شاخص کل اولین روز هفته را با ریزش 13 هزار واحدی کانال یک میلیون و 200 هزار واحدی را از دست داد.

به گزارش نسیم اقتصاد، کاهش 50 درصدی ارزش معاملات خرد نسبت به آخرین روز هفته قبل در حالی رقم خورد مطابق روال روزهای گذشته بیش از 68 درصد نمادها قفل صف فروش بودند و تقاضایی برای خرید آن‌ها وجود نداشت. خروج 587 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار و ورود 57 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های درآمد ثابت ناکامی بازار سهام در مقابل بدهی را نشان می‌دهد.
روز یکشنه هم بازار به روند ریزشی خود ادامه داد و با کاهش 13 هزار واحد دیگر به 1 میلیون 180 هزار واحد رسید. کاهش ارزش معاملات خرد به 2 هزار میلیارد تومان و نصف شدن حجم معاملات نسبت به روز قبل در کنار افزایش صف‌های فروش خبر از راکد بودن بازار طی معاملات روز یکشنبه داشت.
آمارهای منتشر شده از بانک مرکزی نشان می‌دهد در پایان دی ماه 1399 نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد افزایش 44 درصدی سپرده‌ها هستیم اتفاقی که نشان می‌دهد فعلا خبری از ورود پول به بازار سرمایه نخواهد بود.
خبر افزایش نرخ تسعیر ارز بانک‌ها از 15 به 19 هزار تومان سبب افزایش اقبال به این گروه شد. روز دوشنبه هم مانند دو روز ابتدای هفته شاهد معاملات منفی در کلیت بازار بودیم به جز گروه بانکی که اندکی متعادل معامله می‌شدند سایر گروه‌ها معاملات منفی رو دنبال می‌کردند.
خبر برگزاری جلسه سران قوا در خصوص تصمیم گیری پیشنهادات ذکر شده رئیس سازمان بورس در هفته گذشته هم نتوانست امیدی را در بازار ایجاد نماید نشان آن هم ریزش شاخص به 1 میلیون 160 هزار واحد و صف فروش بیش از 416 نماد بازار بود. کاهش ارزش معاملات خرد به کم تر از 2 هزار میلیارد تومان در معاملات روز دوشنبه در حالی اتفاق افتاد که ارزش معاملات بازار بورس و فرابورس با رشد سه برابری نسبت به روز گذشته به 12 هزار میلیارد تومان رسید که عمدتا ناشی از معاملات گروه بانکی بود.
روز چهارشنبه و بعد از خبر تصویب 7 پیشنهاد رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه سران قوا و همزمان با افزایش قیمت کامودیتی‌ها در جهان بازار در ابتدای معاملات با افزایش تقاضا در گروه بانکی و فلزی آغاز به کار نمود و با لیدری بانک ملت، فملی و فایرا به کار خود ادامه داد و در نهایت با 5،200 واحد رشد به سطح 1 میلیون 172 هزار واحدی برگشت.
در گروه پالایشی و خودروسازی شاهد معاملات منفی بودیم و صف فروش بودیم. خساپا با وجود تلاش چندین باره برای جمع آوری صف فروش با افزایش عرضه مداوم نتوانست از کف قیمت روزانه فاصله بگیرد. خودرو نیز وضعیت مشابهی داشت. بیشترین ارزش معاملات به دو صندوق دارا یکم و پالایش تعلق گرفت و خودرو و سایپا بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص دادند.
در جلسه ستاد عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، همه 7 پیشنهاد سازمان بورس و اوراق بهادار جهت حمایت از بازار سرمایه با إصلاحات جزیی به تصویب رسید. صندوق توسعه ملی مجاز به سرمایه گذاری در بازارهای پولی و مالی داخلی از جمله بازار سرمایه شد. 7 موردی که به تصویب سران قوا رسید به شرح زیر است:
80-1 درصد درآمد ناشی از مالیات نقل و انتقال سهام در سال 1400 در حساب صندوق تثبیت وارد شود.
2- شرکت‌هایی که سود تقسیم نشده سال 1400 آنها به حساب سرمایه منتقل می‌شود، مشمول مالیات با نرخ صفر خواهند بود.
3- شرکت‌هایی که ازسهام خود یا شرکت‌های زیر مجموعه خود حمایت کنند مالیات بر درآمد آنها در سال جاری امهال و به سال بعد موکول شود.
4- به بانک ها اجازه خرید سهام داده شد و در عوض به مدت 3 سال از شمول قانون رفع موانع تولید معاف شدند.
5- امکان سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی در بازار سرمایه مجاز شود.
6- به صندوق تثبیت بازار و توسعه بازار اجازه انتشار 20 هزار میلیارد تومان اوراق بدهی با تضمین دولت داده شد.
7- زیان خریداران صندوق پالایش یکم و دارایکم به نوعی جبران خواهد شد.
انتشار گزارش بانک مرکزی در خصوص تحولات اقتصاد کلان کشور از رشد نقدینگی در 42 سال اخیر خبر می‌دهد این گزارش تصریح می کند که 27 واحد درصد از رشد 29.2 درصدی پایه پولی در پایان سال 99، مربوط به ریالی کردن دارایی‌های ارزی غیر قابل دسترس بوده است. موضوعی که عملاً به معنای چاپ پول است. انتشار همین گزارش سبب ترند شدن هشتگ بورس سپر تورمی در میان اهالی بازار شده است که به نوعی پاسخ به نامه 25 اقتصاد دان در خصوص بورس عامل تورم بوده است.
ریزش 6.5 درصدی دلار به کمتر از 21،500 تومان به دلیل پیش روی خوب مذاکرات و ریزش سکه به کف 9 میلیون تومان از اتفاقات مهم بازارهای موازی طی هفته جاری بود. در حالی که اونس طلا با 10 دلار افزایش 1،775 دلار در هر اونس رسید کاهش 6.5 درصدی دلار و چشم انداز ریزشی آن سبب ریزش نرخ سکه و طلا در بازار شد.
در بازارهای جهانی مس بالای 10 هزار دلار تثبیت شد. روی نیز در محدوده 3 هزار دلار در حال معامله است. سرب با رشد 100 دلاری به 2200 دلار در هر تن رسید. آلومینیوم 2450 دلار و بیت کوین 55 هزار دلار معامله شدند.
مهم‌ترین اطلاعیه های کدال منتشر شده در این هفته با افزایش نرخ تسعیر یورو و دلار به 19،000 و 15،900 تومان در بانک ها آغاز نمود که سبب شناسایی درآمد در میان بانک ها می‌شود به این ترتیب وخاور 52 میلیون یورو درآمد، بانک رفاه 100 میلیون دلار، بانک تجارت 790 میلیون دلار، بانک کارآفرین 25 میلیون یورو، بانک پاسارگاد 660 میلیون دلار، بانک اقتصاد نوین 262 میلیون یورو، بانک پارسیان 332 میلیون دلار تاثیر درآمدی در سال 1399 خواهند داشت. در سایر اطلاعیه های مهم هفته می‌توان به کدما از فروش 463 هزار تن کنسانتره سرب خبر داد. فولاژ شفاف سازی در خصوص معافیت مالیاتی ماده 132 قانون مالیات های مستقیم به میزان 538 میلیارد ریال. پیشنهاد افزایش سرمایه 172 درصدی تمدن از محل سود انباشته اشاره نمود.
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره 398
1400/2/16
 

لینک کوتاه
گزارش وضعیت بازار هفته منتهی 16 اردیبهشت1400

اخبار مرتبط

نظرات شما