قاسمی گفت: نرخ کنونی محصولات شیلاتی به سبب سیستم دلالی و سلف خری از مزرعه تا بازار 150 درصد اختلاف دارد.

به گزارش نسیم اقتصاد، ارسلان قاسمی، مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان، درباره آخرین وضعیت تولید محصولات شیلاتی اظهار کرد: اگرچه سازمان شیلات تولید محصولات شیلاتی را بالای یک میلیون تن اعلام می‌کند، اما بخش خصوصی معتقد است که تولید محصولات شیلاتی بیش از 700 تا 800 هزار تن نیست.

وی افزود: بنابر آمار سال گذشته، 520 میلیون دلار از محل صادرات محصولات شیلاتی ارز وارد کشور شد که امسال پیش‌بینی می‌شود ارزش صادراتی از این میزان کمتر نباشد.

قاسمی مجموع ارزش واردات محصولات شیلاتی در سال گذشته را 240 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: با وجود ارزش بالای صادرات محصولات شیلاتی در برابر واردات می‌توان گفت که شیلات جزو معدود بخش‌های کشاورزی است که تراز تجاری آن مثبت است.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان با انتقاد از اختلاف چند برابری نرخ محصولات شیلاتی از مزرعه تا سفره بیان کرد: آمار‌ها نشان می‌دهد که نرخ محصولات شیلاتی به سبب سیستم دلالی و سلف خری از مزرعه تا بازار 150 درصد اختلاف دارد که سود حاصل از این اختلاف نرخ ارتباطی به تولیدکننده ندارد.

وی ادامه داد: همه ساله در 6 ماهه دوم سال به سبب ازدیاد تقاضا و مصرف، نرخ ماهی با نوساناتی روبه‌رو می‌شود، اما نرخ فعلی ماهی نسبت به ماه‌های اخیر افزایش چندانی نداشته است و حال باید منتظر ماند و دید که در ماه‌های آتی چه اتفاقی می‌افتد.

قاسمی در پایان کمبود نظارت دستگاه‌های متولی را عامل اصلی اختلاف 150 درصدی نرخ ماهی از مزرعه تا سفره اعلام کرد و گفت: با وجود کاهش نرخ ماهی تن از کیلویی 37 تا 38 هزار تومان به 22 تا 25 هزار تومان، اما یک ریال هم نرخ ماهی کنسرو تن برای مصرف‌کننده کاهش نیافته است که این امر ناشی از ضعف دستگاه‌های متولی و سودجویی دلالان و عوامل واسطه است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

لینک کوتاه
نقش دلالان افزایش ۱۵۰ درصدی قیمت ماهی

اخبار مرتبط

نظرات شما