بررسی عملکرد واحدهای بزرگ فولادی کشور حاکی از صادرات بیش از 2 میلیون و 154 هزار تن محصولات فولادی است. آماری که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افت 36 درصدی نشان می‌دهد.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایرنا، در این مدت ذوب آهن اصفهان با صادرات 471 هزار و 902 تنی (افت هشت درصدی در هم‌سنجی با پارسال)، فولاد خوزستان با صادرات 436 هزار و 817 تن (کاهش 49 درصدی)، فولاد کاوه جنوب با صادرات 309 هزار و 600 تنی (رشد 16 درصدی)، فولاد هرمزگان با صادرات 243 هزار و 379 تنی (بدون تغییر) و فولاد مبارکه اصفهان با صادرات 200 هزار و 511 تنی (کاهش 62 درصدی) بهترین عملکرد را در بین شرکت‌ها ثبت کردند.
 
جمع صادرات 14 شرکت یاد شده در مرداد ماه امسال 249 هزار و 419 تن بوده که در مقایسه با مرداد 1400 افت 52 درصدی نشان می‌أهد.
 
در این زمینه «امیر صباغ» مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو با بیان اینکه صادرات بیلت فولادی رو به بهبود است، افزود: شرکت فولاد  کاوه جنوب در ماه گذشته رشد 154درصدی  صادرات شمش فولاد داشته و در مجموع امسال افزایش 16درصدی دارد. وضعیت ذوب آهن نیز افزایش رشد 6درصدی ماهانه دارد.
 
وی گفت:‌ برخلاف بیلت، روس‌ها در اسلب رقیب اصلی ایران در بازارهای جهانی بوده و با دامپینگ شدید بازار، قیمت فوب ایران را به 440 دلار در هر تن کاهش داده و اقدام به جایگزینی بازارهای اروپایی با آسیایی کرده اند. صباغ ادامه‌داد: شدت رقابت به حدی است که سه تولیدکننده اسلب ایران شامل فولاد هرمزگان جنوب، فولاد خوزستان و فولاد مبارکه در عمل از بازارهای صادراتی به سوی بازارهای داخلی هدایت شده اند و عمده دلایل افت 52 درصدی صادرات فولاد ایران در مردادماه نیز به کاهش صادرات اسلب برمی گردد.
 
وی خاطرنشان‌کرد: موضوع هماهنگی با روسیه در صادرات فولاد آن کشور به‌ویژه در بخش اسلب و پرهیز از رقابت منفی با ایران توسط دولت در حال پیگیری است.
 
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو اظهار داشت: برجام می‌تواند بازارهای بزرگ اسلب اروپا با قیمت مطلوب‌تر را برای فولادسازان ایران باز کرده و فولادسازان ایرانی را جایگزین روسیه در اروپا کند.

لینک کوتاه
صادرات فولاد پایان مردادماه توسعه سرمایه‌گذاری

اخبار مرتبط

نظرات شما