اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به تحلیل وضعیت اقتصاد کشورهای در حال توسعه پرداخته و شرایط آنها در فصول اخیر را بررسی کرده است.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از خبرآنلاین، پس از شیوع ویروس کرونا، بخش مهمی از اقتصاد ملی در سراسر جهان با آسیب‌های جدی مواجه شد و به نظر می‌رسد هرچند در دو فصل اخیر بخش مهمی از این آسیب‌ها جبران شده اما همچنان تبعات اقتصادی کرونا بر جای خود باقی خواهد ماند.
 
در میان کشورهای در حال توسعه، چین که خود را به جمع بزرگان اقتصاد جهان رسانده و حتی احتمالا در سال‌های نه چندان دور به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل می‌شود، در دوره شیوع کرونا نیز توانست خیلی زود از آمارهای کاهشی عبور کند و رشد مثبت خود را به ثبت برساند. سایر کشورها در حال توسعه نیز روندی مشابه را در نخستین فصل سال 2021 آغاز کرده‌اند، هرچند فاصله‌ای قابل توجه از نظر سرعت رشد اقتصادی با چین دارند.
 
براورد اتاق بازرگانی تهران نشان می دهد که در تجارت اقتصادهای در حال توسعه در فصل نخست سال 2021 از رشد قابل توجهی در قیاس با مدت مشابه سال قبل و همچنین فصل قبل برخوردار بوده است.
 
کدام کشور بالاترین میزان واردات را دارد؟
 
در آمارهای صادراتی، کشورهای مورد بررسی، در فصل اول2021 نسبت به فصل پایانی سال 2020، بین یک تا 25 درصد رشد صادرات را به ثبت رسانده‌اند. همچنین در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نیز میزان صادرات بین هفت تا 33 درصد افزایش یافته است.
 
اگر در این امر روسیه و آرژانتین را کنار بگذاریم، بالاترین میزان صادرات صورت گرفته میان کشورهای در حال توسعه در شش فصل اخیر به فصل نخست سال 2021 تعلق دارد.
 
در حوزه واردات نیز عملکرد اکثر کشورها صعودی بوده و در این میان چین با بیش از 600 میلیارد دلار اصلی‌ترین واردکننده جهان به شمار می‌رود. البته در مدت مشابه صادرات این کشور نیز از مرز 844 میلیارد دلار عبور کرده است.
 
در بین کشورهای در حال توسعه، میزان واردات هند، اندونزی و آرژانتین با سرعت بیشتری افزایش یافته است و در حوزه صادرات نیز در کنار چین، صادرات آرژانتین، روسیه، اندونزی و برزیل با سرعت بالاتری رشد کرده است.

لینک کوتاه
خیز چین بزرگترین اقتصاد جهان

اخبار مرتبط