قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه تحت تاثیر صعود ارزش دلار آمریکا و نگرانی‌ها از بروز رکود، کاهش یافت.

به گزارش نسیم اقتصاد، بهای معاملات نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 23 سنت معادل 0.3 درصد کاهش، به 76 دلار و 9 سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات نفت برنت با 30 سنت معادل 0.36 درصد کاهش، به 82 دلار و 86 سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص روز جمعه با بیش از 90 سنت افزایش، بسته شده بودند.
 
دلار روز دوشنبه در پی انتشار چندین گزارش اقتصادی مثبت در آمریکا که انتظارات برای افزایش بیشتر نرخ بهره برای مدت طولانی‌تر را تقویت کرد، نزدیک به بالاترین حد هفت هفته گذشته ایستاد.
 
دلار قوی‌تر، معاملات نفت که به این ارز قیمت گذاری می‌شود را برای دارندگان ارزهای دیگر، گران‌تر می‌کند.
 
واندانا هری، موسس شرکت تحلیل نفت "واندا اینسایتس" در این باره اظهار کرد: نفت همچنان از بازارهای مالی، جهت می‌گیرد.
 
پس از انتشار گزارشی در روز جمعه که نشان داد شاخص قیمت مخارج شخصی پس از رشد 0.2 درصد در دسامبر، 0.6 درصد در ژانویه صعود کرده است، نگرانی‌ها نسبت به تقویت سیاست پولی انقباضی توسط فدرال رزرو، تجدید شد.
 
به گفته واندانا هری، اگر ریسک گریزی همچنان رشد کند، نفت احتمالا تحت فشار نزولی قرار خواهد گرفت.
 
عامل دیگری که به فشارهای نزولی بر نفت افزود، رشد ذخایر نفت آمریکا بود که طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، هفته گذشته به بالاترین حد از ماه مه سال 2021 صعود کرد.
 
تحلیلگران شرکت مشاوره "انرژی اسپکتس" با اشاره به بازبینی آمار که در انتشار رشد چشمگیر ذخایر نفت تاثیر بسزایی داشت، اظهار کردند: آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا به جای ایجاد شفافیت برای بازارها، همچنان پرسش‌های بیشتری را برانگیخته است.
 
در بخش عرضه، روسیه قصد دارد صادرات نفت از بنادر غربی را میزان 25 درصد در مارس نسبت به فوریه، کاهش دهد که پنج درصد بیشتر از کاهش تولیدی است که برای این ماه، اعلام کرده است.
 
قیمت نفت از 24 فوریه سال 2022 که حمله نظامی روسیه به اوکراین آغاز شد، حدود یک ششم کاهش پیدا کرده است.
 
مدیرعامل شرکت لهستانی "پی کی ان اورلن" روز شنبه اعلام کرد روسیه عرضه نفت به لهستان از طریق خط لوله دروژبا را یک روز پس از این که ورشو نخستین تانک‌های لئوپارد را به اوکراین تحویل داد، متوقف کرد.
 
دو هفته پس از آغاز جنگ اوکراین، قیمت نفت برنت تحت تاثیر نگرانی نسبت به احتمال کمبود عرضه، به حدود 128 دلار در هر بشکه صعود کرد اما پس از شکل‌گیری نگرانی‌ها نسبت به بروز کندی اقتصاد جهانی، از این رکورد عقب نشینی کرد.
 
بر اساس گزارش رویترز، سرمایه گذاران منتشر انتشار نظرسنجی‌ها از بخش تولید چین هستند تا سیگنال شفافی درباره وضعیت تقاضا برای نفت در این کشور پیدا کنند. چین جلسه پارلمانی سالانه را از ابتدای هفته جاری برگزار می‌کند و شاهد اهداف سیاست اقتصادی و خط مشی‌های جدید خواهد بود.

لینک کوتاه
صعود دلار افزایش نفت ذخایر نفت

اخبار مرتبط