مدیرعامل توانیر اظهار کرد: مذاکرات اولیه برای صادرات برق به ترکیه صورت گرفته است و اکنون منتظر موضوعات تکمیلی هستیم تا با خود دولت و یا بخش غیردولتی این کار را انجام دهیم.
به گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، آرش کردی امروز در حاشیه بیستودومین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق در نشستی خبری و در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص آخرین وضعیت صادرات برق به ترکیه تصریح کرد: 400 تا 600 مگاوات پتانسیل تبادل برق با ترکیه وجود دارد ترکها نیز در این زمینه سرمایه گذاری انجام دادند؛ اقدامات اولیه انجامشده و اکنون این قابلیت وجود دارد که سنکرون شویم.
وی با بیان اینکه برای تعیین نرخ اکنون در حال مذاکره هستیم و این مساله تابع بازار برق ترکیه است، گفت: زمینه ارتباطی با کشورهای خلیج فارس، کشورهای شمالی و بحث افزایش صادرات به پاکستان نیز مطرح است. در خصوص افغانستان نیز باید گفت که به دلیل شرایط سیاسی خاص این کشور اکنون نمیتوان اظهارنظر قطعی را اعلام کرد.
مدیرعامل توانیر اضافه کرد: نکته اساسی این است که ما با محدودیت مصرف مواجه هستیم اما با این حال نسبت به قراردادهایی که برای صادرات منعقد کردهایم از نظر حقوقی و بینالمللی پایبند خواهیم بود ولی ارجحیت تامین نیازهای داخل است.
کردی با بیان اینکه از اساس استراتژی و تبادل در صنعت برق یک استراتژی پذیرفته شده در تمام کشورها به حساب میآید، تصریح کرد: این مساله دلایل مختلفی دارد که میتوان به موضوع اقتصادی و فنی اشاره کرد دلیل اقتصادی این مساله این است که کشورها میتوانند با صادرات برق ارزآوری داشته باشند و از نظر فنی نیز هرچه شبکه گستردهتر شود مدیریت آن پایدارتر خواهند بود.
مدیرعامل توانیر تاکید کرد: بنابراین اصل ارتباط و صادرات برق را در دستور کار خود قرار دادهایم. توان صادراتی ما اکنون به صورت قراردادی حدود 1000 تا 1500 مگاوات است و این قابلیت وجود دارد که این عدد را به 2000 تا 2100 مگاوات ارتقاء دهیم.
وی در خصوص صادرات برق به اروپا نیز گفت: در شمال کشور نیاز به مسیرهای زیردریایی وجود ندارد و از طریق خطوط موجود میتوانیم به روسیه متصل شویم همچنین از طریق ترکیه نیز میتوانیم برق را به اروپا صادر کنیم اما به دلیل اینکه این کار میبایست از طریق کشورهای واسط انجام شود با مسائلی مواجه هستیم.
کردی با بیان اینکه با دو کشور حاشیه خلیج فارس مذاکراتی را برای این مساله انجام دادهایم و مطالعات برای اتصال به عمان و قطر آغاز شده که قابلیت اجرا نیز دارد، اظهار کرد: با قطر مذاکرات جدی داشتهایم و امیدواریم اولین کابلهای دریایی را با عمان و قطر داشته باشیم. براساس پیش بینیهای صورت گرفته با هر کدام از این کشورها قابلیت تبادل 1000 مگاوات را خواهیم داشت.
مدیرعامل توانیر در خصوص زیرساختهای موجود برای صادرات و واردات گفت:در بخش صادرات 2000 مگاوات زیرساخت وجود دارد و براساس برنامه ریزیهای صورت گرفته قراردادهایی را جهت توسعه این موضوع در دستور کار داریم. زیرساخت واردات نیز 500 تا 600 مگاوات تخمین زده میشود که اگر طرحهای ترکمنستان و ارمنستان اجرایی شود میتوانیم تا 1200 مگاوات این ظرفیت را افزایش دهیم.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل خاطر نشان کرد: تعدادی از تجار خصولتی برای تحریک بازار... 6 دی 1401
رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی خاطر نشان کرد: زمانیکه امکان صادرات دام فراهم... 15 آذر 1401
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: بر اساس پیشبینیها، امسال... 24 آبان 1401
معاون امور باغبانی وزارت کشاورزی خاطر نشان کرد: یک هفته از برداشت مرکبات شمال میگذرد؛... 22 آبان 1401
کاهش تولید، باعث شد صادرات نفت ونزوئلا در اکتبر، چهارمین میانگین ماهانه پایین امسال را... 12 آبان 1401
در حالی که رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه پس از گفتگوی تلفنی عصر سهشنبه خود با... 11 آبان 1401
درحالیکه صادرات گاز ایران به پاکستان و عمان چند سال است که دچار وقفه شده و برخی... 24 مهر 1401
شرکت روسی گازپروم با هشدار به مولداوی بدلیل انباشت بدهی، این کشور را تهدید به قطع صدور... 10 مهر 1401
نظرات شما