مدیرکل دفتر هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران، از عرضه 150 هزار تن برنج وارداتی برای تنظیم بازار برنج با نرخ مصوب خبر داد.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حجت براتعلی اظهار داشت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار محصولات کشاورزی و با هدف کاهش قیمت برنج وارداتی از سه ماه قبل 150 هزار تن برنج با نرخ مصوب آغاز شد که 120 هزار تن آن جذب شده و فروش 30 هزار تن دیگر همچنان ادامه دارد.

 
وی اضافه کرد: 30 هزار تن برنج خارجی شامل برنج هندی با قیمت هر کیلو 18 هزار و 500 تومان، برنج پاکستانی با نرخ هر کیلو 20 هزار و 500 تومان و برنج تایلندی با نرخ هر کیلو 12 هزار و 500 تومان از طریق شبکه‌های توزیع سراسری از جمله همه فروشگاه‌های زنجیره‌ای، تعاونی‌های سراسری شهری و روستایی و همچنین از طریق ستاد تنظیم بازار استان‌ها توزیع می‌شود.
 
مدیرکل دفتر هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران مصرف سالانه برنج در کشور را حدود 3 میلیون و 200 هزار تن اعلام کرد و گفت: پیش بینی اولیه وزارت جهاد کشاورزی از میزان تولید داخل برنج حدود 2 میلیون تن در سال جاری بود که این میزان با توجه به کاهش بارش‌ها و خشکسالی کاهشی 18 درصدی داشت و تولید داخل به یک میلیون و 800 هزار تن رسید و بنابراین نیاز امسال کشور به واردات برنج حدود یک میلیون و 400 هزار تن است.
 
وی افزود: بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی، شرکت خدمات بازرگانی دولتی ایران وظیفه تامین 600 هزار تن برنج را برای ذخایر استراتژیک کشور بر عهده دارد.
 
براتعلی ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت‌ها در ماه‌های قبل، با هدف تنظیم بازار برنج در مرحله اول 100 هزار تن برنج وارداتی از ابتدای شهریور در کشور توزیع شد و در مرحله بعدی 50 هزار تن دیگر در نیمه مهر به بازار عرضه شد که در نتیجه و بر اساس گزارش‌های رسمی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولید کنندگان، قیمت برنج در بازار روند کاهشی را در پیش گرفت و در برنج هندی شاهد کاهش 100 درصدی قیمت بودیم و برنج تایلندی و پاکستانی هم کاهش قیمت را شاهد بود.
 
مدیرکل دفتر هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران علت افزایش قیمت برنج وارداتی را در ماه‌های گذشته، کاهش ثبت سفارش واردات این کالا توسط بخش خصوصی و وارد کنندگان این کالا بر اساس اطلاعات سامانه ثبت سفارش‌های گمرک جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: بدلیل حذف نرخ ارز ترجیحی برای واردات برنج در یک سال و نیم گذشته و انجام واردات با ارز نیمایی بخش خصوصی ثبت سفارش چندانی برای واردات برنج در سال جاری انجام نداد چراکه با توجه به افزایش قیمت تمام شده برنج خارجی، کشش بازار نسبت به این برنج کمتر شده است و سطح کشش تقاضای بازار داخلی نسبت به برنج خارجی محدودتر شده است.
 
براتعلی همچنین از حضور دولت در این بازار تا رسیدن به ثبات نسبی نرخ برنج خبر داد و افزود: در صورت نیاز علاوه بر این 150 هزار تن، برنج‌های بیشتری روانه بازار مصرف خواهیم کرد.

لینک کوتاه
عرضه برنج وارداتی نرخ مصوب تنظیم بازار

اخبار مرتبط

نظرات شما