مدیر عامل ایران خودرو با بیان اینکه همه تغییرات قیمتی برای اعمال تورم بخشی بوده است، گفت: دو هدف را دنبال می کنیم، اولاً خودروسازان زیان نکنند دوم مردم گران نخرند.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از شاتا، فرشاد مقیمی در خصوص افزایش قیمت خودرو در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو با اشاره به فرمول شورای رقابت، افزود: در گذشته تورم بخشی لحاظ می‌شد، بانک مرکزی درصد تورم بخشی را اعلام کرد و بر اساس همان چارچوب، فرمول وزارت صنعت، معدن و تجارت به خودروسازان اعلام شد و ما بر اساس چارچوب اقدام کردیم .
به طور متوسط از 15 تا 19 درصد افزایش قیمت بابت تورم بخشی داشتیم
وی با اشاره به اینکه به طور متوسط در خودروهای مختلفمان از 15 درصد تا 19 درصد افزایش بابت تورم بخشی داشتیم، ادامه داد: در برخی از خودروها از این ظرفیت استفاده نکردیم، در پژو پارس 17و 4 دهم درصد رشد قیمت داشتیم.
مدیر عامل ایران خودرو ادامه داد: برای آن دسته از عزیزانی که تا پایان سال 1399 ثبت نام کردند و سود مشارکت ندارند تورم اردیبهشت ماه که مربوط به سال 99 می‌شود را لحاظ نکرده‌ایم و آنها با عدد پایین‌تر قیمت خودرو را دریافت می‌کنند.
مقیمی با اشاره به اینکه آنهایی که در سال 1400 ثبت نام داشتند 143 میلیون تومان برایشان دعوتنامه صادر شده است، افزود: برای کسانی که تا پایان سال 99 ثبت نام کردند و سود مشارکت نداشتند این عدد 130 میلیون تومان محاسبه می شود و دعوت نامه برای آنها ارسال می‌شود.
خودروهای ایران خودرو همچنان تک قیمتی عرضه می شوند
وی با اشاره به اینکه خودروهای ایران خودرو همچنان به صورت تک قیمتی عرضه خواهند شد عنوان کرد: همه تغییرات قیمتی برای اعمال تورم بخشی بوده است، تورم در کشور وجود دارد و این تورم به مجموعه همه بنگاه‌های اقتصادی از جمله خودروسازان وارد شده است.
مدیرعامل ایران خودرو البته تأکید کرد که دو هدف را دنبال می کنیم، اولاً خودروسازان زیان نکنند دوم مردم گران نخرند.
مقیمی خاطرنشان کرد: در فضاهای امروز خبری به این موضوع خیلی پرداخته شده است . در وضعیت موجود منفعت به چه کسی می رسد آیا مردم خودرو ارزان می خرند آیا خودروسازان توان ادامه فعالیت در این شرایط را دارند اینها مجموعه اهداف اصلی بوده است که بتوان به آنها دست پیدا کنیم.
با افزایش در تولید و عرضه قطعاً بازار آزاد تحت تأثیر قرار می گیرد
وی با اشاره به اینکه با افزایش در تولید و عرضه قطعاً بازار آزاد تحت تأثیر قرار می گیرد، گفت: بر اساس برنامه‌ای که به آن اشاره شد، رشد تولید و رشد عرضه را در دستور کار قرار داده ایم که برنامه هفتگی آن را به وزیر صنعت ،معدن و تجارت تعهد کرده‌ایم و بر اساس همان تعهدات به بازار خودرو عرضه خواهیم کرد.
مدیر عامل ایران خودرو اظهار کرد: ما بر اساس تعهداتمان به آن میزان رشدی که در تولید اتفاق می‌افتد برایمان این امکان فراهم می‌شود تا عرضه بیشتری داشته باشیم و این به معنای کاهش التهاب در بازار آزاد است و مردم باید دسترسی بهتری به خودرو از طریق خودروساز داشته باشند.
رشد تولید را قول داده بودیم و در دستور کار قرار دادیم
مقیمی با اشاره به اینکه رشد تولید را قول داده بودیم و در دستور کار قرار دادیم، گفت: بالای 2300 دستگاه خودرو تولید کرده ایم، متوسط تولید ما در روزهای گذشته حدود 2 هزار دستگاه بوده است یعنی 300 دستگاه رشد داشتیم. تولید خودرو 206 و پارس را تعهد کرده‌ایم که خودروهای مردمی تر هستند و نیاز بازار به این خودروها با توجه به سهمشان بالا خواهد رفت.
با قطعه‌سازان توافقاتی برای افزایش تولید داشته ایم
وی همچنین تصریح کرد: خودرو 206 را به 250 دستگاه در روز و در هفته آینده به 350 دستگاه در روز افزایش خواهیم داد و خودروی پارس از 400 دستگاه در یک مرحله به هفتصد دستگاه و تا 950 دستگاه افزایش خواهیم داد. با قطعه‌سازان توافقاتی در این خصوص داشته ایم، افزایش کیفیت را می‌توان انتظار داشت. همچنین بحث افزایش اشتغال و یا تثبیت اشتغال را دنبال می‌کنیم.
به دنبال ارائه خودروی جدید به بازار هستیم
مدیرعامل ایران خودرو با اشاره به اینکه ما به دنبال ارائه خودروی جدید به بازار هستیم که این امر نیاز به پروژه دارد، ادامه داد: امروز در ایران خودرو بالغ بر 8 هزار میلیارد تومان پروژه های مختلف وجود دارد که برخی تا پایان سال به بهره برداری می رسند. در سال 99، 10 هزار میلیارد تومان خرید دین داشتیم دو هزار و 100 میلیارد تومان هزینه بهره موثر خرید دین است .
تسریع در اجرای پروژه ها را دنبال می‌کنیم
مقیمی با اشاره به اینکه تسریع در اجرای پروژه ها را دنبال می کنیم، افزود: خودرو نیم شاسی کا 125 را در دستور کار قرار داده‌ایم و تا بهمن ماه سال آینده این پروژه را به سرانجام خواهیم رساند.
پایش قیمت باید اتفاق بیفتد
وی با بیان اینکه پایش قیمت باید اتفاق بیفتد، گفت: 1200 خودرو را از رهن خارج کرده‌ایم یعنی پیامک برای همه عزیزان ارسال خواهد شد، تا به امروز 65 هزار پیامک ارسال شده و 1200 نفر از مردم عزیزمان تکمیل وجه انجام دادند و سندهای آن ها را آزاد کردیم.
مقیمی با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه وزیر صمت تا پایان سال 1400 با همان قیمت‌های که اعلام می‌شود خودرو تحویل داده خواهد شد افزود: در قیمت بازار و کارخانه اختلاف قابل توجهی وجود دارد. با افزایش در عرضه وقتی خودروساز بتواند از این شرایط زیان خود را خارج کند باعث می‌شود انگیزه بیشتری برای رشد در تولید پیدا کند، هرچه بیشتر بفروشد بیشتر می تواند در آینده این صنعت تأثیرگذار باشد.
مدیرعامل ایران خودرو ادامه داد: تولید خودروساز منشا اصلی اش قطعه‌سازان هستند، اگر بتوانیم شرایط را به گونه‌ای تنظیم کنیم که منابع مالی مورد نیاز صنعت قطعه‌سازی را به موقع پرداخت کنیم، از بابت اینکه از ظرفیت کشور استفاده کنند شرایط بهتری خواهد داشت. خود این افزایش در تولید، هزینه های جذب شده را کاهش می دهد و این موضوع در کاهش بهای تمام شده تاثیر گذار است.
بیش از 8 هزار میلیارد تومان پروژه تعریف شده در حوزه صنعت خودرو داریم
مقیمی با اشاره به اینکه کلید اصلی موضوع افزایش تولید است، اظهار کرد: بیش از 8 هزار میلیارد تومان پروژه تعریف شده در حوزه صنعت خودرو داریم. بحث مربوط به گیربکس 6 سرعته را در اواخر سال 99 داشتیم و به صورت نیمه اتوماتیک تا یک ماه آینده تولید گیربکس شروع خواهد شد .
وی افزود: خودروی دنا با گیربکس 6 سرعته دستی در دستور کار است تا مصرف سوخت کاهش پیدا کند.
مدیر عامل ایران خودرو با اشاره به افزایش کیفیت خودرو، ادامه داد: وزیر صمت این برنامه را اعلام کردند که خودروی زیر سه ستاره تولید و عرضه نشود.
مقیمی بیان کرد: مجموعه بدهی ما به قطعه‌سازان حدود 19 هزار میلیارد تومان است. ما از منابع مختلف استفاده می‌کنیم، اگر بدهی‌ها کاهش پیدا نکند نمی‌توان انتظار رشد تولید داشته باشیم.
گفتنی است که تاثیر حذف قیمت‌گذاری دستوری بر صنعت خودرو و جزئیات افزایش قیمت محصولات سایپا و ایران خودرو در برنامه گفت وگوی ویژه خبری مطرح و بررسی شد.
سید جواد سلیمانی مدیرعامل گروه سایپا و فرشاد مقیمی مدیرعامل ایران خودرو در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو به بررسی تاثیر حذف قیمت‌گذاری دستوری بر صنعت خودرو پرداختند.

لینک کوتاه
تغییرات قیمتی تورم خودروهای ایران خودرو

اخبار مرتبط

صعود تورم ترکیه

صعود تورم ترکیه

تورم سالانه ترکیه در ماه سپتامبر با 2.59 درصد افزایش به 61.53 درصد رسید. 12 مهر 1402

توهم تورم 120 درصدی

توهم تورم 120 درصدی

کارشناسان اقتصادی هشدار می‌دهند که اظهارات غیرمستند فعالان سیاسی درباره افزایش تورم،... 19 تیر 1402

نظرات شما