پنجمین سفر رئیس جمهور روسیه به تهران انجام شد. سفری که گفته میشود به بهانه نشست سران روند آستانه به تهران صورت گرفته، اما به عقیده کارشناسان اهداف این سفر بیشتر سیاسی-نظامی است. آیا پوتین در این سفر اهداف تجاری و اقتصادی را هم دنبال میکند؟
به گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از تجارت نیوز، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، برای شرکت در نشست سهجانبه با ایران، به تهران سفر کردند. در حالی که بیشتر تحلیلگران این اهداف سیاسی و نظامی را محور مذاکرات میدانند، اما ممکن است برخی مسائل تجاری و اقتصادی هم در این گفتگوها رد و بدل شود.
طبق شنیدهها رسیدن به راهکارهای حل بحران سوریه یکی از اهداف سفر رؤسای جمهوری ترکیه و روسیه به تهران است. البته این سه کشور برای رسیدن به تاکتیکهای مشترک در مورد کشور مذکور، بارها نشست سهجانبه داشتهاند.
این دومین سفر خارجی پوتین بعد از جنگ با اوکراین و اولین سفر وی به تهران بعد از به روی کار آمدن ابراهیم رئیسی است.
به عقیده کارشناسان و صاحبنظران، اهداف اقتصادی و تجاری در سفر دو رئیس جمهور روسیه و ترکیه جایگاهی ندارد. اما ممکن است در حاشیه این سفر ایران بر سر چالش مهم آب با ترکیه مذاکراتی انجام بگیرد. از سمت دیگر ممکن است که موضوع تجارت بین ایران و روسیه با روبل نیز موردبحث باشد.
این سفر حتی میتواند در روند مذاکرات احیای برجام تأثیر چشمگیری بگذارد.
درباره اهداف سفر در گزارشی عنوان شده: این سفر در جهت تحکیم روابط مسکو و تهران و موازنه جدید قدرت شرق در جهت افول بلوک غرب انجام میشود.
از سوی دیگر نزدیکی جغرافیایی و تعاملات گسترده اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تهران و مسکو و از سوی دیگر تمام فشارها و تحریمهایی که روسیه و ایران به یک شکل با آن روبرو هستند موجب شد که روابط راهبردی بین مسکو و تهران بیش از پیش تقویت شود.
مهدی پورقاضی بیان کرد: برداشت بنده از سفر پوتین به تهران، گسترش روابط اقتصادی با ایران نیست. اما ممکن است که حاشیه این سفر مذاکرات اقتصادی هم صورت بگیرد.
او به لزوم افزایش روابط اقتصادی و تجاری ایران با روسیه تاکید کرد.
پورقاضی تشریح کرد: در هر صورت به نظر نمیرسد که پوتین برای گسترش روابط اقتصادی بخواهد به ایران سفر کند. این در حالی است که ایران در روابط تجاری با روسیه در حوزه حملونقل، گمرک، نقل و انتقالات پولی و بانکی و … مشکلات فراوانی دارد.اخیراً سخنگوی کاخ ریاستجمهوری روسیه از حذف تدریجی دلار از روابط این کشور با ایران خبر داد.
پورقاضی نیز تجارت بین ایران و روسیه با روبل را گام مثبتی بشمرد که میتوان در سفر پوتین به تهران آن را پیگیری کرد.
او در انتها سخنان خود احتمال تجارت ایران و روسیه با ریال را پایین دانست. چرا که ریال ایران برای روسیه از جذابیتی برخوردار نیست.
طبق اعلام رستم ژیگانشین، نماینده تجاری روسیه در ایران حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه در سال 2021 به 4 میلیارد دلار رسید.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
یک کارشناس اقتصادی معتقد است وقتی انتظارات تورمی بالا میرود، به سرعت بازار ارز و دیگر... 28 اردیبهشت 1404
دلار آمریکا پس از انتشار انبوهی از دادههای اقتصادی، ازجمله سنجش سلامت مصرفکننده که... 26 اردیبهشت 1404
مرکز مبادله ارز و طلای ایران اعلامکرد: تجار در فروردین ماه سال جاری بیش از یک میلیارد و... 1 اردیبهشت 1404
در آخرین روز فروردین 1404، دلار در بازار آزاد بیش از 5000 تومان ارزان شد و طبق پیشبینی... 31 فروردین 1404
صندوقهای قابل معامله در بورس بیتکوین آمریکا، طولانیترین دوره خروج هفتگی سرمایه از... 28 اسفند 1403
مشاهدات میدانی حاکی از آن است که در بازار نقدی تهران، دلار در کف 91 تومان خریدار چندانی... 13 اسفند 1403
مراکز آموزشی، دانشگاهها، مدارس و ادارات استان تهران فردا تعطیل است. 6 اسفند 1403
آلبرت بغزیان کارشناس اقتصادی از تمایل وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برای افزایش قیمت دلار... 23 بهمن 1403
نظرات شما