نرخ تورم عربستان پس از دو ماه کاهش مجددا در مدار صعودی قرار گرفت.

 به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از تریدینگ اکونومیکس، متوسط شاخص بهای مصرف‌کننده در بزرگترین اقتصاد جهان عرب تا پایان ماه آوریل به 5.3 درصد رسید که نسبت به بازه مشابه منتهی به ماه قبل 0.4 درصد افزایش یافته و کمترین تورم ثبت شده چهار ماه اخیر در این کشور بوده است.
 
 در بین بخش های مختلف، بیشترین تورم مربوط به حمل و نقل با 14.9 درصد بوده است و پس از این بخش، ارتباطات با 13.5 درصد و لوازم منزل با 7.4 درصد قرار دارند. از طرف دیگر کمترین تورم مربوط به آموزش با منفی 4.2 درصد بوده است و پس از این بخش، آب و برق با 1.2 درصد درصد قرار دارد.
 
متوسط نرخ تورم عربستان در سال قبل 3.3 درصد بود که روند افزایشی آن به ویژه از نیمه دوم سال همزمان با بیشتر شدن شیوع کرونا، تعطیلی کسب و کارها و اجرایی شدن لایحه مالیات بر ارزش افزوده در این کشور شدت گرفت و باعث شد تا نرخ تورم به سطحی بالاتر از سطح هدفگذاری شده توسط بانک مرکزی این کشور برسد.
 
با توجه به کاهش درآمدهای دولت و سقوط قیمت نفت در بازارهای جهانی، عربستان اعلام کرده نرخ مالیات بر ارزش افزوده را به 15 درصد افزایش داده است. کسری بودجه دولت عربستان در ماه های اخیر همواره صعودی بوده و میزان ذخایر ارزی این کشور نیز در ماه می به یکی از پایین ترین سطوح خود در طول یک دهه اخیر رسید.
 
بر مبنای ماهانه، نرخ تورم عربستان در این ماه  مثبت 0.1 درصد اندازه گیری شده است که نسبت به ماه قبل 0.2 درصد بیشتر شده است. متوسط نرخ تورم عربستان در بازه زمانی 2000 تا 2020 معادل 2.52 درصد بوده است که بالاترین رقم ثبت شده مربوط به ژوئیه 2008 با 11.1 درصد و کمترین تورم ثبت شده مربوط به فوریه 2019 با منفی 2.2 درصد بوده است.

لینک کوتاه
ناکامی عربستان کاهش تورم

اخبار مرتبط

نظرات شما