رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: قیمتگذاری دستوری و انجام برخی از تصمیمگیریها در شرکتهای بورسی، زیان سهامداران را به دنبال دارد که مجلس به طور ویژه به دنبال حل ریشهای قیمتگذاری دستوری در صنایع و کشف قیمت کالاها به شکل رقابتی و شفاف است که این مهم به بازار سهام کمک میکند.
به گزارش
نسیم اقتصاد، «محمدرضا پورابراهیمی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اعلام کرد: قیمت گذاری دستوری منجر به چالش شدید صنایع و افت تولید و زیان شدید سهامداران شده و مجلس در تلاش برای اصلاح ساختار در اداره شرکتها است.
وی با اشاره به دخالتهایی در تصمیمگیری برخی شرکتهای به اصطلاح خصولتی، تصریح کرد: دولت در برخی از شرکتها دارای سهام حداقلی است، اما به روشهایی نامتعارف اداره این شرکتها را بر عهده میگیرد، نمونه آن شرکتهای خودروسازی است که نتیجه این دخالتها منجر به ناکارآمدی، تولید نامناسب و بیکیفیت و هزینههای سنگین شده است.
پورابراهیمی افزود: اگر قرار بود این شرکتها دولتی اداره شوند، واگذاری آنها مفهومی نداشت، هدفگذاری مجلس در طول سالهای گذشته بر مبنای خروج دولت از تصدیگری بنگاههای اقتصادی بوده است تا به واسطه حضور بخش خصوصی، شرکتها کارآمد شوند و هزینههای آنها به حداقل برسد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: اگر واگذاری این شرکتها به معنای واگذاری سهام دولت و واریز سهام خود به خزانه باشد، اما در نهایت اداره این شرکتها همچنان دولتی باشد، بدترین حالت اداره بنگاههای اقتصادی است.
وی گفت: تمام تلاش ما بر این است که به روشهای مستقیم و غیرمستقیم مالکیت و اداره سهام دولت به بخش خصوصی واگذار شود یا اجرای قانون در دستور کار قرار گیرد تا اداره شرکتها توسط دولت انجام نگیرد.
پور ابراهیمی با اشاره به موضوع قیمت گذاری دستوری نیز گفت: این اقدام از دو جهت موجب زیان و خسران جامعه شده است؛ بعضی از این قیمتگذاریهای دستوری منجر به چالش شدید این صنعت و زیان مردم در شرکتهای بورسی و همچنین افت شدید سهامشان شده است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: از طرف دیگر این انتفاع نه به جیب تولیدکننده و نه مصرفکننده رفته، بلکه با یک جریان رانت در نظام اقتصادی کشور تعریف کرده که مابهالتفاوت قیمت دستوری و بازار را به جیب میزنند.
وی با اشاره به تلاش دولت برای کاهش قیمتگذاری دستوری افزود: تلاش داریم تا این رویه به ساختاری کاملاً رقابتی تبدیل شود تا با کشف قیمت منطقی نه خریدار، نه تولیدکننده و نه سهامدار متضرر نشوند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: متأسفانه اکنون بعضاً دستورالعملهایی خلاف مقررات ابلاغ میشود که شرکتها نیز مجبور به تمکین از آنها هستند، اما مجلس وظیفه دارد در هیات تطبیق، این بخشنامهها را لغو کند.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
تالار شیشهای امروز هم با افزایش تقاضا مواجه شد؛ تا جایی که شاخص کل با رشد بیش از 28 هزار... 12 دی 1403
شاخص کل بورس در پایان معاملات روز یکشنبه - 18 آذر - با کاهش 16 هزار واحدی به 2 میلیون و 452... 18 آذر 1403
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت که قرار است کمیسیون اقتصادی جلسهای با رییس بانک... 27 شهریور 1403
کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، صلاحیت و برنامههای سید محمد اتابک وزیر پیشنهادی... 29 مرداد 1403
شاخص کل بورس که در ساعات ابتدایی بازگشایی بازار روند صعودی به خود گرفته بود، در پایان... 21 مرداد 1403
امروز بازار بورس با رشد نسبی 1921 واحد مواجه شد و شاخص کل به دو میلیون و 163 هزار واحد رسید. 22 اسفند 1402
بازار سرمایه در سال جاری نوسات مختلفی داشت و فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کرد. 22 اسفند 1402
نظرات شما