چندی پیش اخباری منتشر شد که خبر از افزایش نرخ حبوبات خصوصا لوبیا را در سال جدید می‌داد. موضوعی که دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی علت آن را نه کمبود و کسری بار بلکه سودجویی برخی افراد در فروش بارشان دانست.

به گزارش نسیم اقتصاد، قاسمعلی حسنی با بیان اینکه در یکی دو ماه اخیر در برخی غلات و حبوبات شاهد افزایش نرخ غیر منطقی و غیرقانونی بودیم، اظهار کرد: این افزایش نرخ به خاطر کمبود یا کسری بار نبود بلکه به خاطر سودجویی برخی افراد در فروش بارشان بود.

وی با اشاره به این که ایران هم تولید‌کننده غلات و حبوبات است هم واردکننده، گفت: با بسته شدن مرزهای وارداتی و صادراتی، بعضی از کشورها صادرات برخی از محصولاتشان را محدود و ممنوع کردند و همین امر باعث شد افرادی که بار غلات و حبوبات دارند نیز محصولاتشان را با نرخ بیشتری بفروشند.

 دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در ادامه به کشورهایی که به ایران حبوبات صادر می‌کنند اشاره کرد و گفت: عدس از کانادا، نخود از اتیوپی و استرالیا، لوبیا از چین، قزاقستان وقرقیزستان وارد کشورمی شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در ماه رمضان مصرف حبوبات و غلات بیشتر می‌شود، اظهار کرد: باتوجه به گرم شدن هوا و شرایط سختی که برای نگهداری این اقلام ایجاد می‌شود، به نظر می‌رسد نرخ آنها کاهش یابد.

حسنی با بیان اینکه ارزهای نیمایی و یارانه‌ای آفت اقتصاد کشور است، افزود: این ارزهای دولتی رقابت را غیرمنصفانه کرده است. عده‌ای دسترسی به این ارزها دارند و عده‌ای دیگر نیز ندارند. این افرادی که ارز دولتی دریافت می‌کنند با ارز دولتی خرید می‌کنند ولی با نرخ آزاد محصولاتشان را می‌فروشند.

 دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی به افزایش نرخ برنج خارجی نیز اشاره کرد و گفت: در برنج خارجی نیز با افزایش نرخ مواجه شدیم. برنجی که باید 7400 فروخته شود 9500 تومان فروخته می‌شود و حدود دوماه است که این افزایش نرخ 2000 تومانی بیش از مصوبه دولت اتفاق افتاده است.

منبع: اقتصادنیوز

 

لینک کوتاه
علت گرانی حبوبات بازار

اخبار مرتبط

نظرات شما