در چهارمین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی از مرز 4 میلیون تومانی فاصله گرفت و دلار امریکا توانست به نزدیکی سطح مقاومتی 11 هزار و 500 تومانی برسد.

به گزارش نسیم اقتصاد، روز سه‌شنبه، شاخص ارزی 50 تومان افزایش نرخ را تجربه کرد و به بهای 11هزار و 485 تومان رسید. این افزایش پس از آن صورت گرفت که روز دوشنبه بازار با یک حرکت افزایشی توام با احتیاط تنها 5 تومان رشد را به ثبت رسانده و از فاز کاهشی خارج شده بود.

بر اساس گفته‌های فعالان به نظر می‌رسد که معامله‌گران در روز شانزدهم مهرماه جسارت بیشتری در امر خرید داشتند و همزمان بازارساز نیز تمایل زیادی برای ادامه روند کاهش نرخ از خود نشان نمی‌داد.

بخشی از این موضوع طبیعی به نظر می‌رسد؛ بازار ارز در آستانه اربعین با افزایش تقاضای اسکناس مواجه می‌شود و سیاست مطلوب آن است که شوک خاصی به بازار وارد نشود، موضوعی که تا حد زیادی در یک ماه اخیر صورت گرفته است.

برخی از فعالان بازار ارز اعتقاد داشتند دیروز در بازار ارز اتفاق خاصی رخ نداده است و افزایش روز سه شنبه در چارچوب روند یک ماه اخیر دلار قابل تفسیر است.

در واقع در هفته‌های اخیر هر زمان نرخ دلار به محدوده 11 هزار و 350 تومانی نزدیک می‌شود، میزان خریدها بیشتر می‌شود و هر زمان نرخ به نقطه 11 هزار و 550 تومان می‌رسد، سطح فروش‌ها افزایش می‌یابد. بر اساس این روند می‌توان انتظار داشت که نرخ دلار طی روزهای آتی نیز نوسان خاصی را به ثبت نرساند. در حالی که عده‌ای از فعالان بر تفسیر روند بازار با توجه به نمودارهای فنی علاقه دارند، گروه دیگری از فعالان کاهش نوسانات بازار را ناشی از آن می‌دانند که معامله‌گران بزرگ تمایلی برای حضور در بازار ارز ندارند و ترجیح می‌دهند سرمایه خود را در بازارهایی که سود بیشتری طی ماه‌های اخیر داشته‌اند، قرار دهند.

این در حالی است که بازار ارز در تمامی طول تابستان بازدهی منفی داشته است و هر فردی که در ماه‌های اخیر دلار خریداری کرده است، با ضرر روبه رو شده است. به این ترتیب می‌توان گفت بخشی از معامله‌گران و نوسان گیران نقدینگی خود را در قیمت‌های بالاتر دلار از دست داده‌اند و الان در وضعیت متضرر، ریالی ندارند که بار دیگر وارد بازار ارز کنند. گروه دیگری از معامله‌گران از هراس افت بیشتر ترجیح داده‌اند سرمایه خود را از بازار ارز خارج کنند و به بازارهایی چون بازار سهام بروند که در سال اخیر سود خوبی نصیب فعالان خود کرده است.

در حالی که عده‌ای بر چنین عواملی تاکید دارند که منجر به کاهش نوسانات بازار شده است، گروه دیگری از فعالان بیشتر به روند اتفاقات بازار به‌صورت روزانه توجه می‌کنند. این عده باور دارند، آنچه در روز سه شنبه زمینه ساز افزایش نرخ دلار شد، افزایش نرخ حواله درهم بود. در روزی که نرخ دلار بالا رفت، بهای طلا در بازارهای جهانی نیز تا حدی رشد داشت. این موضوع موجب شد که بهای سکه در بازار داخلی 15 هزار تومان رشد کند و با فاصله‌گیری از مرز 4 میلیونی به بهای 4 میلیون و 15 هزار تومان برسد. تا حدود ساعت 4 بعدازظهر دیروز ارزش اونس هزار و 507 دلار بود.

در واکنش به رشد طلای جهانی و دلار، هر گرم طلای 18 عیار نیز هزار تومان افزایش یافت و به بهای 410 هزار تومان رسید. در چنین شرایطی رئیس اتحادیه عنوان کرده که عدم محاسبه مالیات ارزش افزوده بر اصل طلا، نرخ نهایی مصنوعات طلا را کاهش داده و نرخ طلا تا حدودی متناسب با قدرت خرید خانواده‌ها خواهد بود و از سوی دیگر قدرت رقابت طلای ایرانی در بازارهای خارجی افزایش می‌یابد. ابراهیم محمدولی در گفت‌و گو با «ایسنا» در رابطه با پیشنهاد جدید مجلس مبنی بر حذف مالیات ارزش افزوده بر اصل طلا و مصنوعات آن، اظهار کرد: در یک دهه اخیر که مالیات ارزش افزوده به اقتصاد و کسب و کار کشور وارد شد، باعث رکود در بعضی کسب و کارها شد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: با گذر زمان و افزایش نرخ طلا، رکود بازار طلا افزایش یافت که در نهایت از حجم داد و ستد و کسب و کار بازار طلا کاسته شد.وی یادآور شد: هر گرم طلا همراه با اجرت ساخت در شرایط فعلی در حدود 500 هزار تومان نرخ دارد که خرید مصنوعات طلا را از توان بسیاری از افراد خارج کرده است.

منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاه
دلار سطح مقاومتی نزدیک فاصله گرفتن سکه از مرز ۴ میلیون

اخبار مرتبط

نظرات شما