بینی کرد در نتیجه این کاهش، تولید بازار جهانی نفت ممکن است در نیمه دوم سال 2023 محدودیت عرضه بیشتری پیدا کند که قیمت ها را بالاتر خواهد برد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از افزایش 40 درصدی تحویل سوخت... 20 اردیبهشت 1404
رئیسکل امور بین الملل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام تمرکز این شرکت بر توسعه مقاصد... 19 اردیبهشت 1404
وزیر نیرو با بیان این که مصرف برق کشور در اردیبهشت ماه سال گذشته 46 هزار مگاوات بوده... 17 اردیبهشت 1404
وزیر نیرو با بیان اینکه در پی افزایش دمای هوا میزان مصرف آب در کشور به شدت افزایش پیدا... 16 اردیبهشت 1404
مازاد تولید گوشت مرغ باعث شده تا مذاکرات برای صادرات در حال انجام باشد و صادرات به... 13 اردیبهشت 1404
براساس اعلام مرکز آمار ایران، مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در اسفند سال گذشته... 9 اردیبهشت 1404
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با نماد «بوعلی» در فروردین ماه 1404 عملکردی درخشان از خود به... 7 اردیبهشت 1404
با تغییر نرخ ارز حبوبات نرخ این محصولات از جمله لوبیا چیتی، افزایش قیمت افسار... 7 اردیبهشت 1404
نظرات شما